.
Idag svängde jag ihop en maffig Valborgstårta! Gjorde en riktig Mojetårta utan grädde. Hur enkel att som helst att svänga ihop – bara att baka en chokladtårtbotten i springform, vispa ihop färdig chokladmousse för tårtor, hacka och blanda i lite mörk choklad i den och sen dekorera med en liten brasa av såna avlånga runda chokladrån. Nu står den i kylen och väntar på morgondagens middag men jag la snabbt dit några penséer och tände tomtebloss, bara för att visa hur den kommer se ut då:)
.
.
Två paket Cake Mousse från Dr Oetker använde jag, blev jättegod och stadig mousse till tårtan.
.
CHOKLADTÅRTBOTTEN
Du behöver:
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vatten, kokhett
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en mindre springform (om du vill ha en hög som min) ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper i bottnen och med en bred krage runt insidan av kanten. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Rör ner det varma vattnet. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Häll ner smeten i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 46–48 min ca, kolla med en sticka när den är klar. Låt kakan kallna i formen. Skär bottnen i 3 delar/bottnar med en vass kniv. (Jag tog även bort lite av kanten för att göra en naked cake)
.
Varva tårbottnar med chokladmoussen och snygga till sist till sidorna med en spatel. Gör en liten vedbrasa av wienerrån med nougatfyllning och rånsmulor.
.
Superlätt och festlig tårta! Vill man ha lite mer vuxen smak kan man ha tex lite färska hallon i moussen.
.
Önskar er alla en riktigt Trevlig och mysig Valborg<3
,
.