SAKTA NER

.
.
.

Ni kanske förstår vad för glamoröst jag gjort denna lördag!?:) Nu hoppas vi på ändring på vår gata i stan så att alla barn (över 10st) kan känna sig tryggare! Alla villområdesgator borde ju faktiskt ha farthinder som standard, tycker ni inte? 


Nu blir det goood middag här:)Önskar er alla en underbar lördagskväll!


KRAM

Uppdatering! Så klart har vi tillstånd, man får givetvis inte ställa blomlådor på gatan hur man vill bara för att man känner för det. Och nej, våra barn har inte gatan som ”lekplats”. Vi har bilar som kör i 50-70 km på vår stora breda 30 km gata. Det finns lag på hastigheten i innerstan men de struntar i detta och vår fina gata har blivit en genväg för många fartdårar. Och våra barn cyklar, springer till kompisar och finns till precis som alla andra barn och därför krävs det farthinder! Inget konstigt alls.

.
.

28 kommentarer till “SAKTA NER

 1. Helt rätt. Vi har samma problem men eftersom vårt hus ligger i en kurva (där vissa gasar på och tycker det är kul) så finns det inget att göra. Läskigt när man har både barn och hund:(

 2. Nu håller jag inte med alls. Gillar det mesta du gör men detta är en hatis! Gator är i regel till för bilar och cyklister. Vad jag kan se finns trottoar! Förstår faktiskt inte alls mig på detta med hinder mitt i vägen. Det tar uppmärksamheten från sidorna och annat man bör vara observant på. Om ngn cyklar ut från en tomt tex. Nu ska man stirra sig blind på blomlådor mitt i en gata!! Absurpt! Det väcker bara irritation och förstör. Trams och larv. Det går ändå inte att köra så fort i villaområden i regel pga kurvor etc. Hur många olyckor har hänt i ert område?

 3. Ja verkligen!! Vi har samma problem här 🙁 Men vissa i vårt område vill absolut inte ha det!!

  Barnens trygghet borde väl gå före allt tycker man!?

  Trevlig helg!

 4. Tycker det är helt galet hur fort vissa kör när dem vet att det finns barn, hundar och katter, vi bor in på en liten grusväg med 10 hus och det är många av föräldrar som kör alldeles för fort… Ska nog ta tag i så det blir farthinder även hos oss.
  Ha fina kvällen
  Kram

 5. Ja vi har ett litet gupp men det stoppar inte folk från att köra fortare än 30 som är max. Vi har inte barn, men grannen som har två pojkar har staket för att de inte ska komma i fara för en bil.. förstår inte hur folk tänker. har sett folk köra snabbt förbi yngre barn.. Planteringslådor är ju ett bra farthinder och ser trevligt ut.

 6. Jag tycker inte att barn ska leka på gatan. Respekt för trafik gatan är ingen lekplats.

 7. Farthinder är bra, men tänk bara på att utryckningsfordon måste komma fram ordentligt. Det gäller också barnens säkerhet. Har hört av en kollega som jobbat på ambulansen att det ibland blir stoppade av farthinder! Men för det mesta funkar det ju, och sätter man dem enligt standard ( och det är väl det enda man får göra?) så är det ju perfekt, och snyggt kan det med bli. Kram/ Yvonne

 8. Men hur många föräldrar är det inte som skjutsar sina barn till skolorna runt om i landet och kör och parkerar som idíoter runt skolorna? Inte ens där respekteras 30-gränserna! Var rädda om era barn även runt skolorna! Hälsningar från en lärare!

 9. Bra jobbat där! Du som är i göra om-tagen måste bara kika in hos mig för snyggaste kaklet! Du kanske redan känner till det men det är nytt för mig:)

  Allt gott/ Sofia

 10. Den mest korkade kommentar jag läst! Hört talas om busiga barn? Små barn? Barn som smiter på två sekunder från sina föräldrar trots att de vet att de inte får vara på gatan?
  Det är skrämmande hur fort många kör på en villagata trots att de veeeet att där bor barn!!!

 11. Håller med. Avskyr fartdårar. Vissa borde få läsa en extrakurs i trafiksäkerhet för att få behålla körkortet. Senast i fredags var det två unga killar som körde förbi utanför barnens dagis i hög hastighet. Jag tog upp mobilen för att fota och hann skymta en ängslig blick.

  Sofia

 12. Måste man inte ansöka om tillstånd för att få sätta upp farthinder var som helst?

  Annars är det naturligt att farthinder bör finnas i alla bostadsområden för i alla områden finns det BARN! Barn är vår FRAMTID!

  // M

 13. Ja i blandning man mörkrädd hur oförståndigt folk kör.
  Vi har dessutom problem åt andrahållet med.
  Att barn iområdet leker vi garagen ochparkeringsplatserna.
  Skulle aldrig tillåta mina barn att leka där.
  Kram på dig
  Lina

 14. Hej, jättebra med farthinder men det behövs väl tillstånd.Sen om barnen ska vara på gatan o leka eller cyckla bör nog en vuxen vara med.Mvh Lena

 15. Hej!
  Det kanske handlar om barnens skolväg, och att de cyklar på gatan, vilket de gör. Det kanske är svårt att cykla i trädgården..?
  Vi har problem med fortkörare på vår gata oxå och det är inge skoj! SAKTA NER säger jag, för allas säkerhet. Men så klart är inte gatan en lekplats..
  Kram AnnSofie

 16. Oj vad många lite oväntade reaktioner…
  Ser att du uppdaterat också.
  Känns som att man förutsätter att ni inte har koll på attdet behövs tillstånd 😉 Vilket man ju behöver och ni har koll på! 🙂
  Har också bott på en gata där vi valde att sätta blomlådor för barnens skull. Att tänka på är ju som sagt att utryckningsfordon ska komma fram. De kör sönder lådorna om det behövs, men ansvarig för lådorna får betala ev skador på deras bilar, fick vi info om.
  En sak som kan vara bra att tänka på är VAR de ska stå. För grannsämjans skull, så ingen får svårt att backa ut sin bil, t ex. Hos oss, blev det lite så att ”någon” var ut och drog den där lådan tillbaka, när vi hade flyttat på den för att komma fram, för att ”någons” besök hade parkerat så tokigt så det inte GICK att komma fram. Att tänka på alltså 😉
  Klart att barn inte ska leka på gatan, men de förflyttas ju mellan husen 😉 Jag tänker alltid på att hålla hastigheten långt under 30, i såna områden. Skulle inte orka leva med att ha skadat någon!
  Synd att du kritiseras så hårt på mycket som du skriver! Men det är väl avundsjuka bakom förstås! 😉 Snygga farthinder blir det i alla fall!
  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kram

 17. Till dig som skrev ”detta är en hatis”?????? Är du helt dum, eller?
  Du kan ju verkligen inte ha egna barn? Vet du hur snabbt en olycka kan hända, barn är barn och tänker inte sig för, även om det finns trottoarer. Ett farthinder gör att folk tänker sig för och saktar ner.
  Bra gjort Petra!!!!!
  Kram Monica

 18. Jag undrar en helt annan sak utan någon som helst anknytning till inlägget jag undrar om du känner att du måste betala tillbaka något till samhället till andra människor som inte är så bemedlade eller svårt sjuka. Jag tänker tex på att ha ett fadderbarn ge pengar till barncacerfonden eller någon annan liknande orgenisation bostadslösa osv, eller är det så att det är bara yta en fin fasad att visa upp för andra, skulle vara så kul att se vad du har för tankar kring detta. Mvh en som ger

 19. Svar till ovan: Ja jag ger, till olika organisationer med jämna mellanrum. Jag har också flera ggr uppmanat till just detta på bloggen och även haft insamling till cancerfonden bla. Det ena behöver inte utesluta det andra!:)

  KRAM

  P

 20. Hej!

  Bra med farthinder! Våra barn spelar landhockey både på vinter och sommar ute på gatan och det måste det få göra, utan att riskera bli ihjälkörda av fartdårar!

 21. Ja, det är väl självklart att man inte ska köra fort o farthinder vet jag inte vad jag ska tycka om. Men en sak vet jag. På vår gata använder barnen gatan som lekplats och det är inte ok. Dels är det farligt, irriterande osv, men det värsta är att barnen har tappat respekt för trafiken. Det är livsfarligt. De tror att gatan är deras och det är den inte. Fattar inte hur föräldrar kan låta barnen leka på en gata?! Men det klart, då kan man stå inne och slippa vara med dem ute…

 22. Blir man irriterad över fartgupp är det troligen för att man kör snabbare än 30 själv sen finns det ju mer osympatiska fartgupp än andra, där blommor i låda definitivt tillhör den mer sympatiska men gummigupp….inte ok 😉
  Nic

 23. Farthinder skulle jag såklart skriva och jag tyckte blomsterhindret var kanonfint!!!!
  You go!!!!!
  Nic

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg