.
Är ni också lite småtrötta på allt grillat och vill ha något helt annat och superhärligt till middag!? Prova att köra denna rätt i helgen tex för herreguuud vilken god kyckling. Enkel också – sköter sig själv i ugnen! Detta är Sticky Chicken – sötsyrligstarkklibbig asiatisk kyckling som blev så himla saftig och smarrig. Serveras med hemmagjord fint strimlad coleslaw och jasminris – mums!
.
.
Här kommer receptet på detta smarriga:
STICKY CHICKEN
.4 portioner
Du behöver:
4 kyckling fileér
ca 1 dl mjöl
1 dl sweet chilisås
0,5 dl ostronsås
0,5 dl ketchup
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
2 klyftor vitlök, rivna
1 msk färsk ingefära, riven
1 1/2 msk sriracha
1 limefrukt, pressad saft
koriander
.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till såsen. Vänd kycklingfiléerna i mjöl och lägg dem i en ugnssäker form. Hälls såsen över kycklingen. Tillaga i ugnen ca 30 minuter.
COLESLAW
.
Du behöver:
ca 1/4 vitkålshuvud
1 morot
1 klyfta vitlök, riven
6 cm purjolök, tunt skivad
1 msk hackad gräslök
6 msk crème fraîche
4 msk majonnäs
salt
svartpeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till coleslawen i en skål. Smaka med salt och peppar.
Servera din sticky chicken med coleslaw och kokt ris och lime och strössla över massa koriander (om ni gillar det:)
.
.
Perfekt helgmat med det där lilla extra yumyum
.
Önskar er en fortsatt härlig fredag nu! (Här i småstaden är det både soligt och varmt, underbart:)
.
KRAM
.
.
.
Lagas här just nu. Tack för tips!
Looks yummy, I will try it 👍
Ett stort tack för receptet. Det blev en succémiddag på söndag!
Tack för super smarrigt recept! Väldigt nöjd familj 🙂
Tack för tipset! Blev en lyckad söndagsmiddag!
Lagade detta igår. Succé här hemma 🙂 Tack för receptet