HOW TO MAKE

.
.
Tjingeling tisdagskväll!
.
.
Hät har vi ätit mumsig middag (och helt lchf:) nämligen Lövbiff med Bearnaise och sallad. Eftersom ni är flera som undrar hur man gör busenkel Bea (ja det är mycket prat om olika ”beor” här inne:)  så kommer det ett litet recept ikväll och denna sås är typ 1000 ggr godare än köpebvarianten – jag lovar! Varsågoda raringar:)
.
Du behöver: 3 äggulor, 200 gram smör, 1 scharlottenlök, 1 tsk torkad dragon, 4 tsk vinvinsvinäger, 2 persiljekvistar
.
och till mitt recept behöver du även en mixer – det är den som gör såsen så enkel att fixa! (annars måste du ju vispa över vattenbad och trixa)
.
Jag tog ett gäng pics så ser ni hur det går till…
,
.
.
Börja med att hacka löken och det behöver inte vara så fint (ska ned i mixen sen) och häll vitvinsvinägern i en kastrull.
.
.
Ha i lök, dragon och persiljekvistar i vinägern och låt det koka nääästan torrt…
.
.
Häll i ett par msk vatten i lökblandningen, ta ur persiljekvistarna och häll blandningen i mixen. Tillsätt sen äggulorna.
,
,
Mixa en liten stund. Värm sen smöret. Först på medelvärme och höj sen värmen på slutet till max så det tokputtrar och blir jättehett (men se upp så att det inte  bryns!)
.
,.
.
Häll det puttrande heta smöret i mixen i en stråle medans den går. Här ska man hälla lagom fort. För fort – såsen skär sig, för långsamt – den blir för lös. Tillsätt salt och peppar et voila – mumsig sås! Lätt som en plätt:)
.
.
Nu blir det en lite skål nötter och filmtajm och ikväll ska vi se Trespass med bla Nicole Kidman!
.
.
Ha en mysig kväll tjejer!
.
.
KRAM
.
.
.

27 kommentarer till “HOW TO MAKE

  1. Så lurt 😉 har jobbet som kokk i mange år og har pisket noen liter bernaise. Så mye at jeg aldri orker å gjøre det hjemme, men tror jeg skal teste din variant også!

    Tro om dragon er det samme som estragon i norge (?)

    KLem Silje

  2. Dragon er estragon ja 🙂 Det er det som kjennetegner bearnaise! Har ikke prøvd meg på dette selv, men det skal jeg jammen gjøre, det så knallgodt ut!
    S

  3. Dragon er estragon ja 🙂 Det er det som kjennetegner bearnaise! Har ikke prøvd meg på dette selv, men det skal jeg jammen gjøre, det så knallgodt ut!
    S

  4. MMM…! Ser ljuvligt gott ut! Får man äta bea på natten istället för att sova? I så fall ska jag göra det 🙂
    Önskar dig också en mysig kväll!

  5. vilka italienska skönheter, tips på sallad till denna goda måltid?tänkte pröva detta i morgon kväll.

  6. Hej, Du har tipsat om den tidigare och efter det har jag gjort den några gånger och den är SUPER! Underbart med goda och ganska enkla recept. Kram Carina
    PS. Gjorde kyckligen och pastan häromdagen – också super!

  7. ett tips på en bea som inte är lika kaloririk och väldigt enkel och god!…
    1 burk creme fraische
    1 köttbuljong
    värm upp så buljongen smälter och rör om, ta sen bort från plattan och rör i 1 ägggula,mal sedan ner (med fingrarna) torkad dragon så mkt du själv önskar, färdigt!

  8. Hej!
    Läser din blogg nästan varje dag, ska prova detta recept men byta ut mot laktosfritt smör. Har en egen favorit jag brukar göra, whiskeysås. Gissa om det är makens favorit!
    Susanne, Oskarshamn

  9. Har sett den filmen, var beredd på att det inte blir en lugn stund. Man är helt slut när filmen slutar. Men den är bra…
    Ska ta och prova din variant av bea någongång.

  10. Provade bernaisereceptet igår – supergott! Alla var nöjda! Och enkelt var det med! så ikväll när det vankades musslor kom jag ihåg att jag hade sett ett recept på det hos dig och DET VAR JU SUPERGOTT! Vi äter ofta musslor+pommes men har inte gjort det fullt så såsigt förut. Imorgon ska jag testa att göra fisksoppa med det spad som blev över. Kan bli ytterligare en hit! Tack för att du delar med dig inte bara av annat feelgood men också av recept! Trevlig helg!/Susanne

  11. Tack för bearnaisereceptet! Provade det i lördags då vi åt köttfondue – jätte-enkelt och blev supergott! Kycklingpastan du gav receptet på för någon vecka sedan har jag också provat och den blev en klar succé även om jag hade glömt baconet:) Familjens alla tre barn gillade pastan skarpt och har tom bett mig laga den igen (med baconet) så jag tror faktiskt vi får den idag!

    Dela gärna med dej flera recept om du har lust – det är mycket uppskattat med lite nya rätter!

    Hoppas du får en bra vecka !

    Kram, Martina

  12. En liten grej ännu – skulle du kunna tagga bearnaisen och kycklingpastan under recept? 🙂

    Martina

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg