JULAFTON

.
.
.

Glöggfix pågår med snyggelisnygga klassiska detaljer från Svenskt Tenn (glas, bricka, servetter och mässingkrans runt ljusen)
Godmorgon juldagen!
Just nu glimmar juldagsmorgon, skatterna leker med alla julklappar och jag känner mig som jag åkt torktumlare eller någonting! Tänk att man kan bli såå trött efter en julafton… Nu börjar man förstå vad lilla mamsen och svärmor pratar om när det gäller det bästa med juldagens ”ej behöva fixa en endaste liten grej lugn”:) Extremt skön känsla. Idag ska jag bara proppa i mig mintchoklad och njuta av maten hemma hos mamsen och papsen istället:) Men först lite pics från gårdagskvällen!


De sista julklapparna slogs in


Så blev det kväll och jag tände massor med ljus

och klädde mig själv i en ljuvlig orange sidensak från Greta (Factory) och flickorna i finfina julklänningar från How to kiss a Frog.


och köket var fullt av mat! Hela bordet (som inte syns:) var översållat av skinka, grönkål och valnötsspaj, Quiche (till barnen), pastej, två sorters revbensspjäll, köttbullar, Janson, prinskorvar fyra sorters sillar, ostar, nybakat Vörtbröd osv… 


och bordet var enkelt dukat (såå skönt) med snygga detaljer. Inga blommor, inga dukar och tygservetter utan cleant och fint! Mer sånt! 

Årets skinka

Årets efterrätt: Fransk citronpaj med marängtäcke (och den blev så goood, det tyckte alla! Kul!:)

och vår lite förkylda lillkusin var verkligen toksöt i små gubbkläder och lackskor:)


och Bea var såå duktig och väntade och väntade och vaktade på julklapparna och till slut, äääntligen, så fick hon öppna det glittriga och prassliga och spännande som låg under granen!

och jag hade en orm runt halsen! Från Bohemian Luxury Creative Lounge

och svägerskan var vacker!Ja en alleles varm och tokmysig och riktigt god jul blev det, precis som jag önskat!Här blir det strax klassisk juldagspromednad i Småstaden innan vi fortsätter med frossandet:)

Ha nu en riktigt fin juldag vänner!KRAM

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “JULAFTON

 1. Önskar jag fick vara gäst någon av luldagarna, jag har gästerna kvar än, och får stå för alla ”sittningar”, duka på o duka av. Såååå trött på det. Gillar tiden innan jul bäst, med bara min egen familj, julpyssel o mys…

  /Maja

 2. Hejsan,

  Så mysigt Ni har det! En liten fråga- är det dricksglasen från svenskt tenn som du använder till glöggen? Tyckte dina ser så små ut- fast det kanske är en synvilla 🙂

  Kram Ulrika

 3. Precis! Precis så känner jag oxå! Två rätt intensiva dagar med allt fix!! Så igår kväll, när gästerna började droppa av lite smått o det sista framdukade stod på plats, då kunde jag sätta mig ned o liksom njuta jag oxå;) Lite galet ju! Idag gäspar vi nästan käkarna ur led här, haha. Och det är ett otroligt lugn här i huset idag, nöjda barn som roas av klapparna o maten som vi plockar fram när vi blir sugna helt enkelt (det är iaf fördelen m julafton hemma att man har mat för nån extra dag så).

  Och jag sa till min mamma igår ”att du orkade alla år!!!!!!” 😉

  Mys på nu! Det gör vi.
  Kram.

 4. Verkligen supermysigt och mysiga härliga bilder, som vanligt 🙂
  Skulle du vilja bjuda på receptet på den Franska citronpajen eller var den kommer ifrån?

  Kram

Comments are closed.