SUPERDUPER RISOTTO

.

.

.

IMG_6136-2
.
Ooooooh, my vad vi äter gott här, det är typ det enda vi gör. Eller inte det enda kanske men det är liksom det det handlar om när man är i ”tokgod-mat-landet” Frankrike! Är ju galen i god mat och igår gjorde ”Doktorn” verkligen en tokmumsig Risotto med skaldjur och svamp som middag till oss här hemma på gården. Receptet kommer nedan:

.

.

RISOTTO MED SKALDJUR 4 PERS

.

.

olivolja

1,5 l grönsaksbuljong (3 tärningar)

1 scharlottenlök

2 vitlöksklyftor

400 g avorioris

1-2 dl torrt vitt vin

champinjoner

smör

150 g parmesan

persilja

Räkor med marinad:

stora räkor

3 tsk sambal oelek

1 vitlök

olivolja

.

Gör så här:

.

.

Koka upp buljongen och låt den stå och sjuda ”vid sidan om”. Hacka lökarna och fräs dem med riset (så att löken blir gul och riset genomskinligt) lätt i olivoljan och tillsätt sen vinet så att det fräser och låt allt koka tills vinet absorberas. Tillsätt lagom med buljong så att riset täcks rör om och låt det koka. Späd med buljongen vart efter och efter ca 20 minuter är riset färdigt (mjukt men med lite tuggmotsånd ungefär). Lite vätska ska finnas kvar. Fräs svampen i smör och vänd ner i riset tillsammans med parmesanen. Fräs de marinerade räkorna (de ska var råa från början och ligga i marinad ca 30-40 min) och vänd ner i riset. Tillsätt lite hackad persilja och pressa över citron och servera och njut!:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

..

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “SUPERDUPER RISOTTO

 1. Mums vad härligt med risotto! Min kille är ifrån Italien så det blir mycket för mig när jag är där och hälsar på men hela sommaren har det varit Svensk bland mat fats nu börjar man att sakna det! 😀

 2. Det här receptet måste testas. Lagade en av Paolo Robertos för ett tag sedan som var riktigt god men den här lät snäppet godare.

  Jag och Mannen ska till ”din” stad och äta italienskt tänkte vi. Finns det bara Ruffino (har ätit där två ggr redan, maten är god men tråkig inredning) eller Limone? Kan du rekommendera någon italiensk restaurang?

  Kram Linda

 3. Mums, jag älskar risotto, tyvärr är jag ensam i familjen om det.
  Det här receptet måste jag prova snarast.
  Hoppas ni får en härlig dag!

  //Camilla

Comments are closed.