SVAREN

,
,

Bild innifrån det hus som håller på att göras iordning right now! Lite Ernst Kirchsteigerkänsla faktiskt med vinrankor, asymmetriskt stengolv, utsuddade gränser mellan ute och inne och en stor kamin. Typ lite ”se hur golvet liksom blir vän med vindruvorna tänk” hihi!:)

Bon Soir!
Hoppas ni har det bra i värmen raingar!? Visst är sommaren i år fantastisk?
Här är det bara toppen och jag har nu satt mig inne en liten stund för att gå igenom alla era frågor. Har sett att det är en del som jag faktiskt svarat på flera ggr tidigare så de hoppar jag över och det är väl okej!?
Here we go:
 Jag har två bröder. En en som är två år äldre och en som är fem år yngre. Båda bor med sina familjer i Stockholm.
  Jag springer inte sådär jättesnabbt. Ca 1 km på 5 min så 5 km blir alltså ca 25 min.
 När jag letar inspiration får jag det från tidningar, nätet, bloggar etc. Det jag gillar allra mest är enkla vita rena och lite lyxiga hem. Inte för modernt utan blandat med en skön känsla. Gärna gamla hem med en modern touch!
Ja, jag (+ Engla & Blondinbella) har ett trevligt samarbete med Lexington i sommar och är sponsrade av dem.
Jag redigerar mina bilder i Photoscape, ett gratisprogram på nätet. (Har inte Photoshop) Det är väldigt basic och jag använder ljus, mättnad och luminanskurvor, brusreducering, skärpa, filmeffekter och överstrålning.
Vi köpte en Volvojeep när vi köpte ny bil senast för att den är stooor! (Har bla 7 sittplatser)
När jag målade köksbordet hemma så slipade jag lätt, använde målartvätt noga och målade sen med halvblank oljebaserad lätt bruten grå/vit färg.
Mina föräldrar har vitvaxad ekparkett i sin lägenhet.
Wir haben mehrere Seiten Einbauschränke im Schlafzimmer zu Hause, weil wir in einem alten Haus zu leben. (Här svarar jag på en fråga med google översätt och detta kan nog bli huur tokigt som helst eftersom jag inte kan ett dugg tyska!:S)
Angående Creative Loungetävlingen så är det deras regler som gäller och det är de som väljer vinnaren!:)
Jag svarar tyvär inte på några frågor som gäller inkomster eller utgifter, det är privat.
Den oranga kudden är från Day Home och finns på Ateljé Fåtöljen i Västerås.
Att driva en framgångrik blogg kan ge dig bra med inkomster. Vi bloggare får lön för våra annonser och av våra sponsorer (vi betalar också självklart skatt som alla andra för detta). Tjejer som Blondinbella tex tjänar jättebra eftersom hon (så klart) har så många besökare. H of P har inte riiiktigt lika många:)
Vi har råspont på övervåningen men jag vet inte vilken bredd den har. Den är målad med vit matt obruten färg.
Mitt finfina svenska löshår från Rapunzel har slingor i tre olika färger: mörkblond, gyllenblond och några slingor fram i ljusblond. Mitt egna hår har en mörkblond färg i botten och ljusare slingor.
När det gäller exponering av barn på nätet så är det bara så att det är jättevanligt med bilder på barn där, både på FB och annat. Trulle är ingen linslus och är därför inte med så ofta. Flisan äälskar att synas och är jättegärna med medans Bea bara är två och inte tycker så mycket alls om detta:) Om jag själv trodde att bilder på barnen skulle skada dem på något sätt så skulle jag inte visa dessa.
Om jag bytt bana helt så hade jag velat ha ett snyggt B&B mitt i Visby tillsammans med H. (Så känner jag idag men det kan ändra sig tills imorgon;)
Mest jag i huset är nog vardagsrummet.
Jag inspireras av duktiga bloggerskor, av mamma och av danska och svenska inredningstidningar.
Hahaha, vilken reklamfilm jag aldrig hade velat vara med i? Det måste nog vara hon som lider av svår stjärtklåda och gnider the behind mot ett knotigt träd (varför är man med i sådant???)
Vilka bloggerskor jag velat träffa IRL? Jag skulle gärna möta roliga härliga du som frågar, söta Jannice, Jenny, Anna-StinaAnna-Malin och Malenami. Flera av er har jag redan mailkontakt med men det vore riktigt kul och träffas någon dag tjejer!:)
Jag har rökt ”i mitt unga vilda liv” hihi. Nej usch, det är inte fräscht alls. Nu  för tiden är det på sin höjd på någon enstaka ”festcigarett”.
Nej, jag har inte fler barn än mina tre skatter (?)
Mina favoritnamn bär mina barn:)
Länder jag besökt? Jag har varit i Tyskland, Luxemburg, Belgien, Schweiz, Österike, Italien, Spanien, Grekland, Frankrike, England, Thailand, Usa och Västindien (Nu glömde jag säkert något land) Favvisen blir nog Aruba för oh my vad det var vackert, rent och fint där. Eller mitt kära Frankrike (Jag gillar btw inte jobbiga strapatser, otäcka insekter, långa skakiga flygresor, farliga turistsjukdomar och att turista i länder där kriminaliteten är hög eller människor lider av fattigdom. Hur fint det än är där i övrigt…) Bästa semesterminnet är så svårt att svara på, det är flera! 
Favvoplagg är klänning  och favvofärgen på kläder är crémefärgat tror jag:)
Jag gillar inte neonfärger så det skulle aldrig komma på. Jag skulle aldrig heller bära byxkjol.
Trulle gillar Bertböckerna, Svampbobfyrkant och actionfilmer. Skatterna har varsitt Nintendo DS och Wii.
Mina guldsandaletter från Oscar de la Renta klickade jag hem från Net a Porter och Scorettbootsen kommer från butiken Scorett.
Om jag hade valt garderobsdörrar så hade jag nog valt vita släta blanka med en snygg finish.
Jag upplever inte Eamesstolarna som känsliga alls, de är ju i hårdplast och blir det ytliga märken så försvinner de med lite Vim. Men om du är extra rädd om stolarna så finns det dynor att köpa till!
Vi har bara hjälp med fönsterputsning. Städning och trädgård sköter jag mao:)
Jag har ingen favvoparfym just nu utan letar faktiskt själv efter en ny hälig doft. Någon som har något tips!?

Ha nu en skön lördagskväll!
KRAM
.

34 kommentarer till “SVAREN

 1. Hei og takk for en inspirerende blogg! Kunne ikke finne svar på mitt spm her: Hvilke str bruker du i Odd Molly og Chill Norway? Lurer også spesielt på str i Avalon tunic? Fortsatt god sommer:)

 2. Hallo…from Czech Rep. as I read you were not here yet :-).
  Very , very nice blog I am folowing already couple of months, and actualy ,it inspired me to do my own blog. Nice to know some things about person which I see every day :-). I wish you nice time at Gotland and hope that you find good parfume soon, my recomandation would be Calvin Klein – Beauty, nice fresh for summer.
  Best regards Lucie

 3. Oj vad duktig du är som orkar svara på alla frågor och med sån glädje och humor 🙂

  Tusen tack för tipset ang köksbordet, bara att sätta igång med andra ord 🙂

  P.s min favvo parfym (dock inte speciellt ny) light blue av dolce gabbana, doftar sååå gott!

  Hoppas du har en underbar kväll.
  /Kram J

 4. Ah, hade också så gärna träffat dig, Söta! Hade varit kul om du kommit på Lexington modevisningen i Stockholm förra veckan, för att hålla mig i handen och peka ut svenska kändisar:)
  Kram!

 5. Åhhh så fint huset blir- där kommer ni verkligen att trivas! Vem är det som ritat det? Jag vill gärna se meeeeer! Hur kommer det sig att dina föräldrar är så duktiga? Har de sysslat med arkitektur eller har de helt enkelt ”öga” för vackra ting? Skulle gärna vilja veta varifrån deras fina korall-ljusstake kommer ifrån, bland annat. Hoppas ni får en fortsatt härlig tid på ”öjn” och tack för en fin och mysig blogg.

 6. Jag tipsar gärna om min favoritparfym Coco Mademoiselle från Chanel. Mmmmmm 🙂
  Hälsningar Cattis

 7. Hej ! Måste bara tipsa om min absoluta favoritdoft som heter pure från DKNY. Doftar fräscht och lite pudrigt…(gillar inte blommigt).Trevlig sommar !/Anna

 8. Jamen då tar jag intiativ o bjuder ner till bloggträff här hos mig. Av gänget du valde är vi ju övervägande skåningar 😉 vore sååå kul att träffas i höst! Fixa lite besök på olika ställen, kanske dra till Köpenhamn och bloggsnacka 🙂

  Ha det fiiint pinglan,
  Kram Jannice

 9. Gillar din blogg. Mycket.

  En sak bara. Aruba är inget eget land (inte enligt FN), utan en provins (autonom) till Nederländerna. Och Västindien består av flera länder (egna stater alltså) samt territorium/provinser till fyra länder. Storbritannien (Cayman Island, Anguilla, Montserrat), Frankrike (Saint Martin, Guadeloupe, Martinique) Holland (Aruba, S:t Maarten och Curaçao) och USA (Puerto Rico, Virgin Island). Men det vet du kanske redan.

  Så i princiiiip ha du varit i Nederländerna. 😉

  Jag är petig på sånt… 😛

 10. Hei!

  Kan anbefale en fantastisk god parfyme som heter Flowerbomb fra Viktor & Rolf.

 11. Tack, vad jag uppskattar att du svarade på måla-bord-frågan !!
  Men….hade du en vanlig pensel för det blir ju så lätt rääänder…..

  /Camilla

 12. Jisses vilka frågor du får :)))) me skrattar lite åt alla konstiga nyfikna människor.

  Parfymtips: som sommmarparfym är fortfarande Ralp Lauren ”Blue” min favvo den senaste som jag annars blivit förtjust i är Jimmy Choos rosa skapelse, luktar härligt gott.

  Vilket underbart litet hus ni verkar bygga, love it!

 13. Tack för att du svarade på mina frågor! När jag bär CLEANs doft ”warm cotton” har det t o m kommit fram okända människor och frågat vad jag har på mig som doftar så gott – så det är min absoluta favorit. Diskret o fräsch. // Marie

 14. Roligt med frågestund!!! Ohhh så fint nya huset blir, ser framemot fler bilder. Det är absolut lite ”Ernst” känsla över det hela :-)) Kram på dig //P

 15. Kul med så många svar:)

  Ang favoritparfym tips, så måste mitt bli La Perla! Alla produkter luktar fantastiskt.

  Favoriten är bla den väldoftande hudcremen. Här ser du länk:
  http://eleven.se/la-perla-jaime-la-nuit-creme-de-nuit-pour-le-corps-body-cream-9318.html

  Jag har också den här EdP:
  http://eleven.se/la-perla-jaime-edp-8189.html

  Prova. De luktar ljuvligt, och doften sitter länge. På jobbet är de så förtjusta i doften, och säger ofta hur gott det luktar. Tom de som inte tål parfymdoft tycker att det luktar såååå behagligt!

  Kram Susanne

 16. Hej, hej!!!
  Jag kan bara instämma med Jannice!!! Välkommen ner till oss Helsingborgare – så träffas vi och gör några utflykter!
  kram Jenny

 17. Oj! Vilka frågor du får. Schysst att svara så pass. Tips på en underbar parfym är Burberry London. Mvh Linda

 18. Hei 🙂
  Jeg er lys og blond som deg, om enn noen kilo fler :-). I sommer har jeg kjøpt en herlig parfyme som heter FLORA fra GUCCI. Den er frisk og ikke for tung, som å vandre på en blomstereng.
  Ha en fortsatt superfin kveld!
  Go`klem Y 🙂

 19. ÅH, vad du var snabb då!!!!! 5 min på 1km är ju OK…..men tror inte du orkar hålla samma tempo i 5 km….alltså tror jag inte din tid på 5 km blir 25 minuter????eller???…….bara lite matematiskt o sportsligt påpekande till en ANNARS jätte trevlig blogg, o kul att du bjuder på så härliga bilder på ert vackra o smakfullt inredda hem:)

 20. Jag vill varmt rekommendera BYREDO.
  Man blir som nyförälskad i dem.
  Mina favoriter är BAL D’AFRIQUE och BLANCHE.

  Kram
  Anna

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg