SNABB CITRONIG PÅSKMAZARINKAKA

.

Vad har jag gjort denna fredag? Jo bla har jag bakat..

.

SNABB CITRONIG PÅSKMAZARINKAKA

.Du behöver:

200 gr smör

2,5 dl socker

3 ägg

200 g riven mandelmassa

2 dl vetemjöl

rivet skal av 1 citron

Glasyr:

2 dl florsocker

1 msk citronsaft

””

 

Sååå god och påskigt söt!

,

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa en springform och lägg  bakplåtspapper i botten.
Smält smöret i en rymlig kastrull, blanda ner sockret och sen ett ägg i taget.
Tillsätt citronskal, riven mandelmassa och vetemjöl rör till en jämn smet.
Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.

Blanda florsockret med citronsaften till en jämn smet och bred över kakan. Dekorera sen kakan påskigt! Som jag med tex några marsipanägg från Anton Berg, mandelspån och ett litet fågelbo av smält socker eller med det du vill ha<3

.

KRAM

.

2 kommentarer till “SNABB CITRONIG PÅSKMAZARINKAKA

  1. Den är jättegod, jag brukar också baka den😋.
    Så fint du har dekorerat med fågelboet🤩!
    Jag brukar ta i lite gul hushållsfärg i glasyren och sedan dekorera med Anton Berg ägg jag med.

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg