NYTT FRÅN EHRENSTRÅHLE & WÅGNERT

.

.

 

.

IMG_7828-2

.

,

Men vad är det du har shoppat mamma?!? (Dagens Bea i kläder från Livly och Lindex:)

.

.

.

.

Bon Soir vänner!

.

.

.

Alltså, jag är helt slut! Eller så känns det så iaf:) Har precis varit ute och sprungit och har även börjat med den mycket populära 5:2 dieten (ni vet där man får äta typ ingeting två dagar i veckan) Idag är första dagen på denna och ja, jag är verkligen hur hungrig som helst. Har ätit typ två ägg, en finncrisp med tomat och skinka, spenatsallad och 100 gram kalkonbröst idag. Kul är det ju absolut inte att fasta men trösten är att imorgon får jag mumsa godsaker igen:)

.

.

 

 

IMG_7815


.
.

Har köpt en ny finfin poster till en hörna som behövdes piffas till! (bilder kommer:) Valet föll på ännu en från pupulära Ehrenstråhle & Wågnert. Tycker dessa är så fina och 2013-varianten har jag suktat efter ett tag (är slut på många ställen men finns att köpa här hos Lännamöbler.se) Nu väntar bara inramning!

.

.

.

Nu blir det massa mat i form av mysiga programmet Sveriges skönaste gårdar på tv:n (älskar typ alla program som handlar om matlagning:) Får titta på mat i brist på den som borde finnas i min mage istället, ooooh my….

.

.

.

Ha en skön kväll så ses vi imorgon!

.

.

.

KRAM

.

.

.

16 kommentarer till “NYTT FRÅN EHRENSTRÅHLE & WÅGNERT

  1. Jag har kört 5:1 ett tag nu. Då fastar man helt 24 timmar en gång i veckan. Jag tror mer på det, för att endast då får cellerna en fullkomlig chans att rensa sig från plack. det är mer av en omstart av kroppen att fasta helt ist för bara delvis. Jag äter då middag vid 18 tiden dag 1, och skippar alltså frukost och lunch nästa dag, och äter middag igen kl.18. Det går bättre än jag trodde det skulle. Av hälsoskäl känns det som det ger mera. Och det är skönare att klara av det på ETT dygn ist för att vara hungrig i 2 dygn. Dessutom har jag då kraft att träna ordentligt 5 dgr /v om jag vill. Inte behöva känna sig lite matt hela 2 dgr/v. Jag gör det absolut främst av hälsoskäl (blev sporrad då jag såg det i Vetenskapens Värld) för gå ner i vikt behöver jag absolut inte ( 53 kg till 165 cm). Men det är även ett bra sätt att hålla vikten

    1. Sånt här känns ju alltid lite oroande, en (vuxen förmodar jag?) person som väger 53 kg och behöver fasta en gång i veckan för att hålla vikten. Hoppas du själv hör hur sjukt det låter?

      1. Fy sjutton vilket tarvligt svar du ger mig!! För det första är detta den vikt jag haft hela mitt vuxna liv, utan att någonsin banta eller ens fundera över min vikt. Sådan är jag naturligt! Sedan så poängterar jag att det är för HÄLSOSKÄL (det är bevisat hur det minskar risk för hjärt/kärlsjukdomar samt även cancer) och INTE för att gå ned i vikt. Däremot med åldern har jag märkt att det ÄR lättare att lägga på sig. Och jag VILL hålla min vikt jag alltid haft och trivs allra bäst med. Jag gillar att känna mig stark, smal och smidig och FRISK!! Tänk efter lite innan du ger så elaka, dömande kommentarer. Att vara naturligt smal sticker väl i ögonen på många, kanske.

  2. Jag kör 5:2 sedan ett par månader och för mig är fastedagarna ”riktiga” fastedagar dvs bara kaffe, vatten och te. Åt mina 500 kcal första fastedagen och var galet hungrig. Nu äter jag inte alls och känner då ingen hunger. Kan vara ett tips om det känns jobbigt.

    kram

  3. Hej
    Den fastan har fått mycket uppmärksamhet i medierna. Jag kör den också och det går faktiskt ganska smärtfritt. Jag är överviktig och hoppas att det gör att jag tappar kilon. Men min första reaktion när jag läste att du kör den fastan är att du måste skoja. Du har ju absolut ingen övervikt. Varför? Är då min fråga. Man kan tappa sin kroppsuppfattning. Känns inte riktigt sunt tycker jag. Jag vill tacka för en fin blogg som jag följer.
    Hälsning /Anette

    1. Nu är väl inte jag den som ska svara hur Petra känner men jag kan bara se till mig själv. Jag har ofta fått höra att varför tänker du på vad du äter du som är så smal. Eller varför tränar du det behövs ju inte.
      Fast det är precis det som behövs för att jag ska hålla mig smal. Träning och att tänka på vad jag stoppar i mig. :0)

      Kram Linda

  4. Är lite inne på samma spår som septemberflikka. Hungern kommer av att man äter. Jag har kört 5 veckor. Jag fastar till 18.30 då jag ätit middag. Jag känner mig inte speciellt hungrig på dagen. Det är värre någon timme EFTER middagen. Tror att jag kommer testa att hoppa mat helt nästa faste-dag. Det bästa så här långt är hur sunt hungrig jag känner mig de andra dagarna, att jag blir mätt på rimliga portioner och att suget är helt borta! Lycka till!

    1. Håller med där också, man blir mer hungrig av att äta lite 2 dagar, en inte alls en dag.

  5. Men snälla nån !!!! !!! Tror snart att du har tröttnat på denna diet, det är väl ganska lätt att räkna ut att det kan inte vara hälsosamt.

  6. Jag kör också 5:2 dieten. Hade en fastedag i dag. Gröt med blåbär och lättmjölk kl 7 imorse. Sedan bara buljong och svart kaffe fram till kl 19. Då åt jag lite kassler och grönsaker. Det är tufft men det funkar. Jag fastar måndagar och torsdagar.

  7. För er som fastnat för 5:2 vill jag gärna tipsa om en blogg som visar jättegoda fastedagsrecept. fivetwo.blogg.se

    Jag fastar inte men använder hennes recept ändå. Tomatsoppan är en verklig höjdare, testa den!

    OBS! Om någon undrar så är det absolut inte jag som driver den bloggen eller någon annan för den delen heller. 🙂

  8. spännande med dieten, blir kul att höra om du tycker att den funkar. själv kör jag helt enkelt en tillvaro med low carb alla dagar utom en då jag tillåter mig att äta det jag vill. och det funkar hur bra som helst!
    bara man rör på sig lite också. det som går in ska ut. hur enkelt som helst. sen får alla köra på den diet eller kosthållning som passar dem bäst. bara man blir glad av den 😉
    kul med postern, vi har också en new york, fast tre år gammal nu! känns som en modern klassiker 🙂
    må så gott!

  9. Vilket riktigt charmtroll hon ser ut och vara er fina Bea och vilket tjockt svallande härligt hår hon har! Blir spännande och se resultatet när inramningen är klar.
    Ha en fortsatt fin kväll!

  10. Det kanske är ok att folk får göra som de vill? Utan att det kommer en massa pekpinnar? Vill P köra på 5:2 så låt henne göra det, hon märker väl bäst själv om det funkar för henne eller inte.

    Har flera kompisar på jobbet som kör och vissa är smala och vissa är överviktiga och de har valt 5:2 av egna anledningar, något som jag inte behöver ifrågasätta. De känner sig piggare och fräschare och det är väl bara att gratulera till det?

    Sen är det alltid en bra idé att googla lite på vad det innebär för kroppen, 5:2 passar inte för alla (tex inte för mig) men så länge man trivs så är det väl inte så mycket att fördömma?

  11. Hej! Jag har tidigare läst din blogg dagligen men haft ett uppehåll, vet inte varför?! Men är nu tillbaka. Affischen är ju bara så snygg, själv dragit i den men inte hittat rätta platsen för den..
    Men nu till min fråga, har sett att du har två affischer från Fotografiska i vita ramar, var kommer ramarna ifrån? Har inte hittat fina enkla vita ramar, tacksam för hjälp 🙂
    Vänliga hälsningar
    Alexandra

    Förresten måste jag tillägga att jag blir så trött på folk som orkar bemöda sig med att skriva dumma och meningslösa kommentarer. Sluta läs bloggen för tusan om ni bara ska vara elaka!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg