ETT STÄLLE SOM GJORT FÖR ROMANTIK

.
.

.IMG_4372-2
.
.

Vilket ställe alltså

.

.

.

IMG_4370


.
.

Vet inte om det kanske har med ”åldern att göra” men jag blir helt till mig av sånt här! Nednötta trappor och valv och väggar som har sett allt och lite till i flera hundratals år..

.

.

.
IMG_4270
.
.

Blir liksom till mig av salar och salonger och äkta mattor och Karl Johan och rokoko…

.

.

.

IMG_4272
.
.

Och av Zlatan också. Så klart:)

.

.

.IMG_4331

.
.

.

Inredningen på Häringe slott skulle jag vilja kalla magisk och supercool. Avslappnad med mycket modern konst och Svenskt Tenn i allt det där antika. L o v e l y.

.

.

.

IMG_4356
 
 
IMG_4367

.

.

IMG_4342

.

.

Men visst är det läckert? Detta är verkligen ett slott som är så där personligt och äkta och det känns nästan som att man hälsar på hemma hos någon excentrisk grevinna:)

.

.

.IMG_4316-3
.
.

På ett slott dricker man Afternoon thé och självklart även på Häringe (Skjorta från Gant, jeans Gina Tricot och boots från RM Williams)

.

.

.IMG_4368
.

.

 Alla hundar är visst också hjärtligt välkomna:)

.

.

.

.IMG_4427


.
.IMG_4426-2

 .

.

Slottet som ligger ett par mil söder om Stockholm är från 1600-talet och har ägts av en hel del kändisar som ex Kreuger och han lät bla anlägga Sveriges allra första swimmingpool. Den används än idag och är faktiskt hur stor och maffig som helst.

.

.

.

 

IMG_4157
.

.

Efter Kreuger flyttade industrimannen Wenner-Green med frun Marguerite in på slottet (jag vet typ allt om Häringe nu som ni märker) och då blev det loppan kan ni tro! Det var de som gjorde om senast på slottet så att det såg ut nästan som det gör idag och Marguerite (kvinnan på tavlan) lät bla bygga en låång trärutchkana från sovrummet på andra våningen rakt ner i poolen. Såå häftigt (den finns dock inte kvar). Tänk er själva liksom när hon svishade ned där med 20-talsboben flygande för att ta ett morgondopp. Så hade hon massor med hundar och festade gärna, och ofta, loss i salongerna med dåtidens kändisar som Greta Garbo och Josephine Baker och gänget. Måste varit väldigt roligt att vara Marguerite tror jag:)

.

.

.

IMG_4180
.
.

Men man kan ju festa loss lite på slottet nowdays också och här sippar jag på den godaste GT:n ever. Med gurka och svartpeppar. Har ni testat en sån? Mums!

.

.
.
IMG_4094
.
.

Och hur var då maten kanske någon nyfiken undrar? Jääättegod. Jag åt bla musselsoppa.

.

.

.
IMG_4098
.
.

Och en fantastisk röding

.

.

.
IMG_4107
.
.

Och mängder med goda ostar och confiture

.

.

.IMG_4250
.
.
IMG_4145-3
.
.

Ovan en kvällens som bestod av peplumtop med spets Gina Tricot, pennkjol By Malene Birger och klackar från A pair.

.

.

.
IMG_4423

.
.

.

Tack och hej då romantiska Häringe Slott för denna gång. Vi kommer jättegärna tillbaka (med hund:)

.

.

.

.

Önskar er en fin söndag bloggisar så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

11 kommentarer till “ETT STÄLLE SOM GJORT FÖR ROMANTIK

  1. Vilken mysig helg! Där på Häringe Slott gjorde jag min praktik (14 år) i köket. Det var en hemsk köksmästare från Österike då, som skrek och skrämde livet ur oss elever – dessvärre råkade jag göra smör av 50 liter grädde .. Men varje morgon flirtade vi med stallpersonalen så vi fick åka häst och vagn från busshållplatsen till Slottet 🙂
    Njut av härlig sol och tack för en underbar & mysig blogg!

  2. Hej!
    Jag och min sambo ska dit om 14 dagar. Har varit där för jättelänge sedan men kom inte ihåg riktigt hur det såg ut. Ser ju verkligen ut som vi kommer att trivas! Älskar att bo på slott. Yxtaholm var också mysigt. Ha en fin dag!
    Kram Lotta

  3. Hendrick´s gin med tonic, gurka och svartpeppar är den enda alkoholen förutom ett glas rött då och då som jag dricker. Bästa drinken. Men som sagt. Det ska vara Hendrick´s gin!

  4. WOOOOW vad snyggt, coolt, vackert. Jo med åldern kommer den där fascinationen för det gamla som viskar historier från en svunnen tid. Jag har alltid haft ett visst intresse liksom, men måste säga att jag bara vill fördjupa mig mer & mer.
    Underbara bilder Petra, man fick verkligen lust att åka dit.

  5. Wow! Vilket häärligt inlägg! Jamen, man skulle kanske bygga sig en rutchkana & pool :)) Man får det ju inte roligare än man gör sig, eller hur? Fantastiskt ställe, man vill ju bara vrida tillbaks tiden & se människorna som bodde & verkade på detta slott! Kram

  6. Jag gillar också den där känslan som blir när man kommer in i gamla slott och herrgårdar. Känslan av att om väggarna skulle kunna tala så vore det många öden de kunde berätta om.
    Snygga outfits och kul när du blandar mer prisvärda plagg med dyrare. Det funkar ju galant! 🙂
    Kram Linda

  7. Härligt att du har varit i mina ”Hoods”. Vi bor i närheten av Häringeslott och vi älskar det. På somrarna hänger vi på deras terass och dricker bubbel och ungarna badar och har det fantastiskt i den stora poolen. Absolut värt ett besök på sommaren!

  8. Härligt att få lite flashbacks. Jag och min man gifte oss där på slottet för snart nio år sedan. Ett litet romantiskt bröllop i orangeriet, på andra sidan poolen. Urmysigt!

  9. Vilka fantastiskt vackra bilder! Vi är så glada att höra att Ni haft det så bra hos oss på slottet. Slottsportarna står alltid öppna för er, varmt välkomna åter till c/o Häringe Slott!
    Vänliga hälsningar,
    Cecilia Widros – hotellchef

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg