.
.
’
Bon Soir!
Åh vad goood min Boeuf Bourguignon blev faktiskt! Yummie yummie:) Nästan tre timmar fick den stå och koka och gosa till sig innan vi åt upp den och nu tänkte jag bjuda er på receptet (busenkel bjudmat också eftersom grytan står ”och gör sig själv” fram til att dina gäster kommer!) Here we go:
Boeuf Bourguinon för fyra
600 g benfritt nötkött, högrev eller bog
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 dl rödvin
2 1/2 dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk
8 steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
Gör så här
Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 – 2 tim. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. .
Servera gärna med ris, en liten klick Creme fraiche och lite persilja:)
Nu blir det strax filmtajm här – får se vad H kommer hem med för dvd (hoppas på en riktigt rolig komedi!:)
Hoppas du njuter din söndagskväll!
KRAM
.
Åh så gott, det skall jag göra nästa helg. Tack för tips, även jag har ett middagstips ute på min lilla blogg idag, trevlig söndagkväll
Så koselige bilder! Fantastisk blogg du har:) Ble sulten nå jeg 🙂
Ha en fortsatt så fin søndag!
Klem Lene
Mums! Måste testas genast! Elle
http://ellespinkbubble.blogspot.com/
Ser väldigt gott och mysigt ut! Kram Ida
Åååå gud va bra, tack! Nu ska här testas gryta!
Mums……mustiga grytor är verkligen sååå gott nu i höstmörkret.
Kram Lina
Ja, visst är det härligt med grytor som sköter sig själv. Och så busenkelt!
Snygg gryta förresten… har en likadan!
Ha en fin start på veckan / Liv
mmm, det så jo fantastisk godt ut:) det skal prøves neste søndag. Takk for receptet;)
-Camilla-
Smarrigt,smarrigt sitter perfekt en söndag som denna!
Gott gott!
Visst känner man sig huslig med långkok! Gjorde äppelmos i veckan och mina vuxenpoöng steg en väldans massa!
Som vanligt fina inspirerande bilder, och en vit le creuset, vackert!
Kram Caroline
Mmm tack för tipset! Jag har en gjutgärnsgryta som behöver användas!
Kram Jennie
Tacka för receptet, det ska vi laga någon kväll i veckan. Och din fina gryta, den har jag önskat mig i present. Önskade mig en röd eller orange men ångrar mig nästan nu när jag ser hur fint det var med en vit.
Akkurat det samme sto på menyen her hjemme i dag, i den samme hvite gryta;)
Morsomt å lese en annen variant av oppskriften, selv om det meste var likt:)
Og ja, 3 timer, da snakker vi mørt kjøtt!!
KLEM
Hej!
Så fint dukat! Undrar vad det är för slags ”träd” du har i den silvriga krukan? /Sofia
Hejsan
Tusen Tack för receptet det ska jag pröva att göra till helgen El redan på fredag.
Ha en fin vecka
Krammiz
Sussi
Kan detta vara en av alla fördelar med hösten??