DE GODA DANSKA BRÖDEN

.
.

.

Dessa bröd gör jag ganska ofta till frukost på helgerna! De är fulla av nyttigheter🙂
Todeloooo!
Bröden jag gjorde imorse till familjen har jag skrivit om tidigare och kallar dem ”Danska Frukostbröd”. De är både verkligen så lätta att göra (eftersom degen kalljäser över natten) Det är min söta svärmor som lärt mig göra dessa och de är suuupermumsiga + nyttiga! Receptet hittar ni här (Obs! Bröden blir mycket mer platta en de på bilden, mer som Scones och Durum och Dinkel är olika mjölsorter:)
Måste bara visa ryggen och det snyyygga märket på toppen jag har på mig idag (toppen heter Precious och kommer från ChillNorway, så klart:)
Mumsiga smörgåsar (med bla bladpersilja – ääälskar bladpersilja! En underskattad krydda tycker jag som jag skulle kunna ha på nästan all mat nästan:) + senaste Sköna Hem.

Nu ska vi packa bilen full med pulkor och Snowracers och göra en liten utflykt till backen här!:)

Ha en fin fortsättning på dagen vänner!
KRAM
.

24 kommentarer till “DE GODA DANSKA BRÖDEN

  1. Åh, de så nydelige ut.. Ingenting er bedre enn hjemmebakt 🙂

    Jeg har også bakt rundstykker til frokost i morges. Og har tips om hvordan man effektivt kan få til dette på morgenkvisten i min siste bloggpost 🙂

    Ønsker deg en flott søndag 🙂

  2. Gott gott! Får nog prova att göra bröden med! Bean blev jättegod, kanske lite lös, men får prova igen!
    Har en jättegod förrätt på min blogg som är perfekt att bjuda på när man har gäster och man inte vill krångla till det hela!
    Ha en fin dag i backen!
    Kram Helena

  3. Hej, du har en alldeles härlig blogg, och jag har fått så många bra tips via dig som jag har kunnat kolla in och igår rekommenderade jag din blogg på min blogg. Tusen tack, fortsätt skriva en så inspirerande blogg!

  4. Åh älskar de kalljästa 🙂 så lätta att göra, så tack för ett nytt recept 🙂

    Ps. förstår inte hur man kan vara så avundsjuk och störa sig så mycket på dig att man fortsätter att läsa bloggen!

    Jag är själv klart lite avis, men det unnar jag dig! DU ger ju mig massor med inspiration! 🙂

  5. Hei, ÅH de ser jo supergode ut og de skal prøves ut i dag og så kan jeg starte mandagen med supergode frukostbrød:-) takk for at du deler med oss:-) klem Siv

  6. En fråga ang receptet som jag såg att ngn också ställt under det inlägget… Ang jästen, ska den inte lösas upp i ljummet vatten? Eller ska allt vara kallt och bara röras ihop?
    Hälsn P

  7. Hej, så roligt att du är tillbaka. Jag tycker så mycket om din blogg så det riktigt spritter till i hjärtat när jag tittar in och ser att du har skrivit något nytt. Hoppas du har plåstrat om de värsta såren. Livet är inte alltid så rosenrött, men man växer av sina motgångar. Du går starkare genom detta! Kram Camilla B

  8. Tack för recept. Har varit bortskämd med att bo 5 min från Vasastans bästa bageri Brunkebergs men nu en flytt senare er jag förpassad till Coops bröddisk, inte alls lika ”sexigt” kan jag lova! Är dock en riktig sopa i köket och har hitills misslyckats med 3 st bakförsök, lite deppigt 🙁 men jag antar att övning ger färdighet!

  9. Hej!
    Vart beställde du CN toppen, de verkar inte ha fått så mycket vårnyheter någonstans på nätet ännu? Hittade bara en i sand och i navy!
    Hoppas du vill svara..
    Kram Annsofie
    ps.Trevligt att ha dig på banan igen..

  10. Vilken trevlig blogg du har, hittade hit genom en annan blog. Så nu har jag lagt till dig på blogvin. Tack för receptet på brödet.
    Mamma C

  11. Hej tack så mycket för det goda receptet på bröd. Hur många bröd får du ungefär på en deg?

    Trevlig kväll hälsningar Suz

  12. Miam ! cela donne faim … je sens l’agréable odeur de ces petits pains à travers l’écran … LOL!

    Amitiés de France.

  13. Hej, Bröden ser väldigt fina ut! Själv blev jag bjuden på hallonpizza av min dotter idag, vilket var det godaste jag ätit!! Du måste bara göra den! Bilder och recept finns på min hemsida. Kram och ha det gott!

  14. Hej,
    Vill bara säga att jag har tagit efter dig! ”Dina” kalljästa bröd är super, jag gör dom varje helg när jag vet att vi kan ha en härlig mysfrukost. Och är det så att alla inte går åt så är det bara att värma dom igen i ugnen så får man tillbaka den härligt krispig ytan. De är såå goda och barnen älskar dom, det känns så lyxigt med nybakt.
    Tack så mycket för det härliga receptet!
    /Lena

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg