BUCANTINI ALL ’AMATRICIANA

.

Lördagslunchen serverad! Lördagsluncher är ju bland det bästa, antingen går vi ner på stan och äter något gott vid 14-tiden eller också så lagar vi något smaskigt hemma. Men det är alltid ganska sen lunch hos oss eftersom vi oftast äter en mer brunchig frukost vid 10-tiden! Och idag blev detta – en riktig äkta italienska badabingpasta. Med få men mumsiga ingredienser och lagad långsamt  och med massa mammakärlek i köket  (Och Mamma Mia så god den blev)

.

.

Jag älskar pasta, jag älskar smaken och jag älskar  att laga pasta! Men min kropp älskar tyvärr inte pasta lika mycket så därför väljer jag mina tillfällen. Ingen bara-för-att-pasta eller skåptömningpasta med tex trista makaroner och simpelt tillbehör för min del. No, ska jag unna mig pasta så ska det vara molto bene!

.

.

Bucatini all’Amatriciana

4 personer

Du behöver:

4 msk  extra-virgin olivolja
150 g guanciale eller pancetta
1/2 tsk moral chiliflakes
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 1/2 burk Mutti Pelati hela tomater
1 dl svarta oliver utan kärna
salt
500 g Bucatini
1 dl finriven Pecorini
.

.

Gör så här:

Hetta upp  2 msk extra virgin olivolja i en stor tjock stekpanna på medelvärme. Tillsätt 150 g tunt skivad guanciale eller ancetta  och fräs tills den är knaprig och gyllene, cirka 4 minuter. Tillsätt ½ tsk. krossade chiliflakes och ½ tsk nymalen svartpeppar, låt puttra med oka under omrörning i 10 sekunder. Tillsätt 1  finhackad lök och 2 finhackade vitlöksklyftor och rör om ofta, tills löken är mjuk och genomskinlig, tar ca  8 minuter. Häll 1 1/2. bruk skalade tomater med juice, som du krossat lite för hand, och sänk till låg värm. Låt det puttra och rör om då och då och låt  tills amatricianasåsen tjocknar,( 15-20 minuter) Koka upp en stor kastrull med  vatten och ordentligt med salt under tiden.  Tillsätt 500 g bucatini eller spagetti och koka, rör om då och då, tills det är  2 minuter innan pastan blir al dente. Häll av och spar 1 dl pastavatten.

Tillsätt den avrunna pastan till såsen i stekpannan och rör om kraftigt med en tång för att täcka allt. Tillsätt 1/2 dl pastavatten och koka tills såsen täcker pastan och pastan blir al dente, cirka 2 minuter. Smaka av pastan  med salt och rör om. (Tillsätt lite mer pastavatten om såsen är för torr.) Rör ner 1 dl  finriven Pecorino Romano.  Servera och njut!

,

Alltså jag kan inte nog upprepa hur viktigt det är med riktigt god mat! Iallafall  för mig, det är ren lycka mmm. Både att laga, bjuda på och äta<3

.

Härlig lördag ni girls!

.

KRAM

.

.

.

1 kommentar till “BUCANTINI ALL ’AMATRICIANA

  1. Ääälskar god mat! Å det såg riktigt gott ut!
    Min mage svullnar dock upp av pasta, ris och nudlar…vet inte om det är 50+ som gör det. Samma med väninnan hahha.
    Men guuud så gott det är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg