.
Igår var det ju själva påskaftonen och vi firade så klart med en påsklunch med lillebror med familj inne hos mamma och pappa! Mamsen gjorde egen sill (inte de på bordet så klart;) H stekte sina maagiska köttbullar (han är b ä s t på köttbullar och får alltid göra dem) och jag hade svängt ihop en laxtårta!
Jag brukar göra en gubbrörevarianttårta till påsk men denna med gravad lax och citron var bara s å himla fräsch. Du behöver inte ha gelatin till denna utan bara att röra ihop ingredienserna, ställa över natten i kylen och voila!
.
.
Den här härliga laxtårtan med kavring passar lika bra till sommarfesten eller midsommarafton tex! Dekorerade snabbt och enkelt med citronblommor och gräslök.
.
LAXTÅRTA MED KAVRING
.
Du behöver:
75 g smör
10 skivor kavring
200 g gravad lax- i skivor
300 g Philadelphia – light (11 %)
200 g Philadelphia – naturell
1 citron
1 msk dill- finhackad
.
Gör så här:
Smält smöret. Mixa kavringen fint med stavmix eller i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda ihop. Tryck ut brödsmulorna i en form med löstagbar kant. Ställ formen i frysen ca 20 min.
Skär laxen i små tärningar. Vispa med en elvisp snabbt ihop färskosten och creme fraiche. Skölj citronen och riv skalet. Blanda sen lax, citronskal, rom, gräslök och dill i ostsmeten. Smaka av med salt och peppar. Ta ut formen med kavringen från frysen och häll smeten i formen och släta till ytan. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten eller minst 7 timmar
.
Idag är det regnig och blåsig dag på ön, annars har vi haft riktigt fint med en hel del sol, så vi slappar mest inne och äter påskgodis i mängder (alltså på riktigt, jag är en sån godisgris och kan äta hur mycket smågodis som helst!! umgås, spelar spel och ser på film!
.
Hoppas ni också njuter påsken ordentligt vänner<3
.
KRAM
.
.
Hade varit trevligt med bilder på er till bords! Gjort bloggen mer levande. Men förstår om din bror inte vill. Men saknar iaf flera sådana bilder i bloggen! 🙂
Vilken fint dekorerad laxtårta! Aldrig sett förut så det är väl a la Petra!