VALBORGSTÅRTA

.

Idag svängde jag ihop en maffig Valborgstårta! Gjorde en riktig Mojetårta utan grädde. Hur enkel att som helst att svänga ihop – bara att baka en chokladtårtbotten i springform, vispa ihop färdig chokladmousse för tårtor, hacka och blanda i lite mörk choklad i den och sen dekorera med en liten brasa av såna avlånga runda chokladrån. Nu står den i kylen och väntar på morgondagens middag men jag la snabbt dit några penséer och tände tomtebloss, bara för att visa hur den kommer se ut då:)

.

.

Två paket Cake Mousse från Dr Oetker använde jag, blev jättegod och stadig mousse till tårtan.

.

CHOKLADTÅRTBOTTEN

Du behöver:

3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vatten, kokhett
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 ½ dl vetemjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en mindre springform (om du vill ha en hög som min) ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper i bottnen och med en bred krage runt insidan av kanten. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Rör ner det varma vattnet. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Häll ner smeten i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 46–48 min ca, kolla med en sticka när den är klar. Låt kakan kallna i formen. Skär bottnen i 3 delar/bottnar med en vass kniv. (Jag tog även bort lite av kanten för att göra en naked cake)

.

Varva tårbottnar med chokladmoussen och snygga till sist till sidorna med en spatel. Gör en liten vedbrasa av wienerrån med nougatfyllning och rånsmulor.

.

Superlätt och festlig tårta! Vill man ha lite mer vuxen smak kan man ha tex lite färska hallon i moussen.

.

Önskar er alla en riktigt Trevlig och mysig Valborg<3

,

.

 

4 kommentarer till “VALBORGSTÅRTA

  1. Åh vad fint! Så skönt med något som är både enkelt och superinbjudande för ögat. Du är verkligen duktig på att inspirera med mat på ett lättillgängligt sätt!🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg