GISSA VÅR SÖNDAGSMIDDAG

.
.


.

Matfix pågår! Och det blir Fajitas som är en favorit här hemma (har nästan slutat med Tacos-köttfärs för kyckling är ju så mycket godare) Alla familjer verkar köra egna varianter på Taco-Fajita-tillbehör och vad kan ni inte vara utan bloggisar?:) Ett måste för moi är rödlök, ost, gurka, tomat, guaccamole, jalapenos, romansallad (aldrig tråkig isberg!), ananas-salsa, mjuka varma tortillas, taco-tubes, lime och inte minst; mycket färsk koriander, mmm. Det blir inte alls lika gott utan, testa!:)






Todeloooo!






Seent inlägg idag vänner! Vi har varit ute nästan hela dagen och det har åkts snowracer och gåtts på Mälaren (tokgick fort fort i nästan två timmar i solskenet och det var såå skönt!) och träffats små och stora vänner och nu har vi landat hemma igen. Håller just nu på med matfix och har tänt brasa och lyssnar på Carla Bruni och njuter av att känna mig rosig om kinderna och trööött i kroppen (och Bea springer runt runt i huset med ballonger i snöre efter sig, hennes energi tar aldrig slut..:) 

Snart blir det soffmys och fimtajm, det bästa man kan göra en soft söndagskväll!





Ha nu en mysig kväll raringar så ses vi snart igen!



KRAM



21 kommentarer till “GISSA VÅR SÖNDAGSMIDDAG

  1. Jag äter aldrig köttfärs till tacos numer utan kör på fajitas. Sååå mycket godare. Fetaost till tycker jag är suveränt. Annat gott som fräschar upp är mandarin och banan.

  2. Åhh vad smarrigt det ser ut och vad mysigt det låter med en dag utomhus med familjen! Själv sitter jag fast framför datorn med min sista inlämningsuppgift på lärarutbildningen.. och det går seeegt! Skönt då att man kan titta in här till dig Petra och hämta lite kraft från din fin fina blogg! Du inspirerar mig mycket och ditt hem är fantastiskt fint! 🙂

    Ett måste när det vankas tacos här hemma är cashewnötter, paprika och tsatsiki och helst med fajitakryddad kyckling eller kassler.. mums! 😉

    Önskar dig en härlig söndagkväll!

    Kram från Lund

  3. Åh vad gott! Har inte testat med koriander förut, ska göra det! Annars brukar vi samma som er, fast brukar också ha lite hackade gröna och svarta oliver! Supergott! Och lite vitlök/aioli dip…

    Här blir det traditionell engelsk Roast dinner som min man står och lagar just nu…går inte av för hackor det heller…;)

    Ha en härlig söndagskväll! KRAM

  4. Älskar fajitaskyckling. Ett måste för mig är parprikablandning – skör önskvärda paprikafärger smått, lägg till rödlök och blanda i en riktigt god olivolja. Låt stå coh dra några timmar i kylen. Mums!

    Ibland gör vi Chicken Sizzlar istället. Stek grovskuren paprika i olka färger, lök coh lägg i purjolök en stund på slutet. Häll upp i skål. Stek kycklingen klar och häll sedan på grönsaksblandning. Allt i ett liksom. Mumsigt det med….Kram HappyvardagMia

  5. Åh vad mysigt det låter med utredag och middagsfix!
    Längtar till min lilla bebis blir så stor att man kan hitta på massa saker! Fast njuter för fullt av bebistiden så klart och vill inte hon skall växa så fort…
    Kyckling har jag aldrig till tacos, har inte tänkt på det faktiskt men såklart måste vara riktigt gott skall testas nästa gång det blir tacodinner. Tack för tipset!!!
    Kram och ha en riktigt trevlig söndagskväll!

  6. Hetsås! Gärna texas pete, det ska vara lite hetta i tacosen 🙂

    Har du förresten sett att en av dina bilder är med på desiretoinspire.net idag? 🙂

    Kram /iris

  7. Vad gott det såg ut!! Ett måste i vår familj till både tacos och fajitas är tärnad färsk mango! Supergott med det söta till allt salt. Den frysta färdighackade mangon i frysdisken går lika bra den med om man inte hittar lagom mogen i affärens fruktdisk.

  8. Jag är urdålig på tacos, kanske lite allergisk mot tacohyllan i butiken … men håller med om att kyckling är bäst – och jag gillar de mjuka bröden bäst. Lime, lime, lime – och turkisk yoghurt till!

  9. Håller nog med… taco´s ”kan vi” nu 😉 Vi brukar göra enchilladas hos oss. Fajitas med kyckling åt vi härom veckan faktiskt 😉 Tillbehör som melon och ananasbitar är inte helt fel. Liksom guacamole 😉
    Vilken underbar dag ni måste haft! 🙂
    Kram /Maria

  10. Bra tips från roslagsskärgården ===> Ålgfärs istället för köttfärs !!! Sååå jäkla tokgott 🙂
    Kramen damen ! Önskar dig och det dina en fin vecka med mycket energi och kärlek !

  11. Mmmm ser gott ut! Kyckling är lite smarrigare än köttfärs håller med!

    Guacamole som man gjort själv (inte äcklig på burk) vill jag gärna ha och stark tacosås!

    Kram Malin

  12. Fajitas äter vi oftare än tacos. Det är ju bara föööööör gott:)

    Godaste fajitan har jag ätit i Cancun, Mexico och, något förvånande, i Alanya Turkiet!

    Vi har såklart kyckling (ibland strimlat kött som tex lövbit), fajitakrydda, gul eller röd lök, guacamole, tomat, riven ost, kalamate oliver, paprika (röd och gul som steks med köttet), creme fraiche, salsa (pinnaple o medium), sallad (babyspenat, maché och ruccola), skivad banan, gurka (inget för mig, men familjen kräver..) och ailoi (ibland).

    Vi äter bara tortilla bröd. Inga hårda skal som vid tacos.

    Konstigt egentligen, men vi har samma tillbehör (+ hårda skal) till tacos. Trots att det är ganska olika smak..

    Vi gillar också Enchiladas, som man gratinerar i ugnen med massa ost på:)
    Då helst med köttfärsfyllning, men kyckling eller kött går ju också bra! Jag lägger i nästan alla grönsaker, men har råa som tillbehör också. Och såserna förståss.

    Tillbehören är förståss de samma som till tacos och fajitas;)

    Spännande att se hur LoLo´s rum blir!

    Kram Susanne

  13. Skulle gärna vilja, men jag kan tyvärr inte äta koriander. Det växer i munnen på mig. En av väldigt få saker som jag verkligen inte kan äta! Men allt annat lät ruskigt gott!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg