.
.
.
Alltså dessa bröd är bra såå goda!
Hej sweeties!
Har ju skrivit om dessa frukostbröd tidigare men nu kör vi igen för de är en riktig hit tycker jag! Så himla enkelt att bara röra ihop kvällen innan och sen klicka ut på plåten på morgonen dagen efter. Nyttiga och frasiga dessutom, mmm:) Receptet kommer nedan:
1/2 paket jäst
7 1/2 dl vatten
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl havregryn
4 1/2 dl dinkel
4 1/2 dl durumvete
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
Rör ihop alla ingredienser och låt det stå och kalljäsa i kylskåp över natten.
Forma till bullar och lägg på en smord plåt.
Grädda i 225 grader i 22-25 minuter.
Voila!
Ni mååste bara testa dessa:)
Ses lite senare!
KRAM
Tack för receptet!
Låter supersmarrig! Ska testas till nästa helg 🙂
Kram
Du har rätt, måste testa. Du ser förtjusande ut även då krasslig. Krya på vackra.
Nina
Mmmmm tack för receptet – här ska det bullas 😉
Bullarna låter supergoda, ska absolut testas snarast. Hur många bullar brukar du göra av receptet ovan?
Ha det gott
Emma
Brukar göra några liknanade som kallas hälsobröd (rec på min blogg). Ingen honung, men tranbär/goijibär eller liknande. Degen plattar jag ut i långpanna (20×30) att jäsa i, så är det bara att grädda på morgonen.
Kram Lena
Säkert jättedum fråga, men är det någon som vet om man ska ha torrjäst då? Vanlig jäst kan väl inte jäsa i kylen…eller?
Låter helt fantastiskt goda!!:)
Kram till alla!
Helén
Åh,de ser goda ut!måste testas…
Tack!
Kramar
Takk.:.)))))))
Lustigt att du la upp receptet idag, jag gjorde dessa igår från receptet som du lagt upp för länge sen 🙂
håller med, de är superenkla och smarriga!
Kram Jenny
hej
gjorde dessa i förrgår och igår, en riktig favorit. Och sååå enkelt. Passar mej perfekt 🙂
Kram Nickan
Supergoda! Jag har gjort dem flera gånger:) tack för en underbar blogg
Camilla
Hej fina Petra!
Har bakat brödet idag. Gott! Men hur får du de att blir så höga? Mina ”bullar” var platta.( tack för receptet!
Dina fina underlägg från Svenskt Tenn, är de hårda eller mjuka???
Fortsatt fin söndag.
Ser jättegoda ut! Använder du siktat eller fullkornsdinkel?
/Helena
Oh va toppen, de ska jag göra. Har letat nyttiga recept länge utan att hitta något riktigt bra men detta låter toppen. Tackar!
Hej, Jag pushar också för meddelandet från Anonym om hur du får dessa till att bli bullar? Mina blev också platta då degen är ganska rinnig. Är det inte något måttfel i receptet? Känns som det kanske är för mycket vätska?
Supergoda var de dock ändå men lite svåra att dela =)
Kram