HEMMA!

Lite pics från vardagsrummet där allt juligt nu är borta! Lite nya favoritprylar står utströsslade bla den där urnan i fönstret som flera av er frågat om. Men h u r fin är den inte??? Både modern och klassisk och jag blev så glad när jag hittade den plötsligt till reapris hos Newport före jul (hade gått och kikat på den där krukan i flera månader:) Nya favvodoften hemma är Byredos Vanquish och nu är jag inne på det andra ljuset med denna doft den här säsongen (nej de är inte billiga direkt men Byredo är långlivade) Sen gillar jag Liljeljusstaken (Skultuna) i silver lite extra just nu, mina Skogsberg & Smart lyktor (de två i silver och kristall) och prickkudden (också från Newport)

.

.

Todeloooo lördag!

.

.

.

Tänk att man bara behöver vara borta en vecka + städat ut julen (vilket jag gjorde innan vi for till ön) för att det ska kännas lite extra härligt,f int och fräscht hemma! Så är det ju varje gång vi varit bortresta – när jag kommer hem och stiger innanför dörren får jag en sån där superskön känsla inombords. Tokgillar verkligen vårt hus här på gatan i stan och speciellt nu när precis allt är helt och renoverat och fixat från tak till källargolv. Sen gillar jag att vi har ett helhetstänk i huset – att alla rum smälter ihop i stil och färger och material. Viktigt för känslan det också!:)

.

Ikväll har vi inget bokat alls utan ska bara mysa här hemma. Ska strax kila ner och tända en ordentlig brasa och duka med många levande ljus i matsalen och sen blir det skaldjursmiddag för hela slanten (i kylen ligger räkor, havskräftor, hummer och en flaska Petit Chablis, mmums!)

,

,

Ha nu en härlig kväll sweeties!

.

.

KRAM

.

.

 

 

 

24 kommentarer till “HEMMA!

  1. Borta bra men hemma bäst! Och ni har det ju så fint!

    Älskar urnan! Vet du märket på den?
    Ha en fin kväll!

    Kram Linda

    1. Skulle jag också vilja veta! Även vad kudden är i för märke. Snälla Petra, vill du vara go och tala om detta för oss? 🙂

      1. Sorry – vet inte märket på denna urna! Men ring eller maila Newport så vet de säkert:) Kudden är Newports egna.

  2. Hemma är alltid hemma! Det skulle vara roligt att se lite behind the scenens bilder någon gång. När allt inte är så där perfekt tillrättalagt, utan så som det ser ut när man lever i ett hus. Ibland blir annars feel food så feel bad, när det ser ut som klippt ur en katalog. Så overkligt på något sätt och liksom bara yta och fasad utan själ. Jag blir nästan lite illa till mods ibland när jag kikar in på sk feel food bloggar. Vore roligt att se hur det ser ut på riktigt någon gång, med skratt och bus, röra och tokerier.
    Kram! C

    1. Haha, vi har faktiskt nästan alltid ordning och undanplockat. Trivs klart bäst så! (med lite undantag för barnens rum, där kan det ju vara rörigt så klart;) Man kan leva i ett stort hus och ändå alltid ha undanplockat överallt – det har jag lärt mig av mina föräldrar. Lösningen är bra förvaring och att alltid ta med sig sånt som ligger på fel plats här och där när man passerar och inte vänta. Annars blir det lätt rörigt. Vi har alltså själ, skratt, tok, kärlek och bra känsla hemma OCH ordning (Fast i skåp och lådor kan det vara craisy-daisy-kaos men det är ju inget ni ser…:)

      1. En bra strategi att alltid plocka något med sig. Det sker per automatik. Vad jag menar är att ibland leker barnen med leksaker som inte matchar tapeten, som de slänger ifrån sig utan en tanke på att de ska hamna perfekt i gyllene snittet. Kuddar man lutar sig mot i soffan tappar sin puffighet. Bröd smular. Ja du vet… Men samtidigt så är det kanske lika självklart att inte fotografera det, som att man inte tar en selfie med en rejäl kvist krasse mellan tänderna. Jag är ingen bloggare, så jag vet inte hur publiceringspsykologin funkar. 🙂

  3. Hejsan! Har en fråga: gillar verkligen färgen du har på väggarna i vardagsrummet och undrar om du delar med dig av färgkoden? Har för mig att du skrivit om det men hittar inte inlägget.
    Passar på att tacka för en härlig blog…får massor av inspiration av dig 🙂

    / B

    1. Googla ”House of philia färgkod” så får du fram koderna eller gå in på Nordsjös hemsida.

  4. I swear…every time I see that cactus I feel like it’s giving me the finger!!!

  5. Hej! Har några frågor ang Gotland som jag innerligt hoppas att du kan hjälpa mig med. Jag är lite sugen på att åka dit i slutet på februari. Är det ok att vara där på vintern? Vissa bilder från Visby ser så fantastiskt fina ut under vintertid. Finns det stort utbud av matställen öppet eller är det mycket som är stängt? Kan du rekommendera en tur i februari eller vad tycker du? Hoppas du kan hjälpa mig och svara på dessa frågor.

    Kramis/Heléne

    1. Visst är det fint på Gotland på vintern! Det magiska ljuset är detsamma och vackra vackra Visby lever ju även på vintern (färre restauranger och affärer så klart) Det är en studentstad och därför finns det många trevliga ställen att äta på alla säsonger och jag gillar staden skarpt året runt (n ä s t a n så jag vill flytta dit faktiskt:)

  6. Jag älskar att kika in på din blogg och har gjort i flera år nu, tack för en alltid så mysig, glädjespridande och härlig feelgood blogg 🙂 Jag brukar gå tillbaka i dina arkiv och bli inspirerad av dina tips och recept men nu hittar jag inte arkiven längre? Kommer de tillbaka? Ha en fin dag och välkommen hem! Västerås är bäst 🙂 Kram Malin

    1. Jag veeeeet. Hur trist som helst! Har bett tech ordna detta fler ggr men det är visst något knas någonstans. Saknar mitt egna arkiv jag med och hoppas att det ska fixa sig snaart!!

  7. Ditt hus är fantastiskt, du har riktigt god smak och satt samman det ljuvligt. Undra vad har du för takhöjd, är den högre än väldigt vanliga 240 cm? Menar på entréplan, inte källare, vind, ovanvåning, etc.

    1. Tack snälla! Vi har ju ett hus från 30-talet så det är lite högre takhöjd än det vanliga, ca 2.80 m på nedre plan:)

  8. Sånt fint hem och du inspirerar verkligen! Förälskad i kudden med svanarna! Var kan jag hitta en likadan?

  9. Åh så fint du har det! 🙂 Gillar verkligen böckerna du har på vardagsrumsbordet? Vad heter den svarta boken som är längst underst? 🙂 Skulle vara så tacksam och glad ifall du svarade…

    KRAM

  10. Älskar alla din fina böcker! 🙂 Vad heter den svarta som ligger längst underst i högen på vardagsrumsborde i glas? Skulle bli så glad ifall du svarade 😀

    Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg