LITE FAKTA OM VALPEN

.
.
.

IMG_4535
.
.

Vår lilla gos:)

.

.

.

.

.

Todelooooo Måndag!

.

.

.

.

Zzzzzz. Alltså jag är bara s å seg och trött! Ja det är lite ungefär som den där känslan som när jag fick mina skatter och man kom hem med sin lilla älskling och då plötsligt hade någon som var beroende av en non-stop och dygnet var helt upp och ner… Fast utan de där ”jag-orkar-allt-i-världen-och-lite-till-hormonerna” då:) Jag sover i köket med Cooper på nätterna just nu, så han ska känna sig trygg och få sällskap, och det är väl inte så där suuupermycket med sömn kanske…En liten hårig tass i örat, en go hundmage över ansiktet eller någon liten en som ska smaka på stolsbenen 04.14…Zzzz. Fast det är klart jättehärligt också, med där lilla som ser mig som sin nya mamma:) (Sen kan det ju även bidra lite till trötthetskänslan att jag var hos läkaren kl 8 imorse…Och kom hem till hantverkare i huset eftersom vi fått en otroligt ovälkommen vattenläcka uppe i takkupan. Såå typiskt)

.

.

Har ju fått massor med frågor angående H:s allergi och labradoodles osv och jag ska försöka ge er lite svar på det jag kan tänkte jag..

.

.

Labradoodles är alltså en korsning mellan labardor och pudel. Det finns små, mellan och stora varianter och Cooper kommer nog bli ganska så stor. Han är en sk ”F1b labradoodle” dvs han är inte en multigen utan har en pappa som är pudel och mamma som är en första generation labradoodle (och de blir faktiskt ofta väldigt fina och bra de där ”F1b:arna”:)

.

.

 Det finns flera labradoodleuppfödare i Sverige men de ligger en bra bit från Småstaden, som typ Norrland och Skåne (så vi blev eld och lågor när det helt plötsligt dök upp en valpkull på lite närmare håll:) Hundarna kan ha olika typer av päls: vanlig hundpäls, ullpäls (som pudlar) och fleecepäls. De kan ha rak päls, riktig krulligt päls och vågig päls och se väldigt olika ut. Cooper har aprikosfärgad fleecepälsen (den är sååå mjuk. Som en snuttefilt. Helt underbar) och det är den och ullpälsen som fungerar med allergiker iom att den inte hårar alls (Sköönt). Labardoodle är alltså allergivänliga och H har inte kännt av sin allergi alls med Cooper och vi hoppas och tror att det kommer hålla i sig! Men alla pälsallergiker passar inte med labradoodle och som sagt såt beror det lite på vilken päls de har också om det ska fungera.

.

.

.

.

.IMG_4537

.

.
IMG_4508-2
.
.IMG_4491-2
.
.IMG_4515


.
.

Vi har som sagt köpt Cooper av en privat uppfödare och han kommer från en stor och jättehärlig familj med flera hundar. Han verkar väldigt lugn, trygg, glad och självsäker och yes lille Cooper kan nog vara den sötaste valpen någonsin (tycker vi så klart:) och han är en såå underbar vovve. Han sover ganska mycket och är duktig med att inte kissa inne och han tycker jättemycket om att vara ute och busa i snön.

.

.

.

IMG_4559

.

..

.

Vi föll för rasen eftersom den är just allergivänlig (en hund som hårar hade ju inte fungerat) Jag älskar retrievers och vi letade glada busiga och genomsnälla hundar som fungerar fint i en barnfamilj och som har lite storlek och energi så man kan motionera tillsammans (Så är jag väldigt svag för det där shaggy-lammaktiga-gosiga-teddybjörnsutseendet också så det är ju ett plus:)

.

..

Hoppas ni fick svar på era funderingar nu! Är det något mer ni undrar över gällande vår lilla hund så fråga i kommentarsfältet så ska jag försöka svara så gott jag kan:)

.

.

Nu ska jag ta mig en 5:e latte idag och försöka pigga till mig lite här! Det är biodags med girlsen ikväll (och jag hoppas jag inte somnar i biofåtöljen haha;)

.

.

.

See U soon vänner!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

32 kommentarer till “LITE FAKTA OM VALPEN

  1. Åh så söt han är! Grattis!
    Känner så väl igen mig från den där första tiden då vår stora vovve (en snart 9 årig Bernersennen) var valp och nyss hemkommen till oss. Minns hur trött jag var, hur jag satt och liksom ”väntade” på att han skulle vakna och behöva gå ut för att kissa. Jag satt i köket och fick nästan inget gjort alls, den första veckan 😉 Men det är en så himla mysig känsla! Passa på att njut! Hoppas att H klarar av det rent allergimässigt också!!
    Vilken härlig alla hjärtans dag ni hade på slottet! Ska nog kolla in det där slottet närmre.
    Kram och ha det gott! Somna inte på bion… 😉
    /Maria

  2. Han är ju bara helt bedårande! Min stora labbe fyller 8 på lördag o den lilla är bara 7 månader. Ljuvligt! Kram Lisa S

  3. Tips. Köp en liten hundägare med typ kompostsidor som man sätter ihop. Lägg in hans bädd inne i hagen och en tidning och låt honom sova där bredvid din säng istället. Han hör dig och är nära och får ett begränsat utrymme och kan inte vakna och sticka iväg och busa på natten. Tryggt för honom också. Säkert ät han van att sova så hos uppfödaren. Finns sådana valpburar man kan köpa på nätet.

  4. Stort grattis till er nya familjemedlem. Förstår vad du menar hur det är att ha en valp hemma. Vi har en labrador kille på 8 mån. Idag hade han haft fest här hemma när vi var borta… Han hade ätit upp ca 80 värmeljus och slitet sönder en hel påse med teckningar.( Han hade inte gjort några hyss på några veckor, så vi trodde han hade slutat med sina hyss.) Hi hi men där fick vi ; ) Lycka till mer er valp !

  5. Så himla fiiin! Nu har du fått ännu en följare till i min dotter Esmeralda 11 år 🙂 Vi väntar valp i maj från Hööks Labradoodle så det här är ju bara hur kul som helst att följa er första tid. Själv har jag följt din blogg sedan 2011 när en vän tipsade mig när vi planerade bygga sommarhus om din blogg och din familjs fina gotlandhus. Nu blev det inget nybyggt sommarhus utan ett ett äldre istället för oss men fortsatte såklart att följa din blogg. Måste säga att jag är så glad över att kika in till din blogg och inspireras! Jobbar med Learning & Development för det störa möbelvaruhuset i Sverige och din blogg fyller en stor del av mitt feelgoodbehov efter en arbetsdag! Tack för att du delar med dig! Kram Vera

  6. Ohhhh alltså så himla söt liten ulltott :-))) Precis sådär hade vi det i somras, då turades vi om att sova i köket hos vår nya lilla för att hon skulle bli trygg. Nu sover hon där själv om nätterna och det fungerar alldeles utmärkt! Men visst var det många nätter då man inte sov så djupt precis…hihii, men det är det värt. Njuuut nu av lilla söta valpen, den tiden går så fort förbi. Kraaaam P

  7. Supersöt. Och det är ju jobbigt med valpar de första månaderna, men sedan kan man njuta i måååånga år. Vi har en snart 9-årig dvärgschnauzer och passade en liten valp under julledigheten. Jepp, verkligen mammakänsla på det. Längtar efter ett nyförvärv här men vi kan inte bestämma oss för när i tiden så….
    Kram Mia
    http://happyvardag.se/2015/02/16/missunnsamhet/

  8. Vilken sötnos! Vi fick vår valp i somras och fick tips om att ha henne i bur om nätterna, superbra. Hon sov hela natten bara efter någon natt, gnällde lite i början, såklart, lite måste man ju protestera, men sen så gnällde hon först när hon ville ut och kissa på morgonen, först hade vi buren bredvid oss när vi sov och senare i köket i buren. Vi har haft endel hundar innan men har aldrig haft våra hundar i bur tidigare, kändes lite hemskt först men när man märkte hur trygg hon blev och så märkte vi att det funkade. Väldigt smidigt att ha med en trygghet om man ska bort också. Våra tidigare hundar har gått omkring ganska mycket på nätterna, jag har störts endel av det och vaknat, vår hund är nu nio månader och buren står i köket men är öppen på nätterna men hon ligger där ändå och framförallt är hon stilla. Som sagt bara ett tips vi fick som vi tyckte funkade bra. Kommer ihåg hur ”valpnätterna” var med våra andra hundar och jämfört med det så har detta gått supersmidigt! Lycka till med sötnosen!

  9. Vakker liten go’ gutt!
    Vi hadde også vår puddel i bur rett ved sengen. Da er det bare å stikke hånden inn i buret om de blir urolige. Tror de sover bedre i bur ❤️

  10. Stoppa för guds skull inte in valpen i en bur, nu tror jag inte du kommer göra det.
    Men ser att det finns tips på det bland kommentarerna här. Det är olagligt att ha hund i bur inomhus, man får inte ens ha den där i fem minuter.
    Lille Cooper är ju bara för söt!! Helt ljuvlig liten valp. Vilken lycka! 🙂
    Så himla härligt att se att lille älsklingen får ligga och gosa i snyggaste pläden. hehe
    Hoppas filmen är bra!
    Kram Eva

    1. I agree Eva. It reminds me on a ”cry out” baby method when going to sleep :-/.
      Please Petra do not put this super cure loving little creature to cry in a cage.
      In 25 years I never came to that idea, people suggesting that should put themselfs in a cage over night.
      Cooper is so cute, first days are the hardest and every week be better and better. You got a lifelong friend.

    2. Hunder følet seg trygge i bur. Vår hund var vant til ligge i bur da hun kom fra oppdretteren og hun roet seg hos oss med en gang. Hvis hun ikke sover i buret blir hun rastløs og stressa. Det er også enkelt for andre å passe henne når hun er vant til å sove i buret. Dette trygt for hunden. Og nei, man hadde ikke plassert en baby i et bur, men en hund er ikke et menneske. Dyr har andre behov enn mennesker.

      1. I would like to clear out that I did not compare dogs and babies.
        Maybe it is a translation problem?
        All of my dogs and dogs of my parents felt save without a cage. Nobody I know use a cage for a puppy.
        And no, my dogs were not less safe just because i didn’t close them in a cage. On the contrary.
        I think the dog would be more safe being able to run away if smoke, fire or something heppens or being able to wake up his humans.
        I read in a comment here, that a puppy first cried there and the stopped, it sounds like this to me
        http://www.babycenter.com/0_baby-sleep-training-cry-it-out-methods_1497112.bc
        Because here you also train your baby that crying is useless. So the method is similiar, not a dog and a kid. I hope you understand now.

    3. Nu skojar du allt, olagligt, vad har du fått det ifrån? 😉 Det är en begränsad yta bara och man kan bygga dessa riktigt stora, som en lekhage eller sovplats nattetid när de är små och man inte kan ha full uppsikt. Hunduppfödare har även dessa så det är såklart inget konstigt.

      1. Oavsett vad möjligen en del (oseriösa) uppfödare gör så jo; att låsa in valpen eller hunden i bur är olagligt. Ta en titt på skk.se eller jordbruksverkets hemsida om detta är nyheter för dig.Hund i bur – vad gäller?
        Får man ha sin hund instängd i en bur hemma? Svaret är rakt och tydligt: Nej, det får man inte, inte ens i två minuter, då bryter man mot lagen.
        När du har fått hem din valp är den åtta veckor fyllda och räknas enligt lagen som en ”hund”. Då gäller följande:
        ”Det är förbjudet att hålla hunden i bur inomhus – om burens dörr inte är borttagen helt och hållet. Att ha burdörren öppen räcker alltså inte.
        Det är förbjudet att hålla hunden i en ”lekhage” av fyra kompostgaller eller liknande – att det inte finns något tak på ”buren” spelar ingen roll.
        Många hundar uppskattar en egen plats, en inomhuskoja, men då ska hunden själv kunna välja om den vill vara där eller inte. Fyra kompostgaller är en för liten hage, men du kan alltid skapa en större hage eller ”box” för hunden. Hur stor den då måste vara beror på hundens storlek och på hur många hundar som ska dela på utrymmet. För mer information, klicka på länken nedan.” (http://www.skk.se/hundagande/tips-och-rad/skotsel/hund-i-bur-vad-galler/)
        Valpen kommer att bli trygg och må gott alldeles utmärkt utan bur. Vi har 3 stycken vuxna hundar och har aldrig behövt ta till inlåsningsmetod för att få dom lugna som valpar.
        Lycka till med er underbare lilla vän Petra!

  11. Jag blir helt salig av dina bilder på Cooper Petra!! Han är söt som socker alltså.
    Du skall se att han kommer vara rumsren & helt trygg i sin flock super fort. Våran Felix var rumsren efter 3 veckor hemma, han var dock 12 veckor när vi hämtade han, men han hade inte fått någon renslighetsträning alls av uppfödaren. Pudeln är så snabb lärd & suger till sig av både goda vanor OCH dåliga vanor 😉 (om man fex som jag släppte upp med att få ligga i mitten av sängen hela natten, eller tigga vid bordet…)
    Jag skulle vilja tipsa dig om helt awsome pälsprodukter, kammar & borstar. Jag kastade bort så massa pengar på skit kardor & kammar som rev & slet i pälsen från vanliga djurbutiker före jag fick tag i en försäljare av Chris Christensen http://www.chrissystems.com (säljs i Sverige alltså) Jag använde dessa pälsprodukter när jag födde upp Perser katten & var så nöjd & nu har jag faktiskt både produkterna, pudelkam, karda & piggborste till huvudet.
    Aprikosa pudel pälsen är relativt lätt att hålla ordning på, den är lite mjukare & blötare än de mörka varianterna, men den fina pälsen kan ha lätt att liksom bli som filt, något jag håller undan med borsting & bad med Day to Day schampo & balsam & så Ice on Ice balsam spray.
    Hoppas du inte tar illa upp för tips!! Du har säkert läst dig till massa, jag bara tänkte som tips på något en kräsen pudel ägare provat ut 😉
    Sov gott med Cooper i natt <3

  12. Så fantastiskt fin Copper är! Jag har en fråga: undrar helt enkelt vilken uppfödare ni köpt honom av? Bor liksom er varken i norr eller söder av Sverige. Jag är liksom din H allergisk men har alltid velat ha en hund och en labradoodle verkar ju vara ett perfekt alternativ.
    Ha en bra dag!

  13. Vilken liten sötnos ni hämtat. Måste få kommentera lite om hund i bur eller inte. Vi har alltid våra valpar i bur/kompostgaller med mysig hundbädd och täcken om nätterna bredvid sängen. De känner sig trygga då de inte har för stor yta att utforska och sover så skönt om nätterna. Vi hör även om valpen blir nödig och kan ta ut den för rastning och sen in i värmen och myset igen. Alla somnar om och mår superbra. Ofta när de är större vill de gärna krypa in i sin sovplats på dagen. Jag tycker personligen att det är en superbra lösning. Lycka till med den lilla. Gör vad som passar er familj så kommer ni att trivas hur bra som helst med varandra 🙂

  14. Ur gossig liten vovvsing 😉 Håller med föregående talare, han har bra smak för inredningsprylar, tänker främst på pläden 😉
    Mys på med lillen, hundar gör gott för själen!

  15. hej! ser fina bilder på din lilla valp! funderar åxå på en labradoodle. vilken kennel kommer din hund ifrån? hälsningar Jannica

  16. Vilken fin hund! Får jag fråga vilken uppfödare du hittade på ”närmare håll”? Vi har hittat en i Linköping, kan det vara den eller finns det fler?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg