ZEBRASTYLE

.
.
 
.

IMG_5642-4
.
.

På mitt soffbord just nu…

.

.

IMG_5635

.
.

Ett litet urfint fat från Jonathan Adler (Sleepo)

.

.

IMG_5634-3

.
.

Hur tjusigt som helst om ni frågar mig:)

.

.

.

.

God Kväll raringar!

.

.

.

.

Mår ni bra!?! Här är det bara finfint i vår Småstad:) Har precis klickat hem lite födelsedagspresenter till LoLo, ända från England faktiskt (Tänk vad näthandel är smidigt ändå!) Hoppas hon kommer bli nöjd den lilla skatten (hon önskar sig kläder och parfymer och en allergivänlig hund och det sistnämda blir det inte i paketen;) Tänk att hon fyller tio år, t i o år liksom. Hon var ju nyss 5? Och då är det är alltså 5 år sen jag började blogga denna vår??? Det är ju verkligen huuur märkligt som helst om man tänker efter. Men det är ju fortfarande så kul att blogga så än överger jag er inte mina fina läsare (även om nog några önskar att jag gav upp pronto omedelbart bums;)

.

.

Nu ska jag fixa sen middag här och ikväll blir det tacos. O my, vi äter nog tacos en gång varannan vecka (minst) och det är ju för att skatterna äälskar det (ja jag tycker också att det är riktigt gott med denna svennebananrätt men som jag nämnt tidigare så måste det finnas koriander, lime + guaccamole på bordet:)

.

.

.

Hoppas ni får en fin lill-lördagkväll nu vänner!

.

.

.

KRAM

.

.

.

21 kommentarer till “ZEBRASTYLE

  1. Ååå åh så mycket godare med fajitas 🙂 lättare att äta oxå 🙂 prova det, men med samma som ni har till tacos 🙂 har aldrig fattat det där med skalen…bara krångligt. Men att dippa tacochips i hot chunky sala…mmm mmm
    Jättefint fat, oerhört vackert och pétit !
    Ang debatten om injektioner..
    Jag tycker var och en gör som de vill där. Jag är inte för det själv. Jag vill åldras naturligt och utan kemikalier, rynkor är vackert och behövs i vårt slätstrukna liv på 2000-talet 🙂 anser jag, och det står för mig.
    Men något som togs upp som du kommenterade att du åt lamm och kalv osv..Visst äter vi kött, men man kan ju välja sitt kött. Vi väljer tex alltid ekologiskt. Annars får det vara. Kyckling kan man äta Qorn, smakar exakt likadant, helt otroligt faktiskt.
    Å det känns så himla rätt! Först tyckte jag att det var väldigt dyrt med ekologiskt kött, det tycker jag inte idag. När jag läste om hur danskt kött hanteras så blev det ett , aldrig mer, no no.
    Vi har möjlighet till val idag och jag tycker man ska tänka sig för iom det. Du kan väja ekologiskt smink, som inte är djurtestat.
    Du kan välja ekologiskt kött, där det inte finns en massproduktion och ett lidande för djuren, dessutom smakar det bättre.
    Det finns faktiskt en mängd val idag, som vi som människor kan göra, som hjälper och som inte stjälper och det känns extra bra i hjärtat också.
    Å det här är riktat till Er alla som läser här inne.
    Våra val påverkar marknaden mer än någon kan förstå.
    Så länge vi väljer tex dansk fläskfilé, så kommer den vidriga djurhållningen att fortsätta.
    Tänk på det 🙂 Du gör skillnaden!
    Kram Åsa

  2. Det är inte klokt vad tiden går fort. Jag kan inte förstå att min äldsta dotter får börja övningsköra nu!! Helt galet men fantastiskt roligt!
    Ha en trevlig kväll!

  3. Superfint som vanligt!
    Är så nyfiken på var den lilla vasen kommer ifrån? Supersöt

  4. Tacos är gott så är det bara. Koriander ? det har jag aldrig testat till men det låter intressant. Jag måste ha skivad banan och ananas till. Och min egen vitlökssås. Själv äter jag mina godsaker nedstoppade i varma pitabröd. Mums. Kramis från Värmland

  5. Men varför inte en allergivänlig hund? Du som vuxit upp på gård o älskar djur. Hur kan du då leva utan iaf ett?? Unna henne glädjen att ta hand om ett djur. Glädje för hela familjen!

    1. Åter igen Fia (svarade när du ställde exakt samma fråga förut också) Jo jag saknar djur, eller en hund saknar jag, men om en person i familjen absolut icke vill ha en hund (allergivänlig eller ej) så blir det ju ingen sådan.

      1. Oj, jag får be om ursäkt Petra! Hade verkligen inte räknat med att du svarat på förra frågan (inte van vid det) men jag borde väl ha kollat innan jag frågade igen. Sorrrrry! =) Nä, om en absolut inte vill ha hund är det ju ingen idé. Tycker bara synd om er andra som vill! Ha det så gott!

  6. Jättegulligt fat! Uppfattade det först som att det var ett askfat?! Men, de ser man ju inte särskilt ofta hemma i Sverige numera, annat var det ju på 70-talet när det var lyxigt att ha ett askfat från Kosta:) Här i Spanien är det ju fortfarande otroligt vanligt och mina barn som typ aldrig har sett en cigarett innan kommenterar rökning nästintill varje dag.
    Som vanligt fint och inspirerande hemma hos dig!
    Kram
    Rebecca
    http://femme.se/piccolecose/

  7. Mm här älskar vi tacos med. Men helt plötsligt tål jag inte tomater 🙁 så och tacos utan sås är inte tacos för mig så nu blir det lite mera sällan. Men hemgjord guccamole är ett måste!!! Ska prova koriander och lime också 🙂
    Kram och ha en fin dag!

  8. Jag ser gärna att du håller igång bloggen i minst fem år till ;)!!
    Mmmm lime blir gott – testa steka köttfärsen(eller filé skuren i små små bitar) jättestark och ha lite lime på och servera på ett salladsblad.. gott som tusan som plockmat..
    //Malin

  9. Det där supersnygga fatet kom hem till mig igår också efter lång väntan. 🙂 Så lyxigt med de guldiga zebraränderna. Ha en fin torsdag. 🙂

  10. Fortsätt blogga precis som du gör Petra, det är DIN blogg och du har ett gäng trogna följare som älskar den precis som den är, även att man (läs jag) inte alltid håller med, men vi har alla olika syn på saker och ting. Men jag tycker man kan uttrycka sig vänligt och inte som några här inne gör, rent av elakt. Vi gör alla olika val i livet, en del handlar ekologiskt, andra inte, vissa vill justera saker med sitt utseende, andra inte. Ja tycker inte man har rätt att klandra andra för deras val bara för att man själv anser en sak. Man kan tycka, javisst, men en människa är ju inte sämre för att den exempelvis inte köper ekologiskt eller svenskt kött! Jag skriver det här för att jag inte handlar ekologiskt, jag får ofta kommentarer på det. Vilket känns trist, för jag känner inte att jag vill lägga de extra kronorna på det, så länge det är dyrare kommer jag aldrig göra det. Vi förespråkar svenskt kött, svensk kycklingfilé till leda, är min åsikt, vi tror att vi är så bra, men det framkommer ju även uppgifter om missförhållanden är i vårt ”perfekta land”. Jag gör andra saker som gynnar vår miljö istället, som kanske inte en person gör som köper ekologiskt:)! Önskar dig och er alla här inne en fin torsdag och var snälla och rädda om varandra! Mer kärlek och ömhet, då mår man mycket bättre!!!!
    Kram E

    1. Jag reagerade över din kommentar, att du kanske gör annat för miljön än dem som väljer ekologiskt. Vad jag reagerade på var inte att du gör miljön en otjänst genom att inte äta ekologiskt, utan att du gör dig själv det! Sedan kom jag på att jag läste din kommentar om ifall dem som äter ekologiskt väljer svenskt kött och svenska bilar, och det visar ju tyvärr vilken okunskap som råder angående maten vi stoppar i oss. Ekologiskt har inget att göra med svenskt och är inte samma sak som närodlat. Pleeease, för din egen skull, läs på lite om skillnaden på ekologiskt och vanligt besprutad mat. Det är dags för världen att vakna.. 🙂

  11. Så fint ni har det! Var kommer ljusstaken ifrån?
    ps. Fortsätt blogga! Din blogg är en superhärlig inspirationskälla! Jag är inne varje dag och tittar och det är alltid lika roligt att se vad du har lagt upp!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg