FREEEDAG & BÄRMUFFINS

.
.
.



Bonjour mes amis!


Strålande vacker freeedag har vi idag och jag har precis rätt feeling här! Lyssnar på Amanda & Hannas Fredagspod (den är alltid så bra och ger så himla bra fredagskänsla och dessutom känner jag igen mig i maaassor av det de berättar och har upplevt. Så kul:) medans jag har bakat i köket till skatternas mellis i eftermiddag.
Det jag gjorde idag är bärmuffins med Steviasocker. Det sockret är ett nytt typ av sötningsmedel i nästan pulverform som fungerar som socker men väger mycket mindre (och har alltså färre kalorier = toppen för de som vill minska på detta. Om ni vill läsa mer om sockrets egenskaper så klicka på länken ovan:) Stevia har 100% naturligt ursprung precis som socker.


Receptet hittade jag i Dansukkers egna receptbank och det kommer här:

Bärmuffins 


3 ägg

1 1/4 dl mjöl

2 1/2 dl Dansukker Steviasocker

200 g kokosflingor

2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

150 g smält lättmagasin

2-3 dl bär

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med elvisp i en skål. Tillsätt alla övriga ingredienser utom bären och blanda väl. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Tryck ner ett par bär i varje form. Grädda mitt i ugnen i 190 C i ca 20 minuter.




Yummie Yummie!:)



Nu önskar jag er alla en uuuunderbar fredagseftermiddag!


KRAM


Detta inlägg är i samarbete med Dansukker.


32 kommentarer till “FREEEDAG & BÄRMUFFINS

  1. mumsiga de ser ut:) själv tänkte jag testa på att göra matiga muffins i dag och ha som matsäck på bussen till Ullared i kväll:)

  2. Hej!
    Det ser så mysigt ut och vilka fina bilder!!
    Älskar dom muffins formarna,har dom med stjärnor
    på själv!!Looove/Natasha

  3. Mmm… Det receptet tänker jag testa. Älskar muffins (och om de kan vara hyfsat kalorisnåla e ju det alltid ett plus)

    Stor kram,
    Anne

  4. Tack för det tipset jag älskar att baka å jag vill absolut minska på sockret…Å jag ska prova dina muffins oxå…;))

    Ha en mysig Fredagkväll!!
    KRAM/Annelie

  5. Är mycket nyfiken på detta socker. Misstänker dock att det kan smaka lite ”udda”… Men värt ett försök 🙂

    /Elin

  6. Tack för recept 😉
    Jag blev bekant med detta nya sötningsmedel tidigare i höstas då vår yngsta dotter ”drabbades” av diabetes. Mycket man får lära sig då 😉
    Trevlig helg!
    Kram /Maria

  7. Stevia 🙂 Min man tittade på ketchupflaskan – Är det örtkryddat? 🙂 Sådan är min man:)Ha en fabulös Helg! Kram Sophia

  8. Hej!!
    Va gott det ser ut,du är så otroligt duktig på att inspirera!Så fina foton du bjuder på..
    Mums fillibabba!!Finfina muffinsformar.

    Kraam:))

  9. Du är så duktig på att baka. Ser alltid lika gott ut. Jag köpte Amanda o Hannas tidning. Massor av läsvärt för en bra peng.
    Ha en skön helg! Anita

  10. Så härliga bilder! Man kan riktigt känna hur gott det doftar i ert kök! Var kan man hitta de fina formarna?
    Trevlig helg,
    Annette

  11. Gott! Ett tips när man bakar är att ENBART använda riktigt smör! Lättmargarin låter inget vidare.
    Smör är bättre för både kroppen och smaken. Tack för en fin blogg!

  12. Har varit nyfiken på att testa stevia ett tag, nu skall jag absolut göra det! Fortsatt trevlig helg! kram Ida

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg