HÄRLIGA HÖSTDAG

.
.
.IMG_0229 .
. IMG_0267 .

IMG_0192
.
.
IMG_0196
.
.
IMG_0208-3
.
.

Hög klar härlig frisk höstluft idag och en lycklig liten Beabusen tok sparkcykeln till dagis med badkläderna i ryggsäcken (hon ska för första gången på simskola lite senare idag:)

.

.

.

.

.

Hej Freeedag!

.

.

.

.

.

.

Vilken morgon, vilken daaag! När vädret är så här som det är idag så kan det gärna vara höst non-stop! Ja inte riktigt men nästan:) Ääälskar det och vill bara ha stövlar och snygga myströjor och plocka svamp i skogen och läsa massa spännande nya böcker och dricka mängder med Chaithé och måla medans jag lyssnar på musik som Paolo Conte🙂 Ja hösten får mig alltid så himla kreativ på något sätt och en önskan om att lära mig något nytt, förändra hemma och vara i naturen! Vi är typ väldigt sällan ute i den riktiga naturen, ni vet i ”den där skogen” där det ju faktiskt är så skönt att bara vara:) Göra en utflykt och ha matsäck med oss i form av varm O´boy och limpsmörgåsar och fika på någon mossig sten bland barr och blåbärsris  i solskenet (nu blir jag riktigt ”Strövarnanostalgisk”. Åh kära gamla barndomsminnen… Minns någon av er läsare Mulleskolan och Strövarna? Det var ju det bästa bästa när man var liten. Undrar om det finns kvar?)
.

.

.

Idag denna augustifredag ska jag jobba och fredagsstäda och cykla ner på stan och köpa lite godsaker och blommor och ikväll blir det en tur till vänner för middag. Vad ska ni göra idag mina kära bästa bloggisar? Ni får gärna berätta, det är såå kul:) Får se om jag återkommer och kikar in till er lite senare med kanske en ”dagens” eller vad jag hittade för fredagsshopping (och ja just det, det är flera som önskar ha pics från källarenn men jag kan tyvärr berätta att det fortfarande är ”a work in progress”…precis som sovrummet (jag kan ju inte bestämma mig för vilken färg) och precis som trädgården just nu… Men när det blir fix och fint så kommer pics och jag är på gång. Promise:)

.

.

.

.

Ha nu en alldeles förträffligt fin fredag tjejer så ses vi snart igen!

,

,

,

,

KRAM

,

,

,

,

,

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “HÄRLIGA HÖSTDAG

 1. Visst är hösten fantastisk. Att sitta på altanen i höstsolen, dricka te och njuta av den höga luften. Det är verkligen något jag kan längta till.
  Dagen spenderas med att göra nytt pass med nytt efternamn, besöka doktorn och köpa fredagsblommor. Och *tadaaa* beställa en resa till NYC. Gissa om jag längtar!
  Njut av din fredag och den höga luften.

 2. Men å ert hus är så fruktansvärt fint! Ska bli kul att få se renoveringen i sovrum och källare sedan. Just källare kan väl ta lite tid, vår tvättstuga t.ex tog en evig tid kändes det som. Vilket år är ert hus ifrån?
  Plocka svamp, mums! Det kanske man ska göra i helgen 🙂
  Ha det gott!
  Lisa LM

 3. Har varit i skogen med hunden i två timmar och det blev en hel del kantareller! Nu blir det Ikea tillsammans med yngsta dottern, för att ladda med värmeljus och annat. Trevlig helg!

 4. Heej!
  Visst är det mysigt med hösten, nu har man liksom gjort sommaren! Idag står Fondue på menyn…så gott och härligt att göra tillsammans, det tar ju lite tid så tonåringarna inte lämnar bordet efter 10 minuter. Vädret är ju fantastiskt idag och man blir sugen på att fixa lite nya blommor och växter i fönstren (som måste tvättas). Nu promenad med hunden! Hur går det med DINA hundplaner Petra? Vi har en allergivänlig hund som inte hårar, jag är allergisk och känner av valpen lite men det brukar gå över, klarar bättre av äldre hundar.
  Stor Kram A

 5. Ahh det låter så höstmysigt!! Här på västkusten är det bara regn och blåst så känns som att vintern är nästa. Men jag hoppas på massa mysiga höstdagar.
  Kvällen kommer bli indisk takeaway och glass med vänner. Och ett glas rödvin eller två. Bästa sättet att spendera en fredagkväll! Hoppas du går en trevlig kväll!

 6. Hej Petra!
  Jag känner precis som du,får lust och inspiration till att göra allt möjligt !
  Formligen älskar den höga klara luften på hösten.
  Jag har jobbat lite på fm idag men är det dags att inhandla lite blommor och annat som behövs
  till helgen.
  Jag ska ”koka” om kräftor de blir mycket godare då!
  I morgon ska mannen och jag ha lite kräftskiva bara för oss själva : ))
  I kväll blir det nog någon slags Frutti di mare pasta.
  Ha en härlig helg
  Kram Carina

 7. Vilket väder ni verkar ha. Jag älskar också hösten i normala fall. Men just nu har vi det rätt illa här i det översvämmade Kristinehamn. En katastrof faktiskt med rasade vägar och hundratals vattenfyllda hus. Vi har inget centrum längre, bara vatten. Kram

 8. Min mamma var Mullefröken, så jag är uppvuxen med det! Min son samma ålder som Trulle, har gått både i Mulle, Strövarna och är nu Frilufsare, så nog finns det kvar. Vi bor fantastiskt med hav på båda sidor om vår vackra halvö, och mycket skog o natur inpå knuten. Friluftsfrämjandet finns nog över hela landet, kolla upp! Kanske Bea vill börja! =)
  P.S! Vore jätteglad att få veta vilken vågtång det är du använder till håret!!

 9. Hej,
  Håller med om att sådana höstdagar är underbara!
  Visst finns Mulle kvar! Jag har haft båda mina kids på ur & skurdagis och där bedriver de mulleverksamhet genom hela dagistiden. Det är helt suveränt och ungarna älskar det.
  Trevlig helg!

 10. Visst kommer jag ihåg mulle!! Min egen mamma var ju mulle!! Vi var typ hundra meter från vårt hus när vi hade mulle o det kändes så spännande! Det är friluftsfrämjandet som håller i det. Min syster är aktiv o har varit ledare (hennes son blir 5 om två veckor). Det han har gått i heter ”knytte”. Det är säkert kul för din minsting!! Kram Lisa S

 11. Visst är hösten härlig. Älskar höst faktiskt min favoritårstid. Men jag köper inte att det är höst nu. Augusti är en sommarmånad så jag säger nog att det är sensommar ett tag till. Sen får det bli höst och då hoppas jag på en solig, krispig höst med mycket färg. Blir också mer kreativ på hösten. Nu är det helg! Puss o kram Maria

Comments are closed.