FREDAGSFEELING

.
.
.

IMG_0287-4IMG_0302

IMG_0300IMG_0286IMG_0297-3

.

.

Dagens fredagsfångst från torget i Småstaden blev en bukett med ljuvliga ljusrosa rosor och ranunkler! Det är så härligt med alla fina snittisar man kan frossa i nu som just rosor, tulpaner, anemoner och ranunkel. L o v e l y (och jag är så kär i min Stubbe från Svenskt Tenn:)

.

.

.

.

.

Tjinegling fredag!

.

.

.

Mår ni bra denna första fredagen 2014?:) Fråga mig inte vad som hände med gårdagens inlägg, helt plötsligt såg jag att halva bara var borta (och att det inte gick att kommentera) Jag får nog göra ett helt nytt inlägg för att få det att fungera igen och då kan jag ju lika gärna göra ett från idag istället:) Tenknikens värld är verkligen inte min värld direkt och speciellt inte när det gäller net/data osv (kan man kanske inte tro:)

.

.

Nåväl, idag har vi härlig fredag (trots regn och rusk) och här hemma har jag just nu ett gäng med tjejer som vill baka de macarons som jag lovat att de ska få göra idag. Hittade en sån där easyfix påse så det ska de väl kunna göra små mästerverk av:) Sen blir det fredgasmys de luxe med skaldjurspasta a la moi och massor med ostbågar (är av någon anledning toksugen på just sådana idag! Ostbågar och Ben & Jerrys Cookie Dough, mmmm:)

.

.

.

Oj, nu ropar girlsen på mig här från köket so got to go!

.

.

.

Ha en riktigt mysig skön fredagskväll vad ni än gör! (Berätta gärna vad ni gör förresten! Så kul att läsa era små hälsningar:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

38 kommentarer till “FREDAGSFEELING

  1. Hello, absolute great pictures. Very clean but cozy. you are my absolute interior idol.
    Stay on and many greetings from Germany. saskia

  2. Här är det fortfarande jullov och vi har ingen brådska att ta in typiska vårblommor utan njuter av livet här och nu! Fast det är säkert annorlunda för er bloggare, som du och Mitt Vita Hus, som liksom tävlar i att vara ”först”. Lite kul att följa just er två faktiskt! Hoppas ostbågarna smakar bra och hjälper dig att koppla av. Jag brukar också tröstäta när jag är stressad och osäker.

    1. Sofia, bitterhet klär ingen. Hoppas 2014 blir ett positivt år mot dig. Och glöm inte; det är starkt att vara snäll

  3. Åh vilka absolut underbara bilder & vilka absoluta underbara fredagsplaner -maccarons & skaldjurspasta kan ju liksom inte bli bättre 😉
    Här hemma ligger en flaska bubbel på kylning, i kylen väntar även ingredienserna till en riktigt god kycklingsallad och sist men inte minst väntar en kväll i soffan med massor av mys!
    Kram & trevlig helg!
    /Line – http://themanylivesofline.blogspot.se/

    1. Tack för din glada mysiga hälsning – vad gott det låter! Happy fredagskväll till dig!
      Kram
      P

  4. Hej!
    Helt underbara bilder! Allt du tar vid blir verkligen vackert!!! Måste fråga om din marmorskiva är mattslipad och om du använder något skyddsmedel på den/ hur du rengör och impregnerar den?!
    Tack rara för all inspo du ger!
    Ett Gott Nytt önskar jag dig!
    Kram Sofie

    1. Tack själv!:)Den är sk slipad marmor och det betyder att den är matt. Det är det bästa för då repas inte marmorbord lika lätt! Använder bara vanligt vatten med lite diskmedel vid rengöring!
      Kram

      1. Tack snälla för snabbt svar! Har frågat runt bland stenfirmor, men alla ger olika svar. Tänkte att det är bättre att fråga nån (dig) som faktiskt använder en marmorskiva! 🙂 Får hem min de närmsta dagarna här och vill inte förstöra den det första jag gör! 🙂 Kram

      1. De två vita som finns på bilder från kategorin Tv-rum och som tidigare har varit i vardagsrummet 🙂

  5. Hejsan
    Vi er sneet inde her udenfor NYC. Men vi nyder det og at vaere hjemme og hygge.
    Happy Friday til Dig og Din familie
    Marie

  6. Är det inte krispigt vitt ute så har du verkligen lyckats med det inne 🙂 Tack för en bra blogg som jag följt nu i en massa år! Själv ligger jag i soffan med en mage i vecka 36 och förbereder massa filer och mappar (apropå teknik… sliter mitt hår!) till vår släktträff imorgon hos mina föräldrar då vi ska gå igenom en del av min släktforskning. Kanske ska låta maken gå på en tur till butiken för lite glass 😉

  7. Hej…vackra bilder du bjuder på..som alltid. Ha en mysig fredagskväll. Kram/Marie

  8. Gillar också din fina ”stubbe”, såå fin! 🙂 Här har tulpaner fått flytta in, men Julen finns kvar lite grann ändå. Vårt fredagsmys blir med lite god fruktsallad, egengjord nötmix och lite kesella till det. Kramizz och ha en fortsatt skön fredag/ Laila

  9. Skaldjurspastan, vad har du i den? Det lät jätte gott!
    (Jag har nyss börjat läsa din blogg kanske du lagt ut recept tidigare men det orkar jag inte gå igenom.)
    Du har jätte-fina bilder och fina barn! Kommer fortsätta läsa din blogg!!

    1. Använder de skaldjur som finns i fiskdisken och ser goda och frsächa ut! Sen så fräser jag dem fort med massa olivolja och vitlök och chili och persilja i en panna och vänder sen ned i god pasta av bra kvalité. Easy-peasy och väldigt gott:)

  10. Hej, vi har varit lediga idag, och då blev det faktiskt mest…..städning. Det är så tråkigt väder..även här uppe i ”Norrland”! Ingen snöööööööö!!!! Buhhhh. Tur vi var i fjällen över jul. Där var det snö, men rätt dåligt även där (bydalen/Åre). Anchas har öppnat en jättefin affär mitt på torget i Åre. Måste besökas! Hon är så himla gullig också ägarinnan!! Ikväll blev det hemgjord pizza med hemgjord kebabsås och hemgjord pizzasallad. Allt ala Jennys matblogg. Hurra så gott det var. Kram och ha en härlig helg!

  11. Underbara bilder på ett såååå fräscht hem!
    Blombuketten är gorgeous och skänker hopp om våren! =)
    Ha en härlig kväll!
    Kram

  12. Jättehärliga blommor och tösabitens söta spetsöverdel passade exakt i färgtonen 🙂 Här hos oss regnar det och blåser så det passar bra att tända massa ljus och mysa med lite småplock framför en film. Längtan till vårens ljus är rätt stor faktiskt och eftersom jag just flyttat så längtar jag extra mycket då jag nu har hela härliga Skagern framför altanen. Där blir det gott att bada i sommar…och fiska härlig Gös 🙂 Ha en bra kväll

  13. Åh, du har min favvisros, Sweet Avalanche heter den, underbar! Ha ett bra 2014! Kram

  14. Hej! Sååå himla fint du har det!! Jätte vacker bukett! Verkligen vårig!! Igår var jag o bästisen på Österlen!! Jag hade den ofattbara turen att vinna ett presentkort på 3000 kr att handla för på underbara urbanliving.se !!!! De har även en fysisk butik (jeppsons möbler) i Hammenhög!!! Så där var vi!! Kan jag varmt rekommendera! Otroligt trevlig o duktig personal och sååå himla fina saker!! Man skulle kunna handla allt! Med hem följde en underbar matta, kuddar från Afro art och en Superfin pläd!! Som du kan förstå är jag supernöjd, och igår blev det ommöblering och nu är det vår här i ”mitt casa”!!! Ljuvligt! Stor kram Lisa S i H-viken

  15. Åh vilka fina bilder. Här har dansade vi ut julen igår. Så skönt med lite vårligt och ljust nu när set är så mörkt och grått ute.
    Var kommer den fina vasen ifrån?
    Trevlig helg.

  16. Jag vill passa på att VARNA alla som har marmorbord att de ABSOLUT INTE tål något spill som är surt! Det fräter och blir fläckar som aldrig går bort. Vin, citron, juice, ättika, babykräk t.ex.

  17. Här åkte julen ut redan dagen före nyårsafton, så du var inte först Philia 😉
    Sååå skönt med ljus och fräscht !Du har fått det så fint med dom rosa inläggen.
    I kväll är det vin och hockey, och ”det största äventyret” Trevlig kväll!

  18. Jag blir sjukt avis över din bukett att du har just ranunkler i. Rosor får jag ju tag i här i Norge, men ranunkler, ginst & de snittarna jag vill ha som jag såg i massvis i STHLM har inte börjat rulla in här i Norge.
    Härliga bilder som osar ljusare tider
    KRAM
    //Sessan

  19. Underbara och inspirerande bilder. Nu vill man bara att våren ska komma när snön lyser med sin frånvaro. Ett vackrare hem får man leta efter 🙂 har följt dig sedan din start och din härliga blogg är den första jag kikar in på varje dag. Sååå inspirerande! en liten fråga…..vart kommer den svart och vit mönstrade kudden från? God fortsättning och ett Gott Nytt År till dig Petra!
    /Anna

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg