ÅRETS PEPPARKAKSHUS – CHECK

. .

.IMG_9414-3 .

.

. .

Årets pepparkakshus står i köket och doftar yummie! Just att ha ett pepparkakshus är ju ett supertips för att få den där mysiga juldoften hemma. + hyacinter så klart:) Att göra pepparkakshus efter eget huvud är inte alls särskilt svårt, det är bara att kavla ut degen i så stora delar man vill (vi har ju extra stor ugn + plåtar så jag kan ta i lite extra) och bara skära efter en linjal precis lite hur man vill. Det krångligaste är det varma sockret man har när man limmar ihop det hela, det är inte kul att bränna sig på…(som jag då gjorde)

.

.

.

Tjingeling snyggingar!

.

.

.

Hur går det i julstressen hos er?!? Här hos moi går det väl lite ”si och så” med den haha, jag har typ hundra saker kvar på min jul-to-do-list och nu är det ju inte många dagar kvar om man säger så! Men jag försöker andas och ta det easy och tänka att det allra viktigaste är ju faktiskt själva julstämningen och den ska ju bara vara varm och mysig och härlig. Glada skatter och glada mammor (alltså inte superstressade) och pappor och massa massa god mat och familjemys. Tända ljus, juldofter, julsnittisar och skön musik + ett stort leende kommer man långt med som julvärdinna (och då gör det inte så mycket om man inte kokat skinkan själv eller om det är lite dammigt under soffan, det är det ingen som märker;)

.

.

.

.

IMG_9413-2

.

.

Så, ikväll ska här bara varvas ner och ätas köp-pizza och drickas glögg och kramas, mmm så mysigt. (Men först ännu en tur till ett proppfullt Ica Maxi:)

.

.

Hoppas ni har en fin torsdag raringar så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

14 kommentarer till “ÅRETS PEPPARKAKSHUS – CHECK

  1. 🙂 vilket fint hus!
    Julstress? Nej, det har jag valt bort för länge sen 🙂 Inga julklappar alls utan bara pengar till behövande människor och djur. Å inte bara vid jul utan året runt 🙂 Knytkalas är perfekt om man vill minska stressen med all mat.
    Kramar Åsa

  2. Men wow, vilket pepparkakshus! 😀
    Ja, visst är julstämningen och familjemyset det viktigaste ändå. Här är det mycket som inte blir gjort i år. Men det får vara okej, vi åker ändå till Jämtland över jul.
    Kramar

  3. Jättefint hus! Barnen gjorde ett när det var julpyssel på mitt jobb för alla anställda med familjer. Inte lika fint som ert men det bidrar tillsammans med allt annat smått och gott till att skapa julstämning.
    Kram Linda

  4. Ingen julstress, trots att jag arbetar heltid, är mamma OCH hästägare! =P Väljer bort att fira med resten av släkten förutom min egen familj förstås! Julklappar till barnen, en var till oss (någon liten symbolisk sak bara). Enda julmaten är kalkon som vi gör själva, och färdigköpt skinka. (Gillar verkligen inte Janssons,sill osv)Tomtegröt o lite julgodis gör vi dock. That´s it! Julgran, hyacinter o amaryllis nästan enda julpyntet. Räcker gott för julstämning. Vi har bantat ner julen MYCKET! och det är så himla skönt =)

  5. Otroligt fint pepparkakshus! Vi fuskar och köper färdigt. ”Socker-limmande” får mannen i huset göra. Barnen dekorerar. Jag har faktiskt bara en julklapp kvar att köpa. I matväg har jag köttbullar och gravad lax att göra på min lista. Och så typ städa hela huset.

  6. Åh, vilket fint pepparkakshus!
    Mellandottern fixade med mall och gjorde en modell av vårt hus, dock utan porch. Allt gick så bra tills det skulle sättas ihop… det var inte lätt! Sockret hann stelna innan bitarna satt fast med varandra. Det blev ett halvt hus 😉 Det har säckat ihop nu och ligger i soptunnan 😉
    Förresten, har jag missat vem som vann utlottningen om stolen och klockorna???
    Ha en fin fredag!
    Kram/Maria

  7. Men gud sååå vackert hus!
    Jag bränner mig också alltid på sockret så i år limmade jag faktiskt ihop huset. Det är ändå ingen som äter huset när det stått och dammat i flera veckor och med tanke på att minsta sonen är glutenintollerant så får han ändå inte det så då låter vi bli allihopa. Gjorde andra pepparkakor att äta upp istället:)
    Kram Kristin
    http://onlyfemale.se

  8. Vilket fantastiskt fint hus! nu blev jag riktigt inspirerad så det får nog bli lördagsförmiddagspysslet hemma. Men kristyren tycker jag not är allra svårast, ofta blir det alltför ”rinnig” och inte tillräckligt ”vit” – din ser perfekt ut, hur har du fått till den? God Jul!

  9. God Jul Alla!!
    Ja , jättefint pepparkakshus och JÄTTESÖT kanna/termos i bakgrunden.
    Var hittar man en sån Söting??
    Kram
    Camilla

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg