LOVELY JULDAGAR & NÅGOT ATT TÄNKA EXTRA PÅ

.
.
.

IMG_9490
.

Julspattig lycklig liten 4-nånting!

.

.

.

,

Bonsoir mes amis!

.

.

.

Här är vi nu hemma efter en liten tripp ner på stan för lite god lunch på Hatten och shopping (Mest H som shoppde faktiskt:). På vägen hem svängde vi förbi videobutiken och bunkrade både filmer (spännande thrillers och  lite action) och smågodis, sånt hör liksom mellandagarna till:) Och tänk vänner att julen redan över, poff sa det, och det är liksom samma känsla varje år! Att man förbereder och fixar och så går tiden ju bara såå fort dessa dagar. Tycker inte ni också det kära bloggisar?

..

Hur som helst, skatterna och vi har verkligen haft en souperskön jul i år och det är vi både så glada och tacksamma över! Och i samband med denna härliga mysiga högtid finns det ju även tid för eftertanke och reflektion om hur himla bra man faktiskt har det. Alla har det ju verkligen inte ”bara bra eller enkelt eller skönt” i livet och under julen blir det tydligare och det är något vi alla kan tänka lite extra på. Att man kan bidra med det lilla, en slant eller kläder eller göra någon annan liten insats när det gäller välgörenhet. Det känns ju så bra i hjärtat att göra något för någon annan:)

.

.
.IMG_9489

.

.
IMG_9502
.IMG_9515

..

IMG_9517

.
.

Lilla Beabusen hemma hos mormor och morfar på juldgasmys igår! Vi var ju där hela släkten och skatten var ju bara såå söt och snäll mot sina småkusiner, nu när hon plötsligt är ”stora tjejen” och den som de ser upp till:) (Beas ljuvliga kofta och blus kommer från Ralph Lauren (tips – finns nu på rea här) och kjolen från POP (tips – finns på rea här)

.

.

.

Nu ser vi fram emot nästa högtid som ju är snaaart och vi ska fara söderut till vänner över nyår och jag ska (kanske) bada kallbad i havet…. Vi får se, vi får se (jag som inte ens gillar att bada när det är sommar men vore ju kul att prova och nu har jag ju slagit vad med H att jag törs också:) Lovar att det dokumenteras om det sker iaf! Nu blir det strax filmtajm och pizzan är visst på ingång:)

.

.

Ha en lovely annandagskväll vänner!

.

.

KRAM

.

.

..

16 kommentarer till “LOVELY JULDAGAR & NÅGOT ATT TÄNKA EXTRA PÅ

  1. Att skänka något i form av pengar eller förnödenheter är helt klart det enda rätta! Men, jag vill oxå slå ett slag för alla här hemma i Sverige som inte har så mycket av allt det där…
    Jag upplever min första jul som skild. Med två små barn…det är inte enkelt men vi försöker leva på kärlek. My point…det finns många i ens närhet som behöver kläder och leksaker till barnen…kanske de i huset/lägenheten brevid…att skänka något av sitt överflöd till dem är se hur ens egna saker faktiskt kommer till glädje och nytta…på nära håll….och man vet att hjälpen faktiskt kommer i rätta händer…
    Bara en tanke…
    God fortsättning!

  2. Så fina bilder från din mors hem 🙂 Härligt. Ja att tänka på behövande behöver vi nog alla göra..inte bara till jul. Själv försöker jag göra det jag kan både när det gäller andra människor och när det gäller djuren, som jag verkligen värnar om. Det gäller att också vara uppmärksam på vart våra matvaror och kläder kommer ifrån. Tex att INTE köpa kläder med Angora, kött från illa behandlade djur eller snart ”utfiskade” fiskar och skaldjur. Man vet ju inte alltid varifrån varorna kommer men när det uppmärksammas i media då måste vi sätta ner fötterna rejält. Jag köper inget annat än svenskt kött från gårdsbutik i min närhet. Jag har 2 fadderbarn. Jag skänker kläder vi inte använder. Jag gör så gott jag kan 🙂 Min allra största insats för tillfället är att vi efter många månaders slit med myndigheter och andra instanser nu äntligen har vårt asylboende klart 🙂 Det blir jobb från tidig morgon till sen kväll men det är det värt. Och pengar..Ja visst tjänar vi pengar på detta, mkt pengar, men de ska också användas till att verksamheten blir så bra som möjligt för dessa behövande människor. Håller med Ariane om att vi måste hjälpa de i vår egen närhet också..tror det känns riktigt bra och jag önskar att någon hade hjälpt mig ibland när livet varit hårt som ensamstående mamma med många barn. Idag är jag inte längre ensam och det märks så väl.. 🙂 Ett Gott Nytt År till alla 🙂 Och tänk på hundar som kan vara livrädda för smällare och raketer 🙂

  3. Jeg synes det er fint at du tar opp dette med omsorg og omtanke for dem som ikke har det så bra, og jeg er også veldig enig med med både Gika og Ariane over her, vi trenger å tenke på både dem som er nær oss og dem som er lengre borte. Dyrevern står mitt hjerte veldig nær, og der er jeg ”på banen” også resten av året. I år ble det også mange symbolske julegaver, kjøpt fra både dyrevernsorganisasjoner og Kirkens nødhjelp. Jeg må nok innrømme at jeg mer og mer synes jula har en noe spesiell bismak – i forhold til at vi da velter oss i en overflod så mange av oss strengt tatt ikke trenger, vi har mer enn nok fra før. Denne bismaken blir iallfall noe mildere når man gir så mye man kan til dem som virkelig trenger alt, både mennesker og dyr:) Ønsker deg/dere en fortsatt fin romjul.
    Lise

  4. Det blir nästan löjligt (och känns ironiskt) att skriva något sådant när bloggen handlar om yta och om att konsumera, aldrig något annat.

    1. Varför är det ironiskt? Varför måste det ena utesluta det andra och tycker du verkligen att det är bättre att inte nämna välgörenhet överhuvudtaget för att man oftast skriver om ytliga ting?

      1. Vilka välgörenheter skänker du till då? Du är i fin position med möjlighet att hjälpa till på många sätt, antingen större summor till enstaka organisationer, eller mindre till flera olika kanske? Man brukar ju ha lite av ”sina hjärtebarn” man vill hjälpa lite extra kanske, sån är jag är iaf. Hur tänker du, Petra? Kramkram

      2. Det känns mest falskt att nämna välgörenhet i jultider när man inte ägnar en tanke åt det resten av året. Lite som spela godhjärtad och helig fast man egentligen bara tänker att man vill ha en ny matta eller lampa eller vas. Det klart att det är bra att vara tacksam för att man har det bra och att vara medveten om att andra inte har det likadant, men då är det också viktigt att vara medveten om att man själv bidrar till att förmedla en bild av att lycka sitter i materiella ting och en fin fasad, inte i att hjälpa andra.

        1. Du Anna-Maria (och flera andra) måste förstå att jag driver en feelgoodblogg. Den handlar om guldkanterna i livet och mat och shopping och inredning. Den är ett arbete och jag är en framgångsrik bloggerska just för att jag skriver om det jag gör. Hade jag skrivit om något annat hade den nog inte blivit lika uppskattad. MEN. Precis som alla andra bloggar så speglar den på inget vis hela min person eller hela mitt liv. Den är en glimt av mitt liv.
          Att skriva att jag är falsk som nämner välgörenhet i jul och inte ägnar mig en tanke åt detta (eller bidrar) under resten av året är ett ganska grovt påhopp när du faktiskt inte har en aning om detta och att jag b ar a tänker på ytliga ting och nya saker. Jag har nämnt både barncancerfonden/läkare utan gränser senaste månaderna på House of Philia och uppmuntrat er till att skänka pengar. Som sagt, det ena utesluter inte det andra, man kan vilja hjälpa andra och gilla vackra ting samtidigt men att hoppa på människor/bloggerskor på nätet och anklaga dem för det ena eller andra hjälper dock inte någon. Gör det bästa DU kan istället.
          P

  5. Jo men visst är det så, att man fixar och donar inför julen och sedan är den över i ett nafs. Fast det är lite sådär, att resan är halva nöjet. Jag har också haft en supermysig jul, jag jobbar natt i vården så i år hade jag lyxen att vara ledig julafton och då gäller det att njuta till max.
    Ha det fortsatt bra här i mellandagarna. Kram!

  6. En fråga till HOFP: Varför kallas Västerås för småstaden, när Västerås är Sveriges 5:e största stad med över 140.000 invånare?
    Visst kan man skriva om välgörenhet på en blogg, men det blir lite motsägelsefullt när det skrivs på HOPF som för det mesta handlar om lyx och överkonsumtion.

    1. För att det inte är en jättestad utan en mindre stad (inte LA direkt:) En tjej ifrån vår stad var ju med i ”Småstadsdrottningar” så det är fler som använder sig av epitetet småstad när det gäller kära Västerås:)

      1. Haha, fast vi ÄR ju i Sverige, inte i USA. Så det passar bra mycket bättre att kalla Västerås för Storstaden ist! Eller om du vill uttrycka dig lite käckt, så skulle du ju kunna säga Vår stad eller ngt sånt. Småstaden blir iaf heltokigt!

  7. Tyvärr känns det inte som om eftertanke och den här bloggen passar ihop. Det är lyx, rikedom, överflöd/överkonsumtion.

  8. Tycker att vissa här skall lägga på minnet att det oftast är de med gott om pengar som skänker mest till välgörenhet men oftast har de inga behov av att skryta om dessa goda gärningar. Men för den sakens skull har ni ingen rätt att bara anta och kasta skit omkring er.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg