CINNAMON ROLLS

.

Både fredag OCH Kanelbullens dag idag och imorse bakade jag bullar till mina älsklingar! Gjorde ”Cinnamon Rolls Americanstyle” med creamcheesefrosting och vanliga svenska snurror. Och de där rollsen blev s å saftiga! Gjorde vetedegen efter ett proffsigt men enkelt recept där man inte värmer degvätskan och kör ner alla degingredienser på en gång – så smidigt!

 

Uppdatering! All min text med recept osv har blivit raderad?? Ååååh nej, återkommer snart med nytt!

.

.

C I N N A M O N   R O L L S

.

Du behöver

30 g jäst

5 dl röd mjölk

1 krm salt

2 tsk mortlade kardemummakärnor

150 gram smör

1,5 dl strösocker

1 ägg

13-15 dl vetemjöl

 

Fyllning:

1/2 dl ljust farinsocker

3 msk kanel

150 g smör

 

.

Gör så här:

Smula ner jästen i  bunken till en bakassistent. Tillsätt mjölk, salt, kardemumma, smör, socker, ägg och mjöl, lite i taget. Knåda degen i minst 10 min. Låt degen jäsa under en kökshandduk i ca 1 tim. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i två bitar.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en platta och bred ut fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle. Dela degen i 9-15  bitar (beroende på storlek på långpanna/form) och lägg bitarna i formen. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.  Grädda bullarna mitt i ugnen 25 – 30 minuter, bullarna ska få en fin gyllenbrun färg. Ta ut bullarna från ugnen och låt svalna en liten stund.

 

 

,

Frosting

Gör så här:

Vispa med en elvisp ihop rumsvarmt smör, vaniljsocker och färskost. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en luftig frosting. Bred på lite frosting på varje bulle.

 

.

Nybakta bullar med ett glas iskallmjölk är bara såå himla gott…

.

KRAM

.

.

.

8 kommentarer till “CINNAMON ROLLS

  1. Såg bullarna och tänkte att ”just det ja, hur gick det med mitt matfriande adoptionsförslag i tidigare inlägg?” – kollade och du sa ja! (Ingen annan än du lär förstå vad jag pratar om. 😉) ”Well, thank you, I’m on my way! ”😋😂😂😂

  2. Ser gott ut. Jag gissar att du menar 3% mjölk, som du kallar röd mjölk. Tänk på att det är inte samma färg i hela Sverige på förpackningen. Tex. I Skåne är det orange, röd är lättmjölk 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg