SKIMMAD

.

.

 God Kväll vänner!

Befinner mig på ett Disneyhotell strax utanför Paris efter lååång rolig dag på nöjesparken Disneyland med min fina lillafamilj (inlägg om detta kommer).
När jag skulle betala i en shop tidigare idag så funkade inte mitt Visa-kort och när jag skulle betala tidigare ikväll så funkade det inte då heller. Verkade mysko så jag ringde personbanken och det visade sig att någon/några i USA tömt preciiis hela mitt konto!!! Den hjälpsamma gulliga personalen på min bank som jag pratade med säger att jag blivit vad de kallar ”skimmad” efter våra dagar i NY(någon kopierar ens kortnummer när man betalar)och jag är bara såå hima sur och arg nu!!! Helt galet irriterande är detta just nu och jag undrar om någon av er råkat ut för något liknande nån gång!?!?
Förlåt för detta mycket lite feelgood-inlägg men jag är bara så himla upprörd. Måste också varna er fina besökare – passa er verkligen när ni betalar och lämnar ifrån er era kort,  man vet aldrig vad de gör (och tur att jag inte var här själv med skatterna ikväll på resande fot utan fungerande kort…) Man blir säkert ersatt för det man har blivit bestulen på men det är så himla kränkande hela grejjen. Usch och fy!
Återkommer när jag smält detta lite och är på bra humör igen…
KRAM & SOV SÅ GOTT

Rekommenderade inlägg

77 kommentarer till “SKIMMAD

 1. Usch och fy vad hemskt! Man blir så himla arg. Men du får tänka att det kunde ha varit mycket värre, det kunde ha hänt någon av er något. Hemska tanke…

 2. Oh yes. I UK hände det flera ggr. Kontot tömt på massvis. Fick till slut säga upp kortet,då vi flyttat hem till Swe, pga att de ringde stup i kvarten och frågade on jag befann både i Polen & Frankfurt och handlade för 10 000-tals kronor!

  Så himla trist och tråkigt !
  Hoppas att allt löser sig för dig. Ha det underbart i Disney-landet. Kram.

 3. men så hemskt !!!!….hoppas att allt löser sig …och hoppas du kan plocka fram det bra humöret och njuta av fina Disney imorgon igen ….längesen jag var där nu men det var en kul upplevelse…

  Kram Pernilla på Piazzan

 4. Nä fy bubblan vad trist!!

  Som tur är har jag aldrig råkat ut för det själv (men det skulle ändå inte finnas så mycket för någon att ”skimma” på mitt konto 😉

  Hoppas verkligen du får tillbaka det som försvunnit.

  Kram Milla

 5. Min svägerska var i NY samma helg som ni, och råkade ut för exakt samma sak! Trist…

 6. Hej!
  Såå mysigt ni verkar ha det, underbara inlägg och bilder.
  Jag har också blivit skimmad och detta hände på Harrods så man ska ju inte tro att det bara händer i små oansenliga butiker. Som tur var ringde banken och såg att något inte stämde.
  Önskar er en fortsatt härlig semester <3

 7. Obehagligt….men du måste väl få tillbaka dina pengar!! Du behöver verkligen inte be om ursäkt för att ditt inlägg inte var ”feelgood” Man kan inte vara glad och positiv jämt. Ha det bra, och hoppas pengarna kommer tillbaka pronto. /Lotta, Sundsvall

 8. Min dotter pojkvän blev skimmad på Schiphol Fpl i februari och sedan hade kortet tömts i Skottland.
  Banken hörde också av sig och frågade.

  Mvh M

 9. Hej!
  Hemskt, verkligen ;( Det har aldrig hänt mig fast ingen hade blivit rik på mitt konto men tänka bara att man får lön o blir av dessa pengar. KATASTROF för mig, hade blivit galen!
  Hoppas du får hjälp av din bank. Hur fungerar det med banken egentligen?
  Kram, Magdalena

 10. Usch, vad hemskt!! Har lyckligvis aldrig råkat ut för just det, men förstår känslan. Jag hoppas att det ordnar sig för dig och att ni får en bra avslutning i Frankrike. Sen tycker jag inte att du ska be om ursäkt för ditt inlägg, du skriver ju om livet och allt är inte bara bra hela tiden! Jag tycker att bloggen bara blir mer läsvärd och ”äkta” med olika typer av inlägg, du gör ett fantastiskt jobb P. Styrkekramar från Emma

 11. Har opplevd det samme to ganger tidligere…ikke gøy!!
  Man føler seg invadert og at noen kan bare ta pengene som man har jobbet så hardt for…urettferdig og trist! Begge gangene har dette skjedd her i Norge og politiet trodde det skjedde fra taxi, så nå bruker jeg kun kredittkort når jeg betaler for taxi og sperrer kortene for utenlandsbruk når jeg kommer hjem fra reise. Banken betalte alt tilbake, men det tok litt tid og mye frustrasjon! Håper dere allikevel kan nyte Paris, Disneyworld og herlige Frankrike:-)

  Klem

 12. Har råkat ut för samma sak och då hände det både mig och min man. Kontona helt tömda av någon i Australien. Vi märkte det när vi var på väg hem från semestern och vår brobizz inte funkade när vi körde över Öresundsbron. Man känner sig fruktansvärt kränkt och arg att någon tagit MINA pengar och försatt oss i en obekväm situation. Som tur var hade vi lösa pengar så vi åtminstonde kom in i Sverige. En tröst är att man får pengarna tillbaka och det går ganska snabbt men det är ändå onödig energi man får lägga på polisanmälan, byte av kort osv. Usch och fy, stackars dig förstår din ilska!

 13. Har tyvärr hänt både mig, min bror och min mor ett flertal gånger :/ Därför reser jag alltid med ett speciellt kort och för över lite i taget varje dag. Jobbigt men jobbigare att stå utan pengar..
  lycka till och hoppas du får en fin resa iaf!

 14. Nä fy farao vad pestigt!Har Själv aldrig råkat ut för det…Stacksrs er!!!den inre stressen hos dig är nog inte nådig nu 🙁 usch att folk gör ’karriär’ på att göra livet surt för andra!Hoppas allt löser sig och att du blir ersatt fullt ut!!!!
  Hoppas att er vistelse blir bra iaf!!!(man får ju hålla humöret uppe gör sina juvelers skull…)
  Kram på dig fina!!!
  Mia fr Skåne

 15. Bra att du skriver om detta , alla tror att det är sååå säkert med kort, jag använder bara kontanter utomlands , så trist för er , men hoppas att det inte förstör er resa, pengar kan man få tillbaka , men inte minnen…. Ha det så bra som det bara går, kram Carina

 16. Men vad tråkigt.

  Vad jag förstår så är Sverige bra på att hantera ärenden av detta slag. Hoppas det ska ordna upp sig.

 17. Jag brukar föra över en summa på ett annat kort och så är det vad som finns utifall…. Så TRIST!

 18. Jajamen! I Sverige dessutom…
  Hade precis fått min första lön efter att ha pluggat i flera år och ska ha shoppingkördag när jag inser att kortet är spärrat. Har gjorts automatiskt då ett stort uttag på 8000 gjorts från USA trots att jag inte varit där….
  Visade sig sen att fler än jag blivit skimmade på en obemannad bensinstation här stan…
  Hoppas det löser sig för dig snabbt!
  Kram

 19. Stackars dig. Inte ovanligt tyvärr. Har hänt mig två ggr – i USA och UK. Hade inte varit oförsiktig med kortet på något vis, men ”de” hittar nya sätt hela tiden att få tag på kortuppgifter fastän kortföretagen har fler säkerhetslösninger som en ”verified by Visa” med extra lösenord för köp på nätet etc. Jag har Skandiabanken och blev senaste gången uppringd av dem då de spärrat mit kort efter flera efterföljande konstiga köp som jag inte kändes vid. Blev uppmanad att göra en polisanmälan ring 11414) som jag sedan bifogade en kortreklamationsanmälan (banken skickade). Kan man intyga att man inte varit oförsiktig med sitt kort skall kortföretaget stå för kostnaderna. Men det blir ju en massa strul och tar lite tid. Irriterande! Försök att njuta av resten av resan så tar du tag i det där när du kommer hem! Tack för alla härliga inlägg från Frankrike och stort grattis i efterskott!

 20. Usch så tråkigt!
  Jag har varit med om precis samma sak. Hade varit i London och efter några veckor var pengarna puts veck från kontot. Jag var tvungen att polisanmäla det, inte för att de kanske skulle kunna få tag på dessa då det är nästintill omöjligt, men för att kunna fåtillbaka pengarna vilket jag fick på bara 2 veckor. Kortet hade blivit skimmat i London men pengarna hade tagits ut ur en bankomat i Canada.

  Hoppas du nu får en fortsatt fin resa ändå!
  Kram

 21. Å nei!! 🙁 Dette er jo skrekken! Jeg har bodd i USA i to år og vært der på ferie mange, mange ganger, sist 3 uker i Miami i april – men har hatt flaks til nå og unngått dette. Det er visst et økende globalt problem! Håper alt ordner seg for deg og at banken dekker tapet ditt fullt ut. Klemmer

 22. PS, et tips: I utlandet bruker jeg så å si bare kredittkort, da kan ikke kontoen tømmes på samme måte som ved et debitkort. Man kan så klart bli svindlet likevel, men med kredittkort får man jo en faktura i posten som man kan godkjenne alle beløp. Igjen, lykke til!! Klemmer

 23. Usch vad tråkigt! Som någon redan sa så är det dessutom ofta på ’bra’ ställen det händer. Min man blev för en tid sen skimmad på Kempinski Hotel i Budapest – enda stället han hade använt sitt kreditkort på under resan.

  Det enda positiva är ju att det inte brukar vara några problem med ersättning, utom det extra jobbet förstås.

  Ha nu en bra fortsättning på vistelsen i Frankrike som verkar ha varit helt underbar!

  Martina

 24. Hejsan
  Först ett försenat Grattis till den ärofyllda åldern av 40 år;-)(är själv 44) livet är på topp!
  Härlig semester ni verkar ha och tack för att du delar med dig!!Mycket söta ”skatter ” har du oxå!
  Så tråkigt då ngt sådant händer…jag skulle nog få panik!
  Hoppas du/ni får en fortsatt trevlig vistelse i Paris:-)Kram

 25. Fy vad tråkigt. Självklart är det ok att skriva om!

  Jag blev bestulen på min handväska. De knäckte koden på två bensinkort och lyckades tanka för 16 000:-. Jag fick bråka i två månader för att få skulden avskriven på det ena stället.

  Så jag förstår känslan precis!
  Hoppas det löser sig snart.

  Kram Lena

 26. Hej

  Jo hänt mig med, i Sverige. Men jag hade tur och Nordea reagerade när någon försökte handla på mitt kort i SydAfrika. De ringde tidigt en lördagsmorgon och frågade om jag var där och de var jag ju inte. De hade redan spärrat kortet tillfälligt och den som försökte fick inget. De hävde spärren några minuter så jag kunde flytta över mina pengar till gubbens konto för att ha nåt att leva på tills nytt kort och ny kod kom efter ca en vecka.
  Men att byta kod efter att ha haft den man har i mer än 15 år är skitjobbigt. Ilandsproblem-javisst men inte mindre jobbigt för det.
  Hoppas det löser sig snabbt för er och vilken tur du inte är själv utomlands, hade ju vart kul att stå där då med barn och allt utan pengar.

  Kram

 27. Men usch vad trist!
  Ett tips är att alltid ha två kort med sig när man reser. Att flytta över pengar till ”resekortet” allt eftersom (inte kopplat till lönekontot utan enbart ett shoppingkort. Man kan även öppna och stänga sina kort för utlands och internetköp. Din bank kommer definitiv hjälpa dig. Bara gå och göra en polisanmälan för att sedan göra en reklamation på de köp och uttag som är felaktiga. Rör det sig om ett högre belopp så brukar banken betala ut beloppet med en gång. Kram

 28. Fy vad obehagligt! Hoppas att det löser sig snabbt. Bra ändå att du skriver om det för man får sig en tankeställare och kanske försöker dela upp/ ha särskilt resekort när man är ute och reser nästa gång. Hemma också för den delen. Oärliga människor finns överallt.

  Kram

 29. Fy så tråkigt! Har aldrig råkat ut för det tack och lov. Brukar alltid ha kontanter, och använder bara kortet i absoluta nödfall.

 30. Jättetråkigt när sådant händer! Kan dock ske precis var som helst… Råkade ut för det på Coop i vår lilla svenska stad för ett par år sedan. Blev uppringd av banken, som undrade om jag befann mig i Uruguay… Fick väldigt bra service och hjälp av banken, men det för ju ändå med sig en massa merarbete.
  Kram M

 31. Hej

  Men så tråkigt,man känner sig ju kränkt att någon tar ens pengar.
  Min jobbarkompis har råkat ut för att någon varje månad har tagit 250 kr.En lien summa kan man tycka.Men det var det som var grejen för att inte bli upptäckt så plockar man små summor av flera personer varje månad.
  Tråkigt är det och man blir förvånad att dom kan kapa ens konto så lätt.
  Hoppas allt ordnar sig för dig nu.

 32. Hoppas det ordnar sig fort och lätt! Så mycket onödigt tjafs och trams bara för att folk inte kan skilja på mitt och ditt! Lycka till och hoppas att ni kan njuta av disneyland ändå!

  / Johanna

 33. Tyvärr är det väldigt vanligt men usch vad tråkigt när det händer. Rekommenderar att skaffa ett kreditkort att använda på resor.

  Som du säger var det tur att du inte var ensam vuxen i detta tillfälle.

 34. Hemskt! Har hänt mig med i London. Som tur var hände det när jag var fattig student. Lärdomen då var att aldrig lämna kortet så att de gick iväg med det. Banken ordnade med pengar direkt. Hoppas det löser sig smidigt för dig.

 35. Min bästa kompis blev skimmad här hemma i Karlstad på Obs! Ett helt gäng kunder blev drabbade & hon fick alla pengarna tillbaka av sin bank. I hennes fall var det banken som ringde upp henne & undrade på olika inköp i Asien… Men de som håller på är så jäkla skillade, att lyckas sätta skimmingutrustning på en affär där det hela tiden rör sig så mycket folk vid kassorna som i stort sett aldrig är obemannade!

  Jag handlar nästan uteslutande med kort & gör så också vid alla mina resor. Gillar inte att ha hela reskassan kontant i väskan, men man blir ju fundersam & det verkar nästan som att man haft en oändligt stor tur som inte drabbats än…=/ Får nog hitta på en annan lösning, t ex ett särskilt kort & konto för resor som någon annnan tipsar om här bland kommentarerna.

 36. hej Hallå!

  Har hänt mig med; 2gånger. Hade som tur var en kanonbank som uppmärksammade det hela och kontaktade mig.
  Men men.. som någon mer skrev det kunde varit värre.. någon i familjen svårt sjuk eller borta.

  Kram Kram

 37. Hej,
  Vi fick vårt konto tömt från en som satt i London, i höstas. Förra månaden fick mina svärföräldrar hela sitt konto länsat från någon som satt i Tokyo. De betalar inte ens med kort utan går och hämtar ut pengar och betalar räkningar på banken.
  Helt sjukt.

 38. Jobbigt är det men som tur är får man ju pengarna tillbaka. Man ska egentligen ALDRIG lämna ifrån sig sitt kort – i många länder är det inte ens tillåtet för t.ex. serveringspersonal att ta det med sig till apparaten. De har små portabla kortmaskiner i bältet. Min syster som bor i Paris är jätterolig när hon är i Sverige, hon följer efter till kassaapparaten:-)

 39. Har varit med om samma sak! Någon i norge länsade hela kontot!
  Så surt och vilken besvikelse när banken sa att de inte ersätter det utan det var vårt eget fel…

 40. Japp, hände med mitt American Express-kort. De (AmEx) hörde av sig för de tyckte att mitt köpmönster var konstigt ich inte följde vad jag brukade köpa. & när de började fråga mig om bussresor mellan Stockholm och Norrköping(tror jag det var) så förstod jag ju att det var fel. Både korta resor och någon längre flygtur hade de försökt sig på att köpa.

  Tur att Amex har sån koll (fast lite obehagligt samtidigt), jag slapp betala för det som inte var mitt och fick genast ett nytt fungerande kort.

  Detta hände också i Sverige.

  /Heléne

 41. Fya då:(! Hoppas det reder sej fort och du får ersättning!! Ja vad sku man göra om man sku ha varit ensam i den situationen… Allt gott:)!! Kram,jecka Finland

 42. Usch vad tråkigt och onödigt! Min man är superförsiktig, han säger ofta till mig att inte låta kortet vara så synligt, det räcker att någon hinner ta ett kort på kontokortsnumret och koden på andra sidan. Det här inlägget blev en bra påminnelse!

  Hoppas allt löser sig snart!

 43. Helt klart skall du skriva om detta är ju jätteviktigt och hjälper till alla som skall ut och resa. Tråkigt men tur att det inte hänt er något fysik som att ni hade blivit nerslagna och rånade. Men skriv gärna om hur du gick tillväga och hur tipsen är i fortsättningen. Tur att ni var två på resan och kunde hjälpa varandra.

 44. Nee fy fan (ursäkta språket) men vad vidriga människor det finns.. Att man inte kan skilja på mitt o ditt.. Hoppas verkligen du får dina pengar tillbaka.. Och tur att du inte var själv med skatterna.. Ne fy för såna människor.. Peppar peppar, nu har det aldrig hänt mig.. men en jag kände.. Hans bank ringde upp han och fråga om han nyligen vart utomlands vilket han självklart inte hade. Ne hoppas dom kan få stop på såna människor..

  Och stort grattis i efterskott =)

 45. Skrev tidigare, men vill göra ett litet tillägg. Som någon skrev, ska man absolut vara försiktig med koder osv, samt undvika att lämna kortet ifrån sig. Vill dock påpeka att detta kan ske ändå, då det kan vara ”åverkan” i själva kortläsaren. Kram M

 46. Hände mig i Paris, men tack och lov fick de inte rätt på koden när de försökte länsa mitt kort. Men kortet blev spärrat och maken fick stå för alla inköp under resten av resan. Hoppas att det löser sig för dig.

 47. Skjedde meg også for noen år siden, med mitt Mastercard, men det var banken og ikke jeg som oppdaget det! De ringte og spurte om jeg var hjemme, noe jeg var, og sa så at det hadde vært mistenkelige bevegelser på min konto i helgen… Noen hadde forsøkt å handle elektronikk i Taipei for hele 76.000!! Har aldri vært i Taipei! Heldigvis hadde jeg grense på 35.000, men noe sååå irriterende.
  De ordner sikkert ganske fort opp i det, det gjorde de for meg. Lykke til! Ha et fortsatt flott opphold i Frankrike 🙂

  Siri

 48. Detta har hänt mig också, men i Sverige. Det är stor risk här också, mitt kort blev skinnad i en RUSTA-butik i en vanlig kassa. De har alla möjliga metoder, man kan inte skydda sig…

 49. Detta har hänt mig också, men i Sverige. Det är stor risk här också, mitt kort blev skinnad i en RUSTA-butik i en vanlig kassa. De har alla möjliga metoder, man kan inte skydda sig…

 50. Vad tråkigt!
  Det är magnetremsan som skimmas så det är därför man utvecklat kort med chip istället. USA ligger dock efter i den processen om man jämför med Europa.
  Vad jag vet har ingen lyckats kopiera information från chip, ännu…
  Är övertygad om att du kommer få pengarna tillbaka men förstår att du känner dig kränkt !
  Hoppas ni får en bra hemresa!
  Ska bli kul att se lite bilder från Disney, var länge sedan vi var där!
  Kram

 51. Inte för mig men min man har råkat ut för detta men det löste sig direkt men en väldigt bra hjälp från vår bank.
  Pengarna som ”skimmats” betalades tillbaka inom en veckas tid.
  Bara så tråkigt att man ska råka ut för sånt här oavsett och väldigt tur att ni var både du och H på resan.
  Kram Cilla

 52. Blä, blev skummad i Florida i påskas… Lämnade aldrig ifrån mig kortet så vette sjutton hur det gick till? Banken ringde två veckor senare och undrade om jag handlat på Target mitt i natten??? Skönt när banken har koll…

 53. Klart att man blir förbannad och ledsen på alla som inte kan skilja på mitt och ditt! Hoppas att allt löser sig till det bästa ändå!

  Kram Ester

 54. hej,
  hände i Göteborg, banken ringde och frågade om jag var på Barbados. De hade spärrat kortet och man får tillbaka det som är stulet. Där har bankerna superbra koll. Jag lämnade inte ens ifrån mig kortet utan det skedde i en betalautomat.

  Man blir arg, men det går ju att lösa och man förlorar ju inga pengar så….

 55. japp hänt mig 2ggr hemma i Svea i en obetydlig lite ort….Banken ringde o frågade om jag shoppade loss i Canada:)) men fick åter alla pengar inom 3dagar o Banken var väldigt hjälpsam men visst känner man sig lite kränkt

 56. Hei 🙂
  Jeg kom hjem til Norge på lørdag etter 11 dager i New York og er blitt utsatt for akkurat det samme som deg..hele min konto ble tømt…min bank var også veldig forståelsesfull – kan se ut som om pengene er tatt ut via nettadresser på et eller annet vis..Forstår din frustrasjon og er helt eniig med deg – det er en ubehagelig opplevelse..Det blir master på neste reise – det skal være tryggere mht å få pengene tilbake i så fall ;)Mvh. Kristin i Norge.

 57. Ja har hänt mig flera gånger då jag reser extremt mycket!
  Förhoppningsvis har du fler kort, och som tur har du din man med dig!! Pengarna får du ju tillbaka tänk possitivt det är bara pengar, viktigast är att alla mår bra tänk om ni krockat och skadat er eller någon blivit sjuk! Man måste sätta allt i perspektiv!! N

 58. Skittråkigt, men det händer ju överallt och alla. Finns inga garantier för just det….

 59. The same thing happened to me this week my details were taken when I paid with a well known fashion website. This is the first time in 30 years of having a card. You really cannot be too carefully. It was such a shock. I am so sorry this happened to you also.

 60. För ett par veckor sedan råkade Mannen i mitt liv ut för liknande 🙁 Någon hade då handlat på hans MasterCard både i England och USA ( Det var drygt ett år sen han var i England, och I USA, var vi i höstas), det förklarade att hans kort var övertrasserat när han skulle betala tidigare. Han fick ett brev hem, innan han hunnit kolla upp själv, där det informerades om att dessa köp gjorts. Pengarna fick han tillbaka utan problem, men trist är det!!!! 🙁

 61. Har hänt mig med. Blev av med 34.000:- som jag snabbt fick tillbaka av Handelsbanken.
  Se till att alltid ha kortet spärrat för internetköp samt för utlandsbetalning och då du använder det vid dessa tillfällen så kan du låsa upp korten.
  Säkert och tryggt!
  Bankerna brukar även vara snabba på att spärra kort som man tror har blivit skimmade och då ringa till sina kunder eller skicka ett mail eller brev.

  Se till att du polisanmäler!

 62. Fy vad obehagligt och tråkigt! Det var inga roliga efterdyningar från er härliga NY-resa.. :/ Det löser sig säkert med banken och ersättning, men känslan är ju hemskt olustig. Det verkar ju vara vanligare än man tror, dessutom. Usch.
  Kram Madeleine

 63. Hej!
  Jag är så ledsen för det du fått vara med om. Blir bedrövad i mitt hjärta när jag tänker på det. Blev själv av med min plånbok för några veckor sedan, då en kund gick in i peronalutrymmet, i butiken där jag jobbar och stal den ur min väska. Man förvånas hela tiden över hur fräcka andra människor kan vara. Hoppas att din fortsatta semester ordnar sig till det bästa.

  Många kramar från Cia

 64. Hej.
  Trokigt att detta hende dej, det er so ledsamt ner man blir bestulen. Liknande hende mej och min veninna nogra monader sedan. Nogon brot sig in i vor bil i Hollywood Florida och kom ot vora handveskor som vi hade lost in der (istellet for att ta med dem till brollop po stranden). Tjuven tog bara vora Svenska Visa kort/kredit kort och lemnade allt annat. Givet so uppteckte vi inte detta direkt pga detta. Vid den tiden hade det hunnits handlas for Ca 12 000kr po bla Macy’s. Pengar vi aldrig fick tillbaka utav vora Svenska banker. Tyverr so er man inte skyddad her i USA do man inte behover visa ID kort eller kunna sin Pinkod for att kunna handla. Det recker med att signera. Hel konstigt!! Jag hoppas dock du har bettre tur med att fo pengarna tillbaka! Super trokigt och ledsen du hade en sodan otur!
  -Kram Elin

Comments are closed.