Detta är såå gott och en rätt som min mama brukade göra när jag var liten faktiskt:)
God kväll raringar!
Här har vi ikväll ätit en jättegod middag som uppskattades av alla (framförallt Lo Lo haha, hon satt och sa mmm hela tiden och att det var en av hennes ”topp 5 rätter”. Inte dåligt:) och som jag ju bara måste tipsa om! Ingen nyhet utan en klassisk rätt som glöms bort här hemma ibland. Here we go:
Mängd: 4 portioner
600 g fryst renskav
en klick smör
2 vitlöksklyftor, hackade
2 ½ dl riktig grädde
1 tsk soja
1 buljongtärning (gärna kalv eller vilt)
lite Maizenamjöl
salt och vitpeppar
1 dl frysta lingon eller tranbär
Bryn renskav i smör i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den steka med. Smula över buljongtärning och häll på grädden och red med lite lite Maizena. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med soya, salt och peppar. Strö över lingon. Servera renskavsgrytan med pressad potatis eller ris. Et volia! Enkelt och suuupergott:)
Tända ljus och fina flasklampan från House Doctor i vårt köksfönster.
Nu ska här nattas små skatter och sen blir det Svenska Hollywoodfruar!
Ha en riktigt mysig kväll!
KRAM
.
Meeeen vad gott!!
Hej fina P!
Mysig enkel gryta. Skall testas!
Men! WHAT! Jag har också den lampan!! Har du tagit bort skärmen???!!!!
Stoor kram
Ser sååå mums ut!
God kväll!
Ser så gott och mysigt ut. Gillar vilt och brukar göra grytan så här på hösten. Ikväll har vi ätit mangokyckling gryta. Ha det gott hälsningar Elinor i Vårgårda.
Riktig husman. Låter gott. Ha en fin kväll.
Kram Lena
God afton!
Gjorde den grytan idag jag me´!
Kan det vara höstluften som påkallar lite höstigare mat månne?
Tack för en underbar blogg….här hittar jag energi, tips och allmän njutning.
KRAM//Jenny
Hei, jeg lurte på om du ville fortelle meg hvor du har kjøpt pelsvesten fra ChillNorway? Ha en fortsatt fin tirsdag 🙂
En av mina favoriter, gott:-). Kram Sarah
Åh den åt vi också på 70-talet! Älskade det som barn, kanske skulle testa det nu:) Tack för receptet!
Caroline
Åh, vad mysigt och gott! Älskar lampan!!
Låter kanongott och enkelt, tack för tipset!
Ha det gott! Kram Jennifer
Det är jätte gott renskavsgryta…
nu blev jag sugen att göra det nån dag…
kramar
Vilken fin blogg & mkt fin lampa : )
Mums!! Måste göras imorrn 🙂
Tack för enkelt mattips!
A
Åh vad det lät gott! Har aldrig ätit renskav så kanske dags nu!?! 🙂
Ha en fin dag!!
Åh vad kul att du la upp ett recept med just renskav! Något jag aldrig handlar men som igår, bara hamnade i min korg
Måste prövas:)!, bara man hittar bra renkött! Mysigt då man e samlade alla på middagen å kvällen:)! En bra dag till Er! Kram jecka finland.
Jag brukar göra skav på älg också. Byt ut renskaven mot älgskav och istället för vitlök så kryddar du med grönpeppar istället och fräser i lite blandad svamp. Super gott till pasta!
Åh, så gott!
Guuuud så gott det låter, måste provas!
Kram
Hejsan!
Jag bara älskar ditt hem.
Tänkte kolla om det är okej med dig att jag lånar några bilder utav ditt hem i ett inlägg i min blogg, skriver givetvis vart dom kommer ifrån!?:)
Ha det fint!
Låter ju bara helt fantastiskt gott! Ska definitivt provas i veckan med lite stekt potatis. Mums 🙂
vart har du hittat den snygga flasklampan?? Vill ha!!!
Lägg i kantareller så lyfter du renskavsgrytan ett snäpp till. Håller helt med dig att det är perfekt höstmat. Renskar hittar man i frysdisken för er som inte vet. Ha en toppen dag.