BÄSTA SOMMARPASTAN MED KYCKLINGFILÉ, BRYNT SMÖR, CITRON & SALVIA

INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR LINDEX

 

Åh vad vi njuter av dagarna och Frankrike! Som vanligt äter vi massa gottgott när vi är här (man ska gå upp minst 3 semesterkilon, annars har man inte haft det härligt) som både lagas  hemma i bondköket eller mumsas på restauranger. Ikväll blev det en pastarätt som jag svänger ihop rätt ofta på sommaren! Så enkel och GALET god faktiskt. Med brynt smör och salvia bla men hade stora problem att hitta just färsk salvia nere på vår affär Intermachen. Vissa saker tror man ju bara att de ska ha i typ alla butiker i världens matland No 1 men så är det inte. Färsk tryffel har jag tex inte hittat någonstans på de stora mataffärerna och inte heller färdig bearnaise.. Hur som helst så tänkte jag att jag får gå på torkad variant och åkte hem och ställer mig och i köket och tittar ut och ser att i kryddlandet utanför köksfönstret är det fullt av stora buskar av något  som ser exakt ut som salvia – typ den enda kryddan som växer där:)

.

.

Volia – måndagsmiddagen är klar! Så klart ska ni får receptet nedan.

Och om någon undrar så finns min svala sköna orangerandiga  bomullsblus här och matchande kjol finns här. Perfekt sånt där skönt enkelt set att ha med på semestern och båda nu till superpris!

.

SOMMARPASTA

4 portioner

.

Du behöver:

500 g tunna små kycklingfilé

smör  till stekningen

ca 1 tsk salt

ca 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

400 g pasta

150 g smör

1/2 kruka salviablad

Finrivet skal av två citroner  + ett par citronklyftor att servera med 

Hackad bladpersilja

 

Gör så här:

Bryn kycklingen på medelhög värme  i smör tills de är genomstekta och fått fin färg, salta och peppra Smält smöret i en kastrull. Tillsätt salviablad och citronskal  när smöret tystnar och börjar brynas. Bryn smöret under omrörning. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg upp pasta och kyckling på ett stort fat och blanda med smöret och strö  över persilja. Servera med citronklyftor. Njut!

.

Nu ska vi se en deckare här (blir extra effektivt när man bor på en gård mitt ute på den franska landsbygden med rätt bra avstånd till närmsta granne! Skulle någon knacka på fönsterdörrarna här sent  på kvällen så får man typ hjärtat i halsen kan jag lova) men vi ses imorgon igen snyggingar!

.

KRAM

.

.

.

1 kommentar till “BÄSTA SOMMARPASTAN MED KYCKLINGFILÉ, BRYNT SMÖR, CITRON & SALVIA

  1. Tack för bra tips. Har just ätit denna pastan. Hade kycklinglårfile hemma så tog det. Hur mkt salvia som helst i trädgården på Gotland. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg