VECKANS GRILLTIPS I SAMARBETE MED NYBERG DELI

.
.

Åh – detta var verkligen så himla gott!
Bon Soir!
Här kommer ett recept jag verkligen rekommenderar!
Igår grillade vi åter igen ny favoriten fläskytterfilé och denna gång så var det lilla mamsen som hade ett mycket bra recept. Det som är finfint med denna rätt är att den kan serveras kall också, som exempelvis buffémat, om man önskar. Smakar lite ”italienskt”:)
Detta behöver du (+citron och persilja).

Ingredienser

1 kg fläskytterfilé
1 knippe persilja
smör

salt

vitpeppar

Dressing
.
1 msk dijonsenap


1/2 dl olja

1/2 dl vatten

2 msk kapris

1 dl riven pepparrot

1/2 pressad citron

salt och svartpeppar


Gör så här

1. Grilla köttet tills det får innertemperaturen 72 grader alt. sätt ugnen på 175°C och bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek köttet i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.

2. Hacka persilja. Lägg senapen i en skål och vispa i oljan, lite i taget. Vispa i vatten, hälften av kaprisen och hälften av pepparroten. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Kan förberedas hit, ställ i så fall kallt och värm i ugnen på 150°C ca 15 minuter före servering.

3. Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över dressingen. Strö över resten av pepparroten och kaprisen. Krydda med nymalen svartpeppar.


Serveras med pressad eller kokt potatis (vi hade även blancherade morötter till).


Mums säger jag bara!:)


Gårdagens grillkött var alltså fläskytterfilé och den kommer från Nybergs Deli. På deras hemsida kan du just nu vinna en lyxig weekendresa till New York (2 vuxna och två barn) och tävla kan du göra lätt genom att komma med ditt egna bästa grilltips.
Nu ska visst de andra bada i det blåsiga havet här – tur att jag är sjuk så att jag slipper;)
Hoppas du njuter din fredagskväll!
KRAM

.

13 kommentarer till “VECKANS GRILLTIPS I SAMARBETE MED NYBERG DELI

  1. Låter hur gott som helst men köttet marineras inte utan endast kryddas med salt och peppar?? Om man endast grillar, ska den då upp i 72 grader eller behövs ugn då oxå??

  2. Köper ofta fläsk ytterfile (bra pris) kul med ett nytt recept. Ska prova detta. Tusen tack. Anna

  3. Men herreguud, vad en del är sarkastiska på detta stället! ”Har de skickat köttet till er?” skratt… ja, man kan inte annat. Avundsjuka så det skriker om det! 😉 Och förresten så har de nog i så fall, fått något slag av kuponger, att ”hämta” ut köttet för 😉 Låt bli att läsa denna blogg om det är så jobbigt med sponsrade människor!
    Tack för en rolig och personlig blogg!
    / L-M

  4. Håller med om persikopajen, saknar recept på den. Tack för en otroligt inspirerande blogg och du…..strunta i alla elaka kommentarer, men det gör du väl antar jag…
    Hälsningar från Västerås-tjejen

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg