SAFFRANSMUMS

.
.
.


Så himla god!






God kväll snyggingar!





Här har vi haft en aktivitetsfylld onsdagskväll och sitter nu framför favvoprogrammet Berg flyttar in i pykjamasen med en stor kopp Chai och fötterna under täcket medans snöstormen ylar runt knytarna – så mysigt så:)

 Så har vi fikat ikväll (vi äter baaara onyttigheter;) en riktigt riktigt maffig saffransbutterkaka. Åååh så god den blev. Gör nästan aldrig bara vanliga saffransbullar, nej fyllning och annat ska det vara i bulllar tycker jag! (Inte bara två ynka russin:) 


Recept kommer här:


1 pkt jäst


150 gram smör

250 gram kesella

5 dl mjölk

2 dl socker

2 pkt saffran

1 ägg

kardemumma

salt

12 dl mjöl
Fyllning
125 gram smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Smula jästen, blanda mjölk och smör till fin gervarmt och blanda. Häll i saffran (mortla gärna saffranet med lite socker) salt, socker, kardemumma, kesella och ett ägg. Sedan vetemjölet. Låt jäsa i minst 3o minuter. Kavla ut, bred på fyllning och baka ut till bullar. Använd en springform och lägg i bullarna. Låt jäsa igen. Pensla med mjölk och ägg. Garnera med pärlsocker eller råsocker. Grädda sedan butterkakan i 225 grader i ungefär 25 minuter.
Oj nu är reklampausen slut här – got to go!:)
Önskar er en riktigt mysig kväll så ses vi imorgon!



KRAM
.


22 kommentarer till “SAFFRANSMUMS

  1. ALLT med saffran älskas här….*skrattar…lät gott med buterkaka också …

    Kram däruppe i snölandskapet ..verkar som vi har lite mindre av det här nere i Göteborg.

    Pernilla

  2. Perfekt! Har letar bra saffransrecept hela dagen och du slog huvet på spiken åt mig! Imorgon ska här bakas.
    Önskar dig en skön o mysig kväll! Judita

  3. Helt rätt! Snöstorm gör sig allra bäst när man är inomhus med varm dryck och gott fika <3! Fröknarna passade på att göra chokladklubbor – perfekt till den varma chokladen.

  4. Håller med! För första året har jag tänkt att nej, det blir inga vanliga lussebullar som bak, för hur många kesellaburkar eller mycket smör (riktigt) man har i så blir det faktiskt torrt. Tacka vet jag allt med mandelmassa och sådana här tips, skall övertala dottern till att testa detta med mig!

  5. Låter jättegott!! Imorgon ska det handlas hem saffran, så det kan bakas saffransvetebröd i helgen. Tack för receptet och ha det bra i vintervädret. /Anna

  6. Herre vilken fin kaka, blir det House of catering snart? Mina har ju bara 2 russin.. och jag skrattar för varför har man två russin egentligen:):) Inte är det då för smaken i alla fall! Ditt recept måste testas, äppelkakan du lade ut för ett tag sedan var ju hur god som helst!

    Fin kväll/Sofia PR

  7. Jag vill so jette gerna prova att baka bullar med saffran her i USA. Tyverr so har de bara torr jest, vilket inte alls blir det samma :-/ Men ditt recept blev jag so sugen att prova! Ser so gott ut. Kramar!

  8. Annars kan jag varmt rekommendera Arlas lussemuffins gjord på lussekattsdeg men med mandelmassefyllning och flagad mandel uppepå. Flerårig favvo hos oss!! Kram Lotta

  9. Hej
    Tittar ofta in på din blogg, men har inte tidigare kommenterat. Skulle gärna vilja veta var ljusstaken som du har på ditt matbord kommer ifrån. Ser inte riktigt ut som en från By Lassen. Hoppas du och din familj får en mysig jul, ser framemot fler inspirerande inlägg. Hälsningar Marie

  10. Denna ska jag absolut prova. Testade ett tidigare recept från dig Petra, kycklinggryta med jordnötssmör, det var riktigt fin. Så nu kommer jag nog följa alla dina recept 🙂

  11. Bonjour madame.
    Titter innom og takker for all herlig inspirasjon du deler her på på bloggen din. Har fulgt deg i mange år, og nå er jeg fast følger fra Frankrike som jeg bor nå.
    Ønsker deg og dine en fin førjuls tid.
    Maliva in France

  12. Mycket smarrig kaka. MEN! Visst ska det bli två (fler??) kakor? Förträngde på något vis att bulldeg faktiskt jäser. Tryckte glatt in hela degen i min största springform och resultatet blev…..enormt! Kidsen satt och tjöt framför ugnsluckan när dom kollade hur det växte… och växte…och växte. Testar nog med tre formar nästa gång!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg