FRÅGOR & SVAR

.

Hej- här är dagens vi!!! Min yngsta nyvakna lilla skatt i klänning från DKNY och strumpisar från Novali. Min dagens är, som så ofta, tröja från OM och jeans Levis.
Hej Torsdag!
Nu börjar man bli riktigt van vid kylan! Helkonstigt. Det var -7 grader när jag skjutsade Flisan till dagis idag och jag tyckte det var riktigt ”skönt” ute och inte alls så kallt. Så jag hoppade att ta på mig handskarna och knäppa jackan. -7 är ju jättekallt i vanliga fall! (Men nu tycker man det är sååå mycket skönare än -17 grader….)
Här kommer nu svaren till er bloggisar som hade frågor!!
Åh, jag har en fråga : tavlan med garnnystanet (?), var kommer den ifrån?
Ha en mysig dag!
/ Anonym

Hej Anonym!

Tavlan med ”garnnystanet” är en konstaffisch och jag köpte den i en nettbutik för 3 år sen. Tyvärr minns jag inte vilken det var men jag har sett denna tavla i olika reportage så den finns säkert att få tag på om man googlar runt lite. Bilden är gjord av kända Roy Lichtenstein och det står Hayward Gallery under. Pappret är  riktigt tjockt och trycket är jättefint tycker jag!
Ha en mysig dag du med!

Åh, frågestund! =) Jag har en fråga om din fina matsalsgrupp. Hittade i något äldre inlägg (oh jäs jag läser & läser mer än gärna dina arkiv) att det kom från Gotland? Är det gammalt eller nytillverkat?

//Linda

Hej Linda!

Matsalsgruppen stod tidigare hos mina föräldrar men när de flyttade från sin stora villa till den mindre lägenheten så hamnade den hos oss. Den är ”nytillverkad” i ett litet snickeri, på 80-talet efter en gammal klassisk gotländsk förlaga, och stället på Gotland där den är gjord heter Levide.

Hej min favorit bloggerska!

Jag undrar var du köpt den lilla fina vita fotöljen som står i Beas rum?

Kram

Pernilla

Hej Pernilla!

Vad glad jag blir över att vara din favoritbloggerska:) Jättekul!
Fåtöljen i Beas rum är inte så jätteliten, det kanske såg ut som en barnfåtölj på bilden? Hur som helst så kommer den från Ikea och heter Ektorp Jennylund.
Kram P

Hej !

Får tacka för en mycket inspirerande blogg. Min fråga är var du köpt din Barbourjacka och vilken modell det är ?.

Ha det gott !

/Linda

Hej Linda!
Tack själv för de snälla orden!:)
Jag har köpt min Barbourjacka på Barbouraffären på NK i Stockholm och modellen heter Barbour Ladies Featherweight International.

Hej,

Jag undrar hur mycket jobb ni lagt ner på att renovera ert vackra hus? Hur mycket har ni behövt göra? Och hur lång tid har det tagit?

Hur länge har ni haft huset?

Tack!
/lilla.u (som är hus-sugen)

Hej Lilla U!
Vi köpte huset 2007 och tokrenoverade i 3 månader innan vi flyttade in.Alla ytor i huset spacklades/slipades/målades eller vitvaxades. Några tapeter kom upp här och där och några nya golv las in. Gästtoan gjordes också helt ny. Nu har vi har heeela källaren kvar och den är ganska stor.Puh!
 Nästan allt målande och tapetserande har vi gjort själva och resten har hantverkare gjort åt oss. Men den största ”make overn” var ändå fasaden! Bara den tog 1 1/2 månad för killarna att göra klar, men vi är väldigt nöjda över resultatet. 

Jag har en fråga;

Vad för kamera du har + inställningar? Du får alltid ett sånt fint lyster/ljus i dina bilder – lite ”kalla” sådär…

Som jag sagt tidigare så ÄLSKAR jag din blogg och ert fina hem! Är helt fast här och måste bara läsa varje dag. Du inspirerar med din inredning!
/Lissan

Hej Lissan!

Tack för dina gulliga ord! Min kamera är en vanlig Nikon D60 med standardobjektiv. Jag använder nästan uteslutande autoinställningarna så jag kan inte ge några som helst råd när det gäller det tekniska! Mitt tips är Windowsredigeringsprogram där jag ibland gör bilderna ljusare! Så var det med den ”fotokunskapen”;)

Hej,

Jag har inte läst din blogg så länge så detta kanske är allmänt vetande för dina ”gamla” läsare men jag undrar om du bara bloggar eller vad du jobbar med i vanliga fall, när du inte är mammaledig?Jag tycker att du har ett väldigt fint hem och det är något liknande jag har tänkt mig när vi köper ett hus. Jo, förresten när är din lilla flicka född? Har själv en flicka som är född 11 februari 2009./Lisette

Hej Lisette!

Innan mammaledigheten har jag jobbat med administrativa uppgifter på olika företag. Sen har jag läst en del olika ämnen på högskolan, men har inte någon examen ännu… Det jag tycker är absolut mest givande och intressant är att skapa, så jag gör tex  en del teckningar och akvareller. Vore så kul att ex. ge ut en barnbok i framtiden! Jag har annars en del ideér och planer om framtida kreativa projekt när det gäller inredning och styling men de lovar jag att ni får reda på när det är dags!:)
Lilla BabyB fyller snart 1 för hon är född den 1 februari!

Hej min favvobloggerska 🙂

Vad blev det för märke och färg på den nya sängen?? Är tacksam för tips då jag ska köpa ny säng 😀
Kramis
/Anonym

Hej Anonym!

Våra nya extra stora madrasser kommer från Kungssängen och är grå. Men jag vill ju ha vitt så vi har köpt en ny sängkappa från Mille Notti till den!

Jag undrar hur det fungerar med golvet ”vitsåpad ask”? Krävs det mycket skötsel? Tåligt? Syns smuts snabbt?

Tack för en fin blogg!

Jag kom på en fråga till. Som inte har med inredning att göra. Det skulle vara kul att veta vad du använder för ”skönhetsvård” =) Anisktskräm, rengöring, smink typ. Jag trodde inte att du var äldre än mig från början. Jag är 32 =)

//Linda

Hej Linda!

Golvet med vitvaxad ask är tåligt! Asken är ju i sig ganska hård och färgen är väldigt smutsvänlig då den drar åt det grå hållet. Angående din fråga gällande min ansiktsvård så kan jag berätta att det var inte förrän vid 32 jag verkligen började ta hand om min hud! Nu så använder jag Md Formulations Ansiktstvätt och olika produkter från Dermalogica (dagkräm, ögonkräm, mask och peeling)De funkar jättebra på min lite känsliga blandhy så det är ett tips! Jag har inte så särskilt mycket make up till vardags men varje dag blir det Touche Eclat från YSL (concealer), Solpuder från Max Factor och läppglans från Dior. (Tack så hemskt mycket för dina snälla ord förresten. Åren går snabbt efter trettio och nog syns det!) Kram!

Hej!
Jag är nyfiken på hur badrum/toaletter ser ut hemma hos er, finns det planer på att visa upp dem?/Magda

Hej Magda!

Vi har en gästtoa som är ganska liten i nedrehallen och det är den som syns på bilden. Gästtoaletten renoverades helt 2007. På övre plan har vi ett badrum a la 1996 med terracottaklinker etc och det ska ni i n t e behöva se! (Den kommer vi också renovera och göra större, så småningom…)

Oj vad långt detta inlägg blev!! Det var i alla fall dagens frågor och svar. Nu ska vi fara iväg och köpa nya pulkor!

Ha en skön kväll!

Rekommenderade inlägg