ETT SUVERÄNT ÄPPELKAKRECEPT

.
.
.

Pics från igår kväll när vi mumsade kvällsfika här hemma:)







Todeloooo!



Tillbaka på myyycket bättre humör (tack för peppet sweeties:) Tänk vad motion alltid gör en så himla gott, en superskön känsla!

Kom ju på att jag lovade er recept ifall äppelkakan jag gjorde blev en succé. Och om den gjorde! Den godaste som H någonsin ätit faktiskt:) Ja den blev verkligen smaskig och jag absolut göra om den, för det var såå enkelt. Så här gör man:



Du behöver 5 äpplen (och då helst lite svenska syrliga varianter)
Kanel
2 dl mjöl (jag tog dubbelt av allt för att fylla min stora form och få mycket gotteligott ”täcke”:)
125 gram smör
1 tsk bakpulver
1,5 dl socker


Skär äpplena och lägg i en paj/kakform och pudra över kanel. Blanda sen ingredienserna till degen och tryck ut över äpplena som ett täcke. Grädda i 200 grader i 30 minuter et voila! Bästa äppelkakan ever:)

Höstmys med kaka serverad med hemgjord vaniljsås (mycket godare än köpt. Tokgillar förresten Agneta Livijns mysiga och vackra keramik som finns bla på Tullhuset i Västerås och NK)
Mums! Inte nyttigt alls men som sagt, såå gott:) (fat Mateus)





Ha nu en fin forsättning på dagen! (och nu skiner ju faktiskt solen igen – hurra:)



KRAM





.

28 kommentarer till “ETT SUVERÄNT ÄPPELKAKRECEPT

  1. Detta är vår favorit också! Bakade en igår och har lite kvar till kaffet idag. Ha en skön dag!

  2. Så lustigt, bakade en likadan igår jag med! Inspirerad av Leila så stekte jag även äppleskivorna i smöt, socker och kanel innan jag lade täcket över, det belv också supersmaskigt!

  3. Ska också testa denna på min tjejträff på torsdag kväll… mums!

    Var hittar jag H:s Pasta speciale?
    Vet inte var i bloggen jag skall leta…
    Det står inte under recept-fliken i alla fall..

    MVH Bea

  4. Hej!
    Receptet är så gott, vilken äppelpaj!!!
    Mysiga bilder som alltid, blir så sugen att svänga ihop denna läckerhet till kvällen.
    Ha det gott hälsningar Elinor i Vårgårda.

  5. Hej hej!!
    Ser underbart gott ut!!
    Jag har följt din blogg nu ca 1 år,and I LOVE!!
    Fatet fråm Mateus är det den lilla ostron skålen?

    Kram Madlene från Skåne!!

  6. Vi brukar göra en upside down äppelkaka, då man steker äppelringar i stekpannan, häller över smeten över äpplena i stekpannan och sen in i ugnen med stekpannan, mkt gott!

    Har haft en hel del av Agneta Livjins keramik ett tag nu, blev insp av Ernst. Det är fina rejäla saker!

    /M

  7. Det så godt ut, da blir det nok eplekakebaking her også snart.
    Leste nettopp innlegget under – og kan ikke for at jeg grøsser litt på ryggen.
    Det må jo være mentalt syke mennesker som velger å bruke tid og energi på å holde på sånn, huff, ekkelt.

    Solen skinner her også, september har nesten vært bedre enn sommeren så langt, vi får nyte det mens vi kan…
    Ha en fin dag 🙂
    Lise

  8. Hej!
    Åh jösses så gott det ser ut! Tusen tack för enkelt och smarrigt recept. Passar mig som handen i handsken, men jisses vilka sjuka och knäppa kommentarer du fått!
    Hur orkar människan hålla på…

    Ha en fin dag med din gulliga familj!
    kram Susanne

  9. Äppelkaka kan man aldrig få för mycket av! Tusen tack för att du delar med dig!

    Blir så upprörd över inlägget nedan! Vad är det fär tragisk och avundsjuk människa! Kram till dig!

  10. Bakte denne kaken i kveld og helt klart den beste eplekaken jeg noen gang har spist. Og så enkel! Takk for oppskriften!

    Kari 🙂

  11. Hej Petra!Jag undrar om du skulle kunna flytta receptet på äppelkakan som du gjorde den 17 sep.och pasta recept i recept arkivet? Önskar er en mysig fredag.kram nina

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg