HUEVOS RANCHEROS MED CHORIZO

.

Jaha då var höstterminen igång på riktigt och även krassliga barn kom som ett brev på posten! Två sjuka hemma idag med två  olika symptom så det har varit mest fokus på det och vab för mig denna måndag..

Och när det blev middagsdags så kände jag att jag ville 1. Det skulle vara något som var hyfsat snabbt, enkelt men gott så klart (givetvis alltid;) 2. att det skulle vara något lite kryddigt som kanske kunde passa bra när man är förkyld!

Hittade ett matigare recept på klassiska mexikanska frukost/lunchrätten Huevos Rancheros (en härlig böngryta med ägg som jag brukar ta om det finns på hotellfrukostar typ som på Steam, Jacyz och Ellery) Fast med chorizo och det blev s å bra – alla älskade detta! Serverades med tortillas och Pica de gallo..

.

 

 

Perfekt enkel middagsrätt om man gillar de mexikanska sakerna och inte vill ha det där gamla vanliga (tacos, enchilladas, burritos, fajitas.) eller hinner göra en chiligryta. Snabbt och som sagt fantastiskt gott!

.

HUEVOS RANCHEROS MED CHORIZO

4 portioner

Du behöver:

1   förp kokta svarta bönor 380 g
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
500 g  färsk chorizo 
3 msk  olivolja
1/2 tsk rökt paprikakrydda
1 1/2 tsk  malen spiskummin
1 1/2 tsk  malen koriander
1/2 hackad röd chili
2 dl  frysta majskorn
1 1/2  burk krossade Muttitomater 
1 dl  vatten
 salt
svartpeppar
4   ägg
1 dl  hackad koriander
.
Gör så här:
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Finhacka lök och vitlök. Skär korven i skivor. Fräs lök och vitlök i oljan i en stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt korv, spiskummin, chili och malen koriander och fräs ytterligare några minuter.

Tillsätt bönorna, majs, tomater och vatten. Låt grytan koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Knäck försiktigt i äggen en bit från varandra och sätt på lock. Låt sjuda tills gulorna precis stelnat, ca 6 minuter. Salta och peppra på äggen och strö över koriandern.
.

PICO DE GALLO

Du behöver

1   gul lök
3   tomater
1   kruka koriander
1/2   röd chili
Saften från 1 pressad lime
1/2 tsk  salt

Gör så här:

Skala lök, hacka den, tomater, koriander och chili. Dela limen och pressa ur saften. Blanda allt i en skål och krydda med salt.

.

.

Nu ska jag natta min lilla snuviga åttaåring här men vi ses imorgon igen vänner!

.

KRAM

.

.

5 kommentarer till “HUEVOS RANCHEROS MED CHORIZO

    1. Jag tänkte först vilken konstig fråga, varför skulle det inte göra det och så såg jag smileyn. Tänkte att det nog var nåt där med Petra och majs på burk🙂🙂.

      1. Tror att det är Jamie Oliver traktörpanna. Cervera har extrapris nu. Scanpan har en liknande som jag har, så nöjd med den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg