.
.
.
.
Riiiktigt god blev pizzan! Faktiskt!:)
Bonjour onsdag!
Jag har ju lovat att ge er ett pizzarecept om ni ville och det ville ni ju, så klart;)
Alltså det är ju lite halvjobbigt med lchf-dieten eftersom man inte får till det där mojsigt goda som det krävs riktigt vetemjöl till (ja ni vet kardemummabullar, semlor, pasta Vongole osv osv osv…) Men men, det finns ju ”nästanvarianter” men det mesta smakar tyvärr ”skumt” av det jag testat. Alltså ”nästan-rätt-men-mest-skumt” och det ger i alla fall mig lite så där ”usch-känsla”! Men nu har jag alltså hittat ett pizzarecept som smakade faktiskt (så gott som) precis som vanlig hemlagad mumsig pizza. Det kanske gör lite till också att vi har en sk ”pizzasten” och har ni inte en sådan så skaffa en pronto. Pizzorna blir såå mycket godare med den (den drar ut fukt och gör pizzan mer frasig + vår är gjord i något material som ger pizzan en såå smarrig smak också:)
Hur som helst, så här gör du:
(och pizza-degsreceptet hittade jag hos Pam)
Ingredienser:
120 g cream cheese
4 ägg
1,8 dl grädde
0,6 dl Parmesan
4,8 dl Riven ost
1 matsked Italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.
Rör ihop alla ingredienser och klicka ut degen på bakplåtspapper och platta ut. Strö över pizzakrydda på degen. Förgrädda i ca 25 minuter på 175 grader.
Lägg sen på den fyllning som du tycker är godast. Jag hade ingredineserna nedan och det blev mums!
Italiensk pizzzasås på burk (ca 5 gram kolhydrater)
Rökt skinka (ej sådan färdigskuren pizzaskinka, den är inte god)
Pepperoni
Hyvlade champinjoner (superenkelt att göra på rivjärnet)
Mozzarellaost (snåla inte)
Lite Gorgonzola (snåla lite)
Kalamata oliver
Grädda på 225 grader i ca 10 minuter. Obs – kolla pizzan med jämna mellanrum! Severade med ruccolasallad och en sån där typisk stark fransk pizzaolja som är såå god (dvs rapsolja, chili och salt)
Volia!
See U Later girls!
KRAM
Pizzan låter god! Ständigt dessa dieter, bara för att man gillar livets goda liiite för mycket 😉
Diet även här…
Kram från Frankrike
Tyckte det var svårt med LCHF just på grund av att mycket smakade urk!
och just de där snabba enkla måltiderna fick jag aldrig till! Men jag får börja samla recept på allt gott som bjuds här ute bland bloggarna1 Det här såg ju supergott ut!
Blir det bättre med pizzasten alltså?
Ha en bra dag!
Kram Helena
Guuud vad det låter gott!
Tack så mycket! den låter riktigt smarrig faktiskt.
Ska genast prova 🙂
Kram
Helena
Svårt med LCHF tycker jag, och fick sluta pga av högt kolesterolvärde.
Nu kör jag Viktväktarna..inte roligt men det finns ju inga genvägar!
Kram Annsofie
Mums. Jag har just nu sån lust till pizza med tonfisk att jag inte vet vad jag skall ta mig till! Pizzasten måste inhandlas!
EvaK
Mums. Jag har just nu sån lust till pizza med tonfisk att jag inte vet vad jag skall ta mig till! Pizzasten måste inhandlas!
EvaK
LCHF och sådant trams… dieter överhuvudtaget… ut och motionera istället !!! Räcker mycket långt!
Johanna
Håller med din beskrivning, oftast smakar det nästan-rätt men ändå inte alls 🙂 Kul att ha hittat ett recept som faktiskt funkar!
Hur smarrig som helst! Och jag vill ha ruccola i massor:) Ha det förtjusande! Kram Sophia
Pizzasten är ju superbra.Våran är köpt hos bästa Bagaren o kocken. Löp o köp tjejer. kram marlene
Helt ärligt, om man ska hålla en bra kost en längre tid som ger resultat för hälsan så får man nog tänka om och helt enkelt acceptera att skippa vissa saker – inte försöka finna substitut. Hitta andra saker som smakar gott och inte hänga kvar vid det gamla, då ger det knappast resultat om det nu är vikt eller en långsiktig hälsa. Och håller man på tillräckligt länge (dvs mer än någon vecka hit och dit) så tappar man lusten efter det som man annars har begär efter. Är det inte dit man vill komma? Oavsett, pizza kan göras på många olika sätt ;=) men kanske inte en kardummabulle som smakar som man är van vid… kram Milla
Härligt!!!
Sådana recept gillar vi.
Och så vart det en extra promenad för att köa pizzasten oxå ;)))
Kram Thess
Låter gott. Själv testar jag ViktVäktarna denna vår. KRAMAR
Du skrev i ett tidigare inlägg att du älskar bröd och bullar, då har jag en positiv nyhet till dej, du kanske redan vet detta men om du väljer bullar och bröd bakade på surdeg så tar blodet upp kolhydraterna mycket långsammare än om brödet är bakat med jäst. En jämn blodsocker kurva är ju det viktigaste för att inte kroppen ska samla fett. Att utesluta jäst är också bra för kroppen på andra sätt eftersom den ställer till det i tarmen. Så du kan med gott samvete unna dej bullar och bröd så länge detdär surdeg, i måttliga mängder förstås 😉
ååå denna pizza måste ju testas! Knakse blir till fredasmyset då!!!
MMM sounds delish! 🙂 Tack for receptet, det ska jag testa omedelbart!
London mamma
Snart skall jag också börja med LCHF. Håller helt med dig, resultatet blir bäst med baksten.
Hoppas på fler recept framöver :o)
/Johanna
Gott:) Vill ge dig och din bloggsida kredd, blir så otroligt inspirerad av allt här!! Har läst från och till i ca 1 år, även sett de negativa du fått till dig!! Vilka avundsjuka jäklar, haha..Tragiskt;) .. Klart att de stör sig på en snygg tjej med underbara barn och vackert hem!! You go girl!! Fortsätt peppa oss här ute i cyberrymden:) Älskar kvinnor med driv !! Kram från Kungsbacka!!!
Aldri feil med pizza 🙂 🙂
Og pizzastein kan virkelig anbefales!
Ser väldigt gott ut…måste provas nån dag!
Och det där med pizzasten lät intressant…
Kramar
Sa du stark fransk pizzaolja???!!! Det har jag letat efter sen semestern på Korsika för några år sen! Vi bunkrade en del, men nu är det slut.
Kan man köpa i Sverige eller vet du hur man gör oljan själv?!
Hej och tack för en mysig blogg, min rutin på kvällen 😉
Åh denna måste testas! Såg att ”Matplatsen Viktoria” gjorde en LCHF variant där man stekte ”pizzadegen” först. Går det o göra med denna tro? För o få lite krispigare känsla? 🙂
Men den där lät god , var köper man en pizzasten? kram Diana
Pizzasten låter spännande! Det tål att kollas upp!
Den ser väldigt god ut i alla fall!
kram Malin
Varför göra det så svårt och lägga så mycket energi på LCHF? Varför inte bara säga att man skippa mat med mjöl och evt potatis o ris om det nu är så farligt och annars äta som vanligt? Dra ner på kolisar helt enkelt. Inte svårare än så. Sen tror inte jag det är hållbart att träna effektivt utan kolhydrater och återigen tipsar jag om Lofsans blogg. Hon har sund (och proffsig!) inställning till detta. Till syven och sist är det input/output som gäller och vill man dessutom bli mer vältränad så krävs att man har energi för att utföra träning också! Men man väljer ju om man vill ha Katrin Z som inspiration eller folk som verkligen kan sin sak. Mitt tips: krånga inte till det! Vem orkar, njut istället! (plus intressant att en läsare fått högre kolesterolvärde av denna typ av kost!!) Isch. Du är ju själv ett levande bevis på att denna kost inte orkas med ilängden, hur många gånger har du startat sista åren? Du gick ner en gång till bröllopet. Sen bara misslyckanden. Inte bra i längden att ha sånt hängande över sig.
Hej! Jag gillar verkligen LCHF men mycket mat blir liksom inte likadan som ’vanlig’. Pizza är ett bra exempel! Gillar inte all denna ägg- och ostsmak. Ikväll provar jag ett recept fran Airams blogg med mandelmjöl. Let’s see!! LCHF hjälper mig att vara energisk (inga blodsockertoppar eller bottnar) och jag har en benägenhet att fötter och fingrar svullnar fram emot kvällen eller vid värme. Ang kolesterolvärden finns det ju 2 st som man bör kolla regelbundet och inte bara det ’vanliga’ som inte bör stiga! En tsk haverkli om dagen (ja, jag vet kolhydrater ;))) men en tsk är ju inte mycket) kan hjälpa att sänka kolesterolvärdet. Gillar lite roliga LCHF-recept! Tack för all inspiration! Kram, C
Men hallå.. Du är ju redan i shape. Supersnygg och det syns inte att du fött tre söta barn. Men visst ska man få ta sig ner till sin trivselvikt och fortsätta hålla sig i form. Tycker det är trevligt att läsa lite om träning också. Men då tränar jag också, men härligt med en blandning.
Ett tips till alla er som inte vill äta LCHF har jag ett annat tips som jag nu prövat i ett par veckor. Rawfood. Underbar mat som man mår fantastiskt av. Sedan kan det vara lite svårt att bli mätt på maten om man tränar mycket. Sockersuget försvinner och då äter jag rawfood ca 65% och resten ”vanlig” mat.
Ha det gott och tack för en mycket bra blogg. //terese
Denna pizza botten skall jag testa i kväll. Jag har testat de flesta bottnar. Tack för tipset!!kram