SPEGLARNA FRÅN TIVOLIET

.
.
.

.
I mitt vardagsrum står ”Ghostsoffan från Tullhuset” och ovanför den hänger numera två speglar från House Doctor! Underbara sådana med en kedja för upphängning. Ska ha någon fin liten tavla nedanför den runda, kanske rama in någon av skatternas verk? Eller ett foto på dem alla tre:) Speglarna har jag hittat på My Tivolis härliga lager och har dem hemma på prov (och de måste nog få stanna:)


Hej raringar!
Här har vi haft tjejer som lekt hela dagen och snart ska vi gå ut på en skön långpromis! (måste ta svängen förbi Filmhuset och fixa söndagsfilm och popcorn till ikväll:) Och idag så missade jag ju så klart att ställa om klockan och har varit en timme fel hela söndagen….Hur kan man lyckas med det typ varje år?? Jaja, nu är iaf alla små och stora klockor inställda på rätt tid i heela huset:) 

Fler har varit nyfikna på spegeln jag bar på och nu vet ni hur de ser ut! Framför – en Bestlite. Favoriten bland alla lampmodeller och som jag aldrig tröttnar på! 

En snabb söndagens:) (Sjal Beck Söödergard, tisha Hunky Dory och jeans 7 for alla mankind.


I fönstret mot gatan står en glasmonter och i den en porslinshjort (House Doctor) och ett silverägg (Day) och brevid en cool sliten lampa (Olsen Jensen och den har det finaste skenet ever) och emellan dessa en ekollonvas (Svenskt Tenn. Allt ,utom ollonvas, finns nog på My Tivoli.se:)
Sen så ska vi nog försöka boka en liten Gotlandtripp till nästa helg! Men jag är rädd att det är så svårt att få plats… (brukar alltid vara fullt på färgorna när det är ledighet och nu har vi ju höstlov) Håll tummarna att vi får rum för jag längtar så efter några softa sköna dagar på ön! 


Ha nu en riktigt mysig kväll finingar!KRAM
Obs: Missa inte finfina Kitchen Aidtävlingen i förra inlägget!
Rekommenderade inlägg

44 kommentarer till “SPEGLARNA FRÅN TIVOLIET

 1. Du är toppenduktig verkligen men speglarna gillade jag inte alls… Det hade i mitt tycke varit snyggare med en läcker tavla där bakom. Men det kanske ser helt annorlunda ut ”live”. Du brukar ju alltid få till det!

 2. Nej tyvärr går fet bort. Alldeles för ynka pyttiga. Trodde du skulle köpa lampan stor modell rund med läder rem att hänga upp i. Finns på Artelleriet bla. Vad den nu heter.
  Dessa ser för fjuttigt ut. Eller om jag vore du en stor stor tavla. Dom små speglarna platsar på toan. På sin höjd. Så tycker jag iallafall. Riktigt fula. Ursäkta. Men det är ju jag. Gillar inte plottriga små grejer överallt.
  Vad hände med fina päron lampan från Day? Ursnygg
  Hej.

 3. Hur snyggt som helst. Den lilla porslinshjorten från House Doctor ska få flytta in till jul hemma hos mig, så söt. Kramisar Tina

 4. Heej!
  Så fint du har det.Älskar speglarna,så snyggt.
  Lite ovanligt:))
  trevlig söndag!

  Kram

 5. åhh bara älskar det!!
  Jättefin helhet :))

  Tycker helt klart att du ska behålla speglarna, passar in där 🙂 Mjuknar upp det hela :))

  kram på dig.

  emmeli r

 6. Gillar inte heller speglarna.. För små, ser bara plåttrigt ut, annars superfint

 7. Hej Petra. Tack för en fin blogg! Två frågor! Hoppas sååå på svar! Vart kommer kudden m en 4:à på från? Super fin! Vilken stl har du på din stickade odd Molly klänning i orange? Vill beställa en!! Tack snälla!!! Kram Stina

 8. Hej..
  Jag tycker nästan alltid att du har det ur tjusigt, men dessa speglar!? Nää dom gick bort…
  Smaken är ju som baken=)
  Sen blev jag lite förvånad att du ”missat” eller glömt ställa om klockan. What!? Hur kan det undgå lixsom, hahah=))
  Ha en mysig söndag kväll

 9. Tricket med sommar/vintertid är att justera redan kvällen innan. Då kommer alla i fas från början. Funkar lysande i min familj. Kram Pauline

 10. Speglarna tillsammans med allt på bordet och fönstret ger ett plottrigt intryck..första gången jag upplever det så hos dig. Men det är otroligt vad fint du har det annars!!!!

 11. Nja, kanske inte så snyggt! Det saknas färg i ditt hem allting är så himla lagom och smälter i varndra, det är snudd på tråkigt och fantasilöst! Var finns härliga färgstarka tavlor! Köp en stor vit duk och handla massor med läckra akrylfärger och måla en tavla tillsammans med barnen! kommer att bli garanterat urläcker!!

 12. Nja, kanske inte så snyggt! Det saknas färg i ditt hem allting är så himla lagom och smälter i varndra, det är snudd på tråkigt och fantasilöst! Var finns härliga färgstarka tavlor! Köp en stor vit duk och handla massor med läckra akrylfärger och måla en tavla tillsammans med barnen! kommer att bli garanterat urläcker!!

 13. Jättefint speglarna på väggen!! Allt ser underbart ut, nya soffan är ju bara sååååå snygg!! Fin mix av kuddar och vackert i ditt fönster. Du är så himla duktig på att få allt att hänga ihop, den sk röda tråden i inredningen…I like :-))

  Ha en fin kväll! Kram Paula

 14. Åhhh,va fint!!!Kitchigt möter elegant och sofistikerat.
  Mycket snyggt med speglarna på väggen!

  Mysig kväll på dig!Camilla

 15. Oja saknas färg. Kalt och kallt. Plottrigt med små krafs i fönster och bord. Alldeles för fantasilöst. Du fråga och vi svara. Ris och ros. Jag fryser kyligt, när jag ser allt. Sen tycker jag du absolut skulle behållit Howard soffan. Den nya ser så billig ut. Får mig att tänka på en soffa man vill dölja och slängt på ett simpelt skrynkligt lakan på. Ser jätte billigt ut. Howard är mer exklusivt och såå läckra.
  Speglarna går bort. Plottrigt.
  Hej

 16. Go’kväll!
  Så stilfullt du har det,vill ha allt i detfin rummet!
  Harmoni och lugn.
  Tack för all inspiration du ger:))
  Kram Åse

 17. Speglarna är fina.Ja du brukar få till det snyggt, men det saknas något denna gång det ser väldigt kallt ut. Blev det aldrig någon ny färg på väggen???

 18. Nu är det ju så att Petra Inspirerar!! Glöm ej det 🙂 Vi tycker ju olika vi människor, glöm ej heller det 😉 Man blir glad varje gång man tittar in hit till henne, fruktansvärt kreativ och omtänksam mor till sina barn. Vi behöver lite sådant i våra liv ;)I allafall jag 🙂 Ha en superMåndag Petra! Kram Sophia

 19. Soffan är fin, men speglarna passar inte in. De är för små, det ser bara rörigt ut. Om man har för många ”inne-prylar” kan ett hem börja se ut som en inredningsaffär…

 20. Ääääälskar helheten i rummet och allt skulle gärna få
  flytta in hos mig!Speglarna är så fina!!

  Kram:))

 21. Nä, måste tyvärr hålla med flera ovan! Som motvikt till allt ljust och litet, behövs ngt stort och antingen med färg (tavla) eller naturfärgat trä någonstans. Det finns ingen balans. Simplicity poängterar ofta det, och on har allt rätt. Även om jag inte delar hennes stil helt heller. Jag har lite som du, men med en del färg, och framförallt lite träfärgat. Och större detaljer….

 22. Nja för plottrigt och för mycket saker på bordet är mitt svar. Och som många andra skriver det behövs värme i rummet. Ett tips är att försöka hitta något eget något som inte går att köpa utan använd din kreativitet och fixa en egen tavla eller köp något antikt gärna något som har lite värme i sig.

 23. Hej! en helt annan fråga. som du kanske inte vet. Men jag gör ett försök.
  Tröjan som Ulla pia har på sig, hon som äger salongen du var på.Hennes vita tröja vart har hon köpt den? vet du det?

  Tack på förhand
  Camilla S

 24. Jeg elsker stilen din:) Du er absolutt min største inspirasjon når det kommer til interiør:)))

 25. Tack för era hälsningar tjejer! Vad gulliga ni är som skriver så mycket snällt! (Sen är ju smaken som baken inte sant;)

  Ulla-Pias blus tror jag är en Hunky Dory men från en tidigare kollektion. Kolla Tradera kanske?

  KRAM

  P

 26. Tack för svar ang tröjan P!!
  Ska kolla tradera. Men då vet jag iallafall vilket märke, det gjorde saken mycket enklare.

  Tack!
  Camilla S

 27. Dom där speglarna är väl fina i och för sig, men känns verkligen plottriga på en så stor yta. Vad jag saknar är lite klassiska antika kvalitetsgrejer (i empir t.ex.), konst värd namnet och detaljer som ger lite personlighet åt rummet. Som det nu verkar utveckla sig liknar det snart en provkarta från en och samma firma. Fortsätt bearbeta föräldrarna om mattan eller köp en begagnad på någon auktionssite! Man kan göra superfynd! Att ge så många tusen för en förstörd handknuten matta är ju absurt. Take it or leave it! Men så ser jag på saken…

  P.s. Jag gillar verkligen din blogg fast jag nog är jämnårig med dina föräldrar, som förresten hade ett underbart hem. Kvalitet och god design håller genom åren

 28. Hej P!

  Trist med så negativa kommentarer! Håller med dig, strunta i att kommentera om det bara är gnäll.

  Var har du köpt fina krukan på bordet?

  Kram och fortsätt inspirera med din underbara stil ❤

 29. Så himmla fint du har det. Jag har själv vit o svart i hela huset det är så snyggt.
  Kram/Niccane

Comments are closed.