BROCCOLI MAC´N CHEESE

.

Äntligen funkar mina bilder igen!!! Underbart att vara tillbaka här inne hos er igen! Hoppas ni har saknat mig liite iaf:)

Här har vi en skön hösthelg med en bladning av underbar lunch med vänner, kalas, solig långprommis i oktobervackra naturen (vilka häftiga färger  det är nu alltså), mysig familjekonsert  med Mojes lilla aspirantkör i kyrkan (och Lolo var också på konsert samtidigt men på  stadens stora rappare Ant Wan precis 40 000 andra tjejer:) och så helghäng hemma med god mat. Svängd ihop en riktigt smarrig pastalunch till familjen tex och måste ge er receptet. Krämig riktigt cheesy pasta, nu snackar vi sån där  comfort food som passar så bra höstiga dagar! Enkelt recept på Mac´n cheese som inte kräver någon ugn.

,

.

BROCCOLI MAC & CHEESE

ca 4 personer

.

Du behöver:

300 g snäckpasta
50 g smör
4 msk vetemjöl
3 dl  matlagningsgrädde
6 dl  mjölk (3%)
5 dl  riven cheddarost
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm  malen muskot
3 knippen fin broccoli

.

Gör så här:

Koka pastan i saltat vatten 2/3 av tillagningstiden på förpackningen. Häll av och låt svalna. Smält smöret i en stor tjockbottnad kastrull/gryta på medelvärme. Vispa i mjölet och vänta tills det börjar bubbla. Häll i grädde och mjölkblandningen, lite i taget för att undvika klumpar, och vispa hela tiden. Sänk  värmen när såsen börjar sjuda./tjockna Blanda i alla kryddor och salt och peppar  Skär broccolin i små buketter och rör  ner i ostsåsen och låt småkoka i ca 3 min. Tillsätt sen pastan och cheddarosten och låt allt koka i ytterliga 2 min (smaka också av och tillsätt ev mer salt/peppar).
Servera sen med några tag med nymalen svartpeppar och riven parmesan och njut!
.

.

Idag är det sån dag då jag bara vill vara hemma och mysa. Mest bara gå runt i mjukisar och tofflor och lyssna på skön jazzig musik och läsa och elda i spisen.. Kanske baka en kaka till fika och  se en mysig film i eftermiddag (tips?!) Ute småregnar det och det är en perfekt dag att med gott samvete bara vara och slappa:)

.

Ha nu en skön söndag godingar!

,

KRAM

.

.

.

 

7 kommentarer till “BROCCOLI MAC´N CHEESE

    1. Nä nu har ju Birgittadagen varit så även om sol och värme skulle komma tillbaka är möjligheten för brittsommar över (men i Stockholm hade vi faktiskt brittsommar)

  1. Välkommen tillbaka💕 Här blir det rester till middag ikväll, men bara godsaker så det gör inget. Mysigt med innefattar o brasa när höstvädret ruskar därute🤎🍂
    Kram

  2. Såklart du har varit saknad här 😊
    Dessvärre inget filmtips men vore kul att höra vad du läser 😊 Vi tänkte dock se Arthur the king på höstlovet när familjen åker till landet. Tror den kan passa hela familjen i olika åldrar. Blev sugen på den filmen efter att jag lyssnade på en podd med äventyraren som adopterade Arthur.

  3. Äter ni middag också med riktig mat? Är svårt på helgen ibland, är oftast hungrigast till lunch (som på vardagarna) men vill ju ha go’mat till middag senare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg