KÄRLEKSMUMS, FAVVOFAT & NY DECKARE (TACK!)

..

Bakade ju klassiska Kärleksmums igår! Denna supermumsiga svennebanangodsak för det finns väl inget som bakas så mycket eller vad tror ni?:) Alla älskar det, vet att när barnen sålt bakverk nere på lågstadieskolan (för att skramla ihop pengar till klassresa) så är det alltid Kärleksmumsen som gått först. Fluffiga och saftiga ska de vara och med rejält med lagom stark glasyr uppepå, mmm (Ni får det bästa receptet längre ned. Vad tycker ni förresten om mitt snygga handkarvade Zanatträfat i valnöt? Detta är en sån favvoritdetalj jag har här hemma.

.

.

Vad har jag gjort idag då? Bla har jag och Lolo stått på Telia ett bra tag pga min Iphone Pro Max 13 som redan är kaputt (köpt i juli…) Har inte tappat den eller så den, har bara slutat fungera som den ska (går vare sig att att ringa eller surfa) och expediten på Telia var lika undrande han. Och inte kan man lämna in den på reperation eftersom man inte kunde logga ut från ”Hitta min Iphone” som man måste (eftersom den är ja kaputt) Moment 22 på det alltså.. Ska återkomma imorgon och hur tookig blir man inte på dessa teknikstrul? Blev desto gladare när jag upptäcket en ny spännande bok i brevlådan, Tyste Vrede – den ska jag börja läsa pronto istället för att surfa på mobilen! Läser ju alldeles för lite böcker nowdays, hade ju alltid någon bok på gång förr och jag älskar ju faktiskt att läsa. S å mysigt att krypa ned i sängen och med en bra bok…

.

.

Tack Ida & Åsa – yes ska bli spännande att läsa om krimpoddaren Billie!

.

.

KÄRLEKSMUMS

.

Du behöver:

5 st ägg,

300 g smör

1 dl mjölk,

1 dl bryggt kallt kaffe

5 dl strösocker

5 dl Vetemjöl

´1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

2.5 tsk bakpulver

0.5 tsk salt

Glasyr/Garnering:

100 g smör

5.5 dl florsocker

3 msk kakao

3 msk bryggt kallt kaffe

0.5 tsk salt

1.5 dl riven kokos

.

Gör så här: Sätt ugnen på 185 grader och klä en djup plåt med bakplåtspapper Koka kaffet till kakan och glasyren. Låt svalna. Smält smöret och låt svalna.. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i ägg/sockersmeten. Blanda ner smält smör, mjölk och kaffe och rör försiktigt till slät smet. Häll över smeten till långpannan och grädda i mitten av ugnen ca. 20 minuter. Låt kakan svalna något i pannan innan du häller över glasyren. Glasyr: Smält smör och blanda med övriga ingredienser till en jämn smet, bred över den något avsvalnade kakan i långpannan. Strö över riven kokos och låt glasyren stelna innan du skär upp den och serverar – mums!

.

OJ vad tiden går – nu är det dags att sticka iväg till friidrotten med Moje här men vi ses imorgon igen!

.

KRAM

.

.

8 kommentarer till “KÄRLEKSMUMS, FAVVOFAT & NY DECKARE (TACK!)

  1. Fel som uppstått inom tre år från köpet kallas ursprungligt fel. Du har i första hand rätt att få den lagad (gratis) eller -om det inte går – en ny telefon. (Konsumentköplagen). Så en ny telefon verkar vara det som gäller. Hur man kommer åt data i gamla mobilen vet jag dock ej. Jurist – inte datatekniker. 🤣

  2. Den kakan är såå god!
    Min mamma gjorde den rätt ofta fast jag tror det var sockerkakssmet typ, och med kaffeglasyr? Då kallades det björnkaka 🥰 men det kanske är ngt helt annat 😅
    Mysigt med bok! Mycket har ändrats så med mobilen inser jag. Kreativiteten dör på ngt sätt.

  3. Så gott! Denna brukar jag göra men jag har alltid romessens i glasyren, precis som min mamma brukade, och det är så gott.

  4. Hej Petra!
    Du har inte lust att göra mig en liten tjänst? Kan du fråga om dina föräldrar vet vad dom vita skåpen (2 st) heter. Jag har ett sådant och har helt glömt namnet på dom. Är på jakt efter ett.
    Ha en jättefin dag!

  5. Hej Petra! Tack för fin blogg som jag följt hur länge som helst. En fråga som egentligen inte handlar om din blogg men om er site elsas entourage. Har Emma slutat blogga? Minns förr när ni hade bloggträffar med varandra osv. Sorry om för nyfiken fråga men tänkt på det ett tag ☺️

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg