LOVELY TAPET

.
.
.

IMG_4034
.
.

Idag har jag varit och hälsat på trevliga butiken Öbergs i Västerås! (Ni vet dit jag bjöd in er på mingel och inspiration förra våren:) Skulle spana in lite nya kulörer till källaren och tapet till ett annat litet projekt och jag tror jag fann det jag letade efter (tapeten ovan tex) I senaste Sköna Hem var det ett så snyggt reportage från en Östermalmsvåning och i barnrummet satt det en liknande svagt zebramönstrad tapet och nu vill jag ha något liknande. Yes, jag tror att this is it. Hur snyggelisnygg som helst, liksom både exklusiv, tuff, knasig och mjuk samtidigt dvs perrrfekt:)

.

.

.

.

Todelooooo!

.

.

.

Hör ska jag snart sticka iväg ner på stan med min mellanskatt och spana in lite nya kläder till henne. Tyvärr är det ju lättare sagt än gjort för utbytet i Småstaden är verkligen minimalt när det gäller coola och snygga kläder till tweenies. Brukar alltid beställa på nätet men nu ville Lo Lo att vi skulle gå i butiker och ja vart går man? HM och Lindex är typ det enda som finns här (Polarn & Pyret är inte längre ett alternativ;) så denna shoppingtur går nog ganska fort. Får passa och ta en liten mamma/dotterfika också, det är alltid mysigt:)

.

.

.

.

.

IMG_4027

.

.

Så är min nya fina e g n a Diamond på plats(och mamma har fått tillbaka den som jag lånade:) Någon undrade om den är skön och ja den är mycket mycket skönare än de ser ut. Den är ju inte mjuk-skön i sig (ja det är ju omöjligt liksom) men den är mjukt formad:)
.

.

.

Nej nu är det dags att trippa iväg här, någon är minst sagt ”otålig”:)

.

.

.

Ha det nu så fint tills vi ses igen!

.

.

KRAM

.

.

.

.

64 kommentarer till “LOVELY TAPET

  1. Ja jag såg den i tidningen och tänkte att den vill jag ha i mitt sovrum! Jättefin 🙂

  2. Löv it! Så himla cool tapet, gillar att den var så mjuk i sina färger. Ska bli superkul att se den på väggen hos dig, om den nu hamnar där då 🙂
    Jag har köpt en diamantstol jag med, fast kopia 😉 Ja, jag vet, lite förbjudet kanske, men va fasen, jag gav bara drygt 1100:- för den så jag kunde inte låta bli 😉
    Vart har du köpt fårskinnet, så perfekt storlek!
    Trevlig shopping!
    Kram Catta

  3. Skulle inte HM & Lindex duga anser du? Finns ingen anledning att utforma inlägget på det viset när det är de affärerna de flesta barnfamiljer handlar i. Fisförnämt & ger ingen feelgood känsla alls

    1. Nja, du väljer nog att tolka in något som inte finns där..HM & Lindex har helt okej kläder, men absolut inte till den målgruppen hon pratar om. Till sin dotter. Min dotter är 11 år och det är rent ut sagt pinsamt vad HM och Lindex menar de ska ha på sig. Usch och Usch. Inte snyggt. Min dotter är så lång så jag brukar faktiskt istället hitta snygga coola kläder i strl xs till henne i på just HM. Alla kläder passar förstås inte i den storleken, en del är ju lite vågat men finns faktiskt mycket fint. Tips!

    2. Nej de måste inte ”duga” för oss. Varför ska man gynna just dessa enorma kedjor förresten? Oftast är kläderna i ganska dålig kvalité, sneda och med lösa sömmar och är ofta lite för avancerade i stilen till tjejer på låg-mellanstadiet. Jag vill inte att min dotter ska ha bar mage eller bara axlar eller för tight eller det som ser ut som ”vuxenkläder”. För mycket ser ju ut som just det många vuxna damer har när de går på fest, med glitter, nitar och spetsdetaljer och oversized osv osv. Barn kan vara coola och snygga och fina och söta utan tryck och trams och jag gillar när kläder har kvalité. Det är inte att vara fisförnäm att inte automatiskt tycka att det som är närmast och billigast måste ”duga”.

      1. Men P, jag tycker du har fel där. HM har kanske en del kläder som du beskriver, men även mycket enklare fina plagg. Och de har verkligen bra kvalitet. Har aldrig varit med om lösa sömmar el dyl. Det är just pga den bra kvalitén jag handlar där till min son, o även till mig själv. Köp en pojkskjorta där, får du se vad fina o rejäla de är! Sen så kan lite dyrare märkesplagg ha lite mer av det där lilla extra, som man kanske inte får från HM. Men det ÄR trist att skriva ner HM av de anledningar du ger. Däremot hur de behandlar sina tillverkare är en annan femma, o en annan debatt! =(

        1. Min upplevelse är att om jag handlar från vissa andra märken så håller de plaggen så mycket bättre än HM´s plagg som ex de från Pop men jag kan handla kläder som inte håller i evigheter också. Jeansen från HM tex tycker jag är riktigt bra i förhållande till pris, det är mest utseendet och kvalitén på klänningar, toppar och koftor som vi tycker är tråkig. Kul att du är nöjd men du vet ju inte vilka referenser/erfarenheter jag har och jag kan inte skriva att du har fel för att du är nöjd och inte jag. Inte sant:)

          1. Personligen tycker jag HM,s kläder är precis värdelösa.. Nu kanske jag låter hård. Men enda sen jag var tonåring och försökt köpa kläder på HM så har inte ett enda plagg hållt för mig. ALLT jag köpt där har gått sönder i sömmar och så efter knappt hunnit använda plagget. Och ja, jag är rädd om mina kläder. HM kan ha mkt fint. Men jag köper aldrig kläder där för det är som att kasta pengar i sjön. De enda som jag haft tur med hos dom är deras underkläder, så underkläderna säger jag inget om. Men resten.. nee.. tycker de e jätte tråkigt då dom har ibland jätte fina saker, men kvalitén är precis helt värdelös. Så hos dom vågar jag aldrig handla mer, inte ens ett litet baslinne…

  4. Tyvärr är inte kedjornas kläder till flickor över strl 122 något att hurra över, lite smått utmanande, fula prints eller tyger överhuvudtaget och rent utav fula. Dock gillar jag att KappAhl utökar barnkollektionen i deras egna Hampton-kollektion.

  5. Håller med Hop, jag & dottern (12år) har svårt att hitta coola kläder som passar henne då man/ hon är lite emellan barn/tonåring. Vi hittar nu en del i butiken Tessie i Göteborg. Butik som blivit favo hos många yngre tjejer. Inget fel på H&M o Lindex men…
    Vilket märke är tapeten ifrån, super fin.
    Kram

  6. Gillar Pomp delux utbud faktiskt, Vildas garderob brukar fyllas på av detta märke när dom har 70% reorna, tror dom är 2 ggr om året 🙂 Men annars tycker jag att både H&M och Lindex duger alldeles utmärkt.

  7. Jag tycker att H&M och Lindex har jättebra baskläder för både barn, tonåringar och vuxna, men vill man ha lite coolare kläder utan att de är utmanande är det svårare. Just den där mellanåldern mellan barn och tonåring ÄR svår!
    Sedan varierar dessutom utbudet mellan olika butiker och jag kan hålla med om att utbudet i ”Småstaden” inte är det bästa direkt.
    Vi köper en hel del på H&M och Lindex, men även några lite coolare plagg i andra butiker. Nu bor vi i Stockholm så utbudet här är ju såklart lite bättre och ovanligare kläder kan hittas till nästan samma priser som hos ovan nämnda kedjor.

  8. Hej!
    Helt underbar tapet! Måste bara få veta från vilken leverantör den kommer ifrån? Blev väldigt sugen på att sätta den på ngn vägg hemma 🙂
    Tack för en härlig blogg!
    /Ulle

  9. Håller med, det går snabbt att shoppa nu för tiden när vi går på H&M och Lindex. För tjejer med st 134 och större är det riktigt tråkiga kläder. De brukar vara bra och är bra på de mindre storlekarna men inte till teweenies och tonåringar tyvärr.
    Kram
    Heléne

  10. Åh tapeten i reportaget är så fiin! 🙂 Letade som en tok för några veckor sedan innan jag kom på vilken det var.. Och såg den nu i tidningen 🙂
    http://www.thibautdesign.com/collection/high_res.php?patternID=1258&productID=7820
    Ska tapetsera vårt sovrum men väntar på sänggavel, kappa och kista innan tapeten ska beställas så färgen blir rätt!
    Kul att se hur ni kommer att få det med tapeten du hittat! 🙂
    Hälsningar, Isabelle

  11. HOPF Du får väl åka till LA och köpa kläder till din dotter om utbudet i Västerås inte duger!

      1. Classy? Har du varit i LA? Det går inte att jämföra LA o NY, så totalt olika. Vad är det som är så classy med NY då?

    1. Nej vi behöver varken åka till London eller LA, vi önskar bara något mer utöver otroligt vanliga, och ofta, ganska tråkiga HM & Lindex..

  12. Tapeten är jättefin men ”Tweenies”…..? Jag tar fram skämskudden så pinsamt det låter.

    1. Det får du gärna göra men tweenies har kommit att bli ett ganska utbrett och välanvänt uttryck. Ganska bra är det också (kommer från in between, mellan barn och tonåring.

  13. Jag förstår att H&M och Lindex känns tråkigt !!! Shoppa på Zara på nätet istället, jag älskar Zara jämfört m. H&M och Lindex! Brukar även hitta en hel del märkeskläder på Kidsbrandstore. Och Scotch & Shrunk beställer jag direkt fr Holland istället så kan man välja och vraka bland hela kollektionen. Men jag håller mig dig att utbudet är inte lika roligt nu längre när barnen är större. Du får helt enkelt komma till Sthlm och shoppa loss med din mellanskatt! Eller varför inte en tripp till London ?!

    1. Haha, nej LoLo ta inte en ”tripp till London” för att handla skolkläder även om det skulle varit fab:)

  14. Vad hittade du för kläder till din darling? Bor själv i en liten stad i Hälsingland, har två tjejer som är 7 och 9 år som jag älskar att handla till. Men inte enkelt när vi har H&M, Lindex och KappAhl, alla ser lika dan ut i skolan, så jag försöker att köpa enstaka plagg i dessa butiker och sen beställer jag från nätet allt annat. Så synd men vad ska man göra, vi kan inte dra till stora staden jämt för att shoppa till kidsen. Köpte supercoola jeans med hängslen på Kappahl igår till vår 9-åringen med jeansblå blus med spets. Så idag är det en cool tjej som går till skolan och är SÅ mallig. Ha en härlig dag. Kram Malin

  15. Håller med om att det svårt att handla till Tweeneis 🙂 Har en tolvåring son som växt som 15 cm på ett år! Och inget passar. Han är dock en sport kille så han gillar mycket kläder som finns på Stadium. Och har precis nu kommit upp i längd när det gäller tröjor att han kan handla på Jack&Jones och det älskar han! Där finns mycket snyggt till honom i bra pris tycker jag.
    Din stol älskar jag!!! Så häftig och snygg!!
    Kram och ha en fin fin dag!

  16. Supersnygg tapet, härligt med inspiration! Ska tapetsera min äldsta dotters rum framöver och behöver mkt tips! Hon vill ha mysigt med indiska färger, toner, sammet och chiffong i sitt rum nu!
    Måste bara säga att det värsta töntiga ord (i mina öron) är just ordet SKÄMSKUDDE!!! Otroligt larvigt uttryck! Så tycker man nu Tweenies är illa så skriv inte skämskudde då:)!!!! Kram E

  17. Jag håller med om att det är svårt att hitta roliga butiker. Det är inget fel på varken HM eller Lindex men eftersom utbudet blir så begränsat har ju många barn likadana kläder. Vid förra årets skolavslutning t ex hade fyra tjejer likadana klänningar och det är ju inte så kul. Där jag bor är annars Gina tricot, Bik bok och Cubus populärt bland tweeniesarna. Kram Lotta

  18. Märkligt att man tydligen inte får tycka att H&M inte är speciellt spännande utan att folk ska ha synpunkter på det. Finns det något speciellt föräldrafacit man ska hålla sig till, tro? HUR kan en sådan sak vara provocerande?
    ”Fisförnäm” såg jag någon som skrev ovan. Själv har jag en fyraåring och de gånger jag handlat på H&M under hans livstid är extremtt lätträknade. Stora fula tryck med spindelmannen, angry birds med mera tilltalar varken mig eller sonen och då väljer jag helt enkelt bort både H&M och Kappahl, och i vissa fall även Lindex, för varför ska jag sponsra butiker jag inte gillar? För att göra andra nöjda då kanske? Eller är det bara Petra och hennes familj som ska veta sin plats och handla på H&M som ”alla andra”? Vore ju alldeles hemskt om hon är så fisförnäm att hon ratar kedjorna till förmån för det dottern och hon tycker bättre om… Och ja IB, enda alternativet om man inte vill handla på Lindex i Västerås är ju givetvis L.A…! Goes without saying…
    HoP: jag älskar er rosa matta!! Så vacker! Men så länge vi har hundvalp får vi nog stå ut med att vara mattlösa dock:) Kram och ha en härlig mamma-dotterdejt:)

    1. Hm…det finns ju massor med fina pojk (o flik) kläder på H&M, speciellt till de mindre, som 4 år. Gott om randiga, enfärgade t-shirts, riktigt fina skjortor i jättefin kvalitet. Har köpt mycket till sonen från H&M, men aldrig något med fult tryck på, faktiskt. Utöver denna reflektion tycker jag man får handla var man vill! =)

  19. I min lilla stad har vi inte ens HM. Vill vi handla på hemmaplan är vi tvingade att shoppa på Lindex, Kapp-Ahl typ. Inte så kul. Vi har dock Metro som har många fina märken men till lite äldre tjejer och kvinnor 🙂 Här finns också några butiker med svindyrt ”dammode” som inte ens är snyggt i mina ögon. Nej vill vi ha något utöver kedjornas utbud så får vi åka till Örebro eller Karlstad där de i alla fall har lite mer att välja på.. Ja ja men Picasso valde Kristinehamn så kanske vi har något här ändå…. 🙂

    1. Jag älskar Metro! Där har har jag hittat mången fina kläder genom åren:) (och ni har ju faktiskt finaste livsstilsbutiken Lev vackert i gamla soldathemmet ut mot Skymningen att glädja sig åt: Även de har ju kläder, dock kanske i de lite dyrare prisklasserna)

      1. Det stämmer fint det 🙂 Lev Vackert butiken är en favorit när det gäller både inredning och god fika 🙂 Kläderna gillas också stort. Kul med någon som ”känner igen sig” 🙂

  20. SNYYYYGG tapet,helt enkelt urläcker 🙂
    Trist att det inte finns roligare affärer där för dottern , handla på nätet är ju okej , men ibland vill man ju bara gå och strosa på stan och handla i en verklig fysisk butik 😉
    Konstigt att inte någon där satsar på en sån affär, tråkigt att behöva åka till Stockholm , borde finnas lite mer i mindre städer tycker jag.
    kram på er <3
    Monica i Rom

    1. Ja, det är konstigt att Västerås inte har större utbud, det är ju ändå Sveriges 5:e största stad! =)

        1. Det finns minst10 butiker för tonåringar i Västerås, vi har alltid varit nöjda och jag harr aldrig hört att utbudet skulle vara dåligt.

          1. Vad roligt att ni alltid varit nöjda Anki men enbart för att ni är det så betyder det ju inte att alla andra är det. Och jag har hört det motsatta många ggr:)

        2. Jag har varken nämnt designkläder och pris. Dyra sk designkläder är för mig ex Dior, Stella Mc Cartney, Chloé och det är inte alls det vi sökte utan det var snygga prydliga coola vanliga skolkläder.

  21. Hej Petra!
    Hittade hit till din fina blogg för några dagar sedan, så det här är första gången jag kommenterar.
    Måste först bara säga att du och din familj ser ut att ha ett fantastiskt hem. Så snyggt!
    Sen kan jag inte låta bli att undra vad det är som är så bra med H&M? Med tanke på vissa kommentarer här ovan. Jag undviker att handla på H&M pga. allt som kommit fram genom granskningar den senaste tiden. Och jag tycker fler borde undvika att handla på lågpris-kedjor. Kläderna är dessutom fulla med gifter och barn borde inte använda dom ö.h.t. Har man dåligt med pengar är det bra mycket bättre att handla secondhand.
    Men nu ska inte jag sitta här och skriva en massa… 😉
    Hoppas inte du tar åt dej Petra av vad en del avundsjuka (?) personer skriver. Man får faktiskt handla precis var man vill, utan att någon ska kalla en ”fisförnäm” m.m.
    Jag gillar din stil så fortsätt med den! 🙂
    Kram Eva

    1. Ja, fast vad vet vi om mindre klädesmärken, under vilka förhållanden deras plagg tillverkas eg? HM är så stora att de lär granskas noggrannare. Annars håller jag med dig, de har varit i blåsvädret, o det känns inte bra. Dock behöver man nog inta vara fattig som du tror, för att handla där. De har bra kvaliet som tål många tvättar (jämfört med många dyrare plagg jag köpt).

      1. Har HM bra kvalitet i sina kläder säger du? Jag får svårt att hålla mig för skratt. Jag köper en del slit och släng plagg på HM till mina små som växer som ogräs, vi följer tvättråden slaviskt men ändå är de snea i sömmarna och kryper i första tvätten, det är INTE bra kvalitet. Men som sagt, barnen växer snabbt ur kläderna och hinner inte använda dem så många gånger, därför bryr jag mig inte anmärkningsvärt och så är det billigt och för så billig peng kan jag också inte förvänta mig bra kvalité. Och ja, det finns dyra märkeskläder med dålig kvalitet men det är inte så vanligt och dessutom håller de tvätt efter tvätt och ser nya ut. Så sluta säg att HM håller bra kvalité!

        1. Oj, vilket otrevligt svar! Tänk vad olika erfarenheter vi har! HM kläder jag o barnen har håller iaf bra kvalitet, efter måååånga tvättar! =) HM (liksom IKEA) hade inte kunnat överleva o växa sig så stora världen över om de inte höll en jämn o tillräckligt bra kvalitet, till så bra priser. Det är varumärken som håller sig stora o stabila i evigheter, eftersom de levererar, o uppfattas som pålitliga. Jag handlar BRA basplagg där, o vill jag ha något lite extra väljer jag ngt lite dyrare. Zara har bra grejer till lite mer mellanpriser. Sen finns ju Pop som har extremt bra kvalitet. Synd att såna här diskussioner når sådan sandlådenivå 🙁

    2. Eva Blixman: Håller med dig där ang all skit som kommit fram ang tillverkningen av tex HM s kläder. Jag tar starkt avstånd från sådant men tyvärr så vet man ju inte alltid om hur förhållandena är. Likadant med dessa hyllade Angora tröjor, som är svindyra och som bärs av många.. Ägde jag en sådan tröja så hade jag kastat bort den det första jag gjorde när det avslöjades hur kaninerna behandlades. Betala så dyrt för kaninernas tortyr. Ofattbart, Får väl hoppas att debatten resulterade i en förändring men jag tvivlar. Sen handlar folk precis det de vill tycker jag 🙂 Ha en bra o fin fredagskväll 🙂

  22. Hej Petra! Ville bara säga hur mycket jag älskar din blogg, precis so du säger är det ett riktigt feelgoodpiller! Känslan när sidan laddar är lite samma känsla som när man kryper upp i soffan i sköna kläder med en kopp kaffe i favvomuggen =) Hoppas du får en jätteskön fredag! Kram Linda

  23. Sååå fin tapet!!! Alle må vel kunne kjøpe klær der de selv ønsker, om det er på Lindex, kappahl, LA eller NY??????? Må le litt…… Ønsker deg en strålende helg, fineste Petra!!!!! Ps hvor kommer ytterjakka Trulle brukte i dåpen du viste noen bilder fra? Klem Siv

  24. Herreguuud,
    alla har vi olika tycke och smak! Vad tjaffsar ni om egentligen?
    Jag tycker HM är bra ibland, det är ett lotteri helt enkelt.
    Kapp-Ahl har mycket snyggt, till faktiskt väldigt bra kvalité. Har aldrig blivit besviken där 🙂
    Min man köpte en kostym på Filippa K, två st, eller ska jag säga 4? De hade ingen som helst kvalité, utan gick sönder hela tiden..
    Så, det ÄR ett lotteri, man få bara lära sig se fällorna 🙂
    Men skit samma, alla handlar där de vill, eller hur töser och inget ni behöver bråka om?
    Kram på er alla

  25. Blir helt stum. Tänk att ditt tyckande skapade en lavin. Folk är verkligen lättstötta . Du får väl köpa kläder var du vill. Och tycka vilken kvalitet du vill är bra. Supersnygg tapet! Och strunta i surpellarna Petra. Kram

  26. Det är märkligt på den här bloggen, om någon inte delar P: s åsikt blir den kallad surdeg, tråkmåns mm. och för att inte tal om P: otrevliga svar.

  27. Elin förstod inte ironin? Om jag förtydligar kanske? ” skämskudden” (blogguttryck hämtat från andra större bloggar)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg