SAFFRANSSCONES

.

När det var dags att fixa frukost till mina älsklingar denna decemberlördag så valde jag att baka Saffransscones! Dessa har jag aldrig gjort förut men jag är ju en av de som tycker att typ allt med saffran i är härligt så när jag såg recept så var det givet att testa. Och de blev verkligen gillade! (Trots att H först var tveksam, han är ju den stora sconesbakaren i vår familj och mer inne på det klassiska. Vilket han är på det mesta faktiskt medans jag är den som gärna testar nytt:)

Saffransconesen, som blev riktigt saftiga och härliga, serverade jag med färskost och blåbärssylt men det är ju jättegott med vispat smör och hallonsylt till tex eller några skivor hårdost och en god marmelad. Det enda som är viktigt nä man gör scones är att inte överarbeta degen. Det ska vara klumpar av smör och ingen slät utan ganska ful deg – då blir det godast!

..

.

SAFFRANSCONES

ca 7 st

Du behöver:

3 dl gräddfil

1 pkt saffran

7 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 msk strösocker

150 g smör

.

Gör så här:

Sätt ugnen på 225° varmluft. oka upp gräddfil och saffran. Låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Rör i gräddfilen och arbeta ihop till en deg.Skär smöret i tärningar och fördela i mjölet och blanda men inte fö mycket. Forma 7 stycken ca 2 cm höga runda bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel  och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

,

 

 

.

Perfekta till julfrukost eller julfikat<3

.

Nu ska jag iväg till gymmet  lördagsträna här – så roligt att ni gillade mitt lilla träningsinlägg och skrivit härliga glada hälsningar om just det! !<3

.

Önskar er alla en fab lördag!

.

KRAM
.

.

.

2 kommentarer till “SAFFRANSSCONES

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg