SAFFRANSKRANS

.

Ny vecka, den sista innan första advent, och jag fick till ett saffransbak idag! Moje var ledig från skolan och han var så sugen på att jag skulle baka något åt oss och han ar också med på ett hörn och gjorde bullar.

Jag bakade mina klassiska saffransgifflar, med detta populära saffransdegrecept som ger s å saftiga goda bullar, och så gjord jag en krans till att resten av familjen när de kom hem. MYCKET populär blev den kan jag lova, inte mycket kvar av den kakan på köksbänken. Men det är ju det roligaste med att baka, att det blir så gott att det äts upp pronto!

.

.

Hittade några nya tips till saffransbaket:

*Låt saffranet stå och dra i lite alkohol (jag tog rom) 1-2 dygn innan du ska baka dina saffransbröd för det ger mer smak. Du behöver inte mortla det.

..

.

*Låt degen jäsa under en fuktig bakduk! Så drar den inte åt sig vätska från degen.

.

.

Att göra en fin saffranskrans är inte knepigt alls. Man gör som vanligt en kavlad fylld degrulle (jag har massor med madelmassa/smörfyllning pga älskar gottigt innehåll i bakverk) och formar den sen till en cirkel och ser till att degen går ihop i ändarna. Sen klipper man i rullen hela vägen runt om med jämna mellanrum. Fyllningen är

150 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

300 g mandelmassa, riven

1 liten nypa salt

Grädda kransen i 200 grader nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

.

.

Varsågoda familjen<3

.

Den här dagen har gått så himla snabbt och jag hann inte riiktigt med allt jag skulle göra pga att jag satte igång ett bak trots att jag hade en hög med grejer att göra, det är s å jag. Att när jag har viktiga saker jag borde få gjorda så gör jag något helt annat istället. Någon som känner igen sig? Som när man ska iväg på resa tex och måste packa, då kan jag börja rensa garderoben helt plötsligt…

 

Nu blir det en sen tur till gymmet och sen varm dusch och hopp i säng och kolla några avsnitt Robinson!

.

KRAM

.

.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg