FÖRSTA ADVENTMORGON

.
.

.IMG_7400 . .

.IMG_7403 .

.IMG_7416.

.IMG_7414-2

.

..IMG_7382-3.

,

Här hemma i matsalen denna morgon är nu första ljuset tänt! (Vi har samma fina advetsljusstake som förra året och den kommer från Georg Jensen)

.

.

.

.

Tjingeling finingar!

.

.

.

Solen strålar just nu in genom alla våra fönster här i mitt vardagsrum och det är första advent och julstämningen är på topp. Alla ljusen är tända och det är en så vacker morgon och vi har mumsat frukost och lyssnat på juliga barnvisor och Bea har övat några sånger inför lussetåget om några veckor:) (Vi lyssnade på någon söt julskiva baserad på Skattkammarböckerna) Nu ska vi sätta på oss våra tjocka jackor här och mössor och vantar och bege oss ner på stan en sväng för lite söndagslunch och ta en koll på julskyltningen! Men jag ska absolut försöka kikar in till er lite senare igen:)

.

.

.
Ha en alldeles uuunderbar 1:advent nu bloggisar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

35 kommentarer till “FÖRSTA ADVENTMORGON

 1. Jag får sådan himla inspiration av dig, det är såååå fint!!! Kollar på dina fina bilder och allt är bara så otroligt smakfullt. Din blogg är den bästa av alla och jag tröttnar aldrig! Ville bara att du skulle veta det :). Fin första advent till dig också

 2. Måste också säga, att din blogg är suverän. Man får så mycket inspiration!! Trevlig advent.

 3. ÅH, var kan jag hitta de fina tavlorna på första bilden? Har letat tavlor så länge och de är perfekta. Hoppas någon kan svara åt mig!

 4. Säger som alla ovan, din blogg underbar!!!
  Löven på silverljusstaken, svenskt tenn? Urvackert!!

 5. Så fint. Hur tar du hand om din Hortuskruka? Är mässing tåligt för fukt, jord och sånt? Är så sugen på en men vill inte förstöra den… Har sett att vissa har snittblommor i men tål den verkligen vatten?

  1. Hortusen tål allt men mässingen blir så klart mörkare och lite matt av fukt och föroreningar. Vilket jag faktiskt tycker är fint men jag gillar det dova guldiga liite bättre än det glittriga och tokblanka:)

 6. Så mysigt med advent. Vilken vacker ljusstake. Och jag kan riktigt känna hyacintdoften ända hit, det finns inget som lukar godare just vid juletid, jag glögg och pepparkakor men det blandat med hyacintdoft, det är jul det. Kram Annika

 7. Mycket, mycket vackert! Alltsammans. Fina, inspirerande bilder också.
  Men något stack ut alldeles extra…Den fina fotogenlampan! Snälla, var kommer den ifrån?
  Kram / Marie

 8. Hei. Så fint du har gjort det. Riktig god julestemning fra bildene dine. Nydelig taklampe, hvor kommer den fra? Kos deg videre i førjulstiden. hilsen fra Siggi e.

 9. Din blogg är underbar! Fina bilder! Mycket inspirerande: Har läst din blogg några månader nu och kommer att fortsätta var så säker. Kram Birgitta

 10. Hej, har länge varit sugen på en fotogenlampa men är rädd att de ska sota ner hela lyan och stinka illa av fotogen! Gör dom det eller inte? Har läst att ett helt cylindriskt brännare rör kan möjligen vara estetiskt tilltalande, men ger dock en avsevärt sämre förbränning med ökad sotbildning och mindre ljus som följd.
  Kanske finns fotogen som inte sotar och luktar som man kan ha i lampan?
  Jag är pedant så rent runt i kring går före en snygg detalj….
  Tacksam om någon ville svara. 🙂
  Vänligen
  Natta *

  1. Tipset är att använda lampolja istället!!! Tror nog inte det är så vanligt med fotogen längre??:S Lampoljan sotar ju inget alls och doftar liite svagt och jag tycker det doftar härligt. Lite som en restaurang vid Medelhavet om du förstår vad jag menar:)

   1. Tack Petra för Ditt svar. Jag har ingen aning om man använder fotogen, tog för givet det när det heter fotogenlampa. *skratt* Knasigt av mig kanske, fotogen är ju farligt! :S
    Så ”glasröret” blir inte alls svart?
    Din lampa hade någon fin ”märkning”, är det något unikt exemplar eller ser alla så ut nu?
    Vänligen
    Natta*

 11. Så makalöst snyggt! Jag är himla nyfiken på hur du fick till en vit sladd till DIY-lampan? Bara sett i svart. Så snyggt i vitt. Kram

 12. Hej! Var har di hittat den sjuarmade ljusstaken som du har i vardagsrummet, mycket fin..:)

 13. Heej Petra!!!
  Fantastiskt find ’pynt’ at har på kulljusstaken fr Svenskt tenn, får man fråga var det kommer ifrån? Tack Sara

Comments are closed.