HERE WE GO – AGAIN!

.
.

Flisan och hennes söta vän V hade hur kul som helst idag med nya gungan! (Ja, jag fick faktiskt upp gungan i päronträdet- lätt som en plätt:)

God Kväll Alla Fina!

Hoppas ni haft en bra dag!? Nu har mitt dåliga samvete gnagt nån vecka, så nu måste jag se till att ni som ännu inte fått svar på de frågor som ni lämnade här får det nu! (De frågor jag besvarat tidigare finns bla här och här och här och här.)

Gotlandstips önskades. Ja, var ska man börja? Hela Gotland är ju helt fantastiskt! Ljuset, havet, naturen, Visby, stenstränderna, dofterna….
Sen har vi ju så klart våra små favoriter som vi återkommer till:
Rute åker vi till för att köpa världens godaste bullar. Fide åker vi till för att köpa världens finaste fajans(keramik). Fårö åker vi till för att bada på finaste stranden. Sudret åker vi till för att vandra eller cykla på otroligt vackra småvägar efter kusten. Vamlingbo besöks för att äta crépes och få lite av den ”hippiekänsla” som Gotland hade när jag var liten på tex Vamlingbolaget.Visby åker vi till när vi vill ”flanera”, äta, fika eller shoppa. (Hysteriskt mycket folk under högsäsong men ändå alltid otroligt charmigt). Herrvik och Furillen besöks när vi vill äta riktigt gott. Härliga olika Gotlandsgårdar hälsar vi på för inköp av fårskinn eller jordgubbar eller sparris. Sen finns det ju såklart runt hela ön alla fantastiska stränder av både sand och sten med raukar. Helt otroligt vackert… (Längtar!)

Om jag har fått bröllopsfeber än? Jajamen, den börjar faktiskt komma:)

Lampor till Taggtrådskronan av Tove Adman kan man kanske få av henne om man ringer och ber snällt? När vår transformator gick sönder så skickade Tove en ny åt mig.

Favvisbutiker i Stockholm är bla: NK (allt:), Mathilde (kläder + inredning), Lucca (barnkläder), Farmhouse (inredning barnrum) Bonti (bebissaker), Asplund (inredning), Tintinstyle (kläder), Svenskt tenn, Zaandvoort (inredning i Sickla) och Best of Brands (kläder Sickla)…

Förebilder inom inredning och mode? Framförallt kommer den från Danmark och danskorna! Aldrig ser man så snygga kvinnor i 25-45 års åldern som i Köpenhamn. Avslappnad härlig lite ”bohemianchic” stil som jag gillar. Tänk alla dessa härliga ledande danska märken som finns också tex Day, Tine K, Malene Birger, Hans J Wegner, Royal Copenhagen, Munthe plus Simonsen, Baum und Pferdgarten, Dyrberg Kern osv osv.

Favoritmagasin? Elle Interiör, Elle mode, Plaza, Bo Bedre, Boligmagasinet, Mama, Sköna Hem, Family Living, Living Etc.

Var jag köper mina lampor? Tolomeo lamporna har jag köpt från Ambiente.com. Annars så finns det en liten butik här i Småstaden där jag köper en hel del lampor.

Fina kudden med text kommer från Svenskt Tenn och är broderad. Kostar runt tusenlappen.

Odd Molly på nätet? Redhe of Sweden och Milk and Honey är riktigt bra netbutiker med fin service.

Var vi bor? Hemligt…men vi har hyfsat nära till Stockholm!:)

Den stora randiga mattan kommer från Day och är inköpt på Posh Living Stockholm.

Husets putsade fasad har kulören Tonad vit.

Min träning och kost?  Jag löptränar ett par ggr i veckan, 3-5 km. Just nu är jag inne i en GI-period och kör en ganska strikt sådan kost på vardagarna (och frossar fredag/lördag:)

Medieförvaring? Ganska dålig sådan har vi nu! Hatar allt var sladdar heter. Drömmen när det gäller ljud är ett sladdlöst system med små vita snygga högtalare uppsatta i taket i hela vardagsrummet + bara en Laptop med fjärrstyrd Spotify!

H:s och min ”kärlekssaga”? Ganska privat, men jag kan berätta att vi träffades  första gången för ca 4 år sedan (jag var redan separerad från Trulle och Flisans pappa) på en nattklubb. (Så originellt va?:)

Vad jag tycker om våra lakan från Beach House? Jag älskar dem! Såå mjuka och sköna. Förstår frågan om man inte mister den ”manglade fräschören” som jag också är så svag för. Men nej, de är inte alls som ”omanglade lakan” utan är  lena och så sköna så. Önskar jag hade fler uppsättningar bara!

Material till 1700-tals rullgardiner vet jag inte var man finner (snälla duktiga svärmor sydde våra), men däremot så syr min söta vän H sådana på beställning till en liten peng!

Ha en mysig kväll!

.

Rekommenderade inlägg