SÖNDAGSSOPPA

.

.

.

IMG_7671-3
.
.

Söndagens sena lunch blev denna lilla älskling nämligen vårig Ramslökssoppa. Egentligen ska det ju vara Gotländsk Kajp i soppan men det var det ju lite svårt att få tag på här i Mälarstaden:) Har ätit denna en jag var liten (då jag varit på öjn) och den är bara såå god. Lite mjuk nässel-lökaktig i smaken, mmmm. Receptet kommer nedan:

.

.

Untitled-1

.

2 dl Ramslök eller Kajplök eller Vårlök
1 msk smör
5 st skalade potatisar
1,25 l vatten
3 st grönsaksbuljongtärningar
1,5 dl grädde

salt och peppar

(en skvätt vitt vin)

.

.
Parmesansticks

2 st frysta smördegsplattor
1 bit parmesanost

flingsalt

.

.

Gör så här:

.

.

Skölj och skär löken och potatisen i bitar. Svetta löken och potatis i en kastrull med smöret utan att ta färg. Tillsätt buljongen, grädden och låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och lite vin om man önskar. Mixa den med en mixerstav.
Serveras med parmesansticks dvs utkavlad smördeg som du strösslat parmesan över och snurrat ihop och penslat med ägg och haft i ugnen på 200 grader i ca en kvart. Låt soppan svalna lite och lägg sen upp den på en djup tallrik och lägg i ett porcherat ägg och droppa över lite olivolja (det ser lyxigt ut:) Servera med Parmesansticksen.

.

.

.

.IMG_7673

.

.

Servera gärna något torrt vin till. Jag bjöd min krassliga honey på lite Chablis som jag ryckte från vinhyllan:)

.

.

.

Det fick bli dagens recept vänner! Ha nu en härlig kväll så ses vi imorgon igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

,

14 kommentarer till “SÖNDAGSSOPPA

  1. Perfekt recept, precis vad jag var ute efter ( som förrätt ) till en tjej-middag jag ska ha lite längre fram i vår , ser oerhört lyxigt ut , men verkar busenkelt att göra, precis ” min kopp te ” , så tack för den 😉
    Ja, tack, underläggen vill jag också gärna få ”recept” på, zebra-galen som jag är 🙂
    Kram,
    Monica i Rom

  2. Jättegott ser det ut. Brukar du ge middagstips? Har missat isf. Du skrev dagens recept mina vänner vilket låter som du skriver ett recept varje dag. Det hade varit otroligt roligt isf men det finns matbloggar till det.

  3. Livsstilsblogg är väl vad Petra själv kallar den och jag vet ju inte hur det är med dig men mat ingår i alla fall i min livsstil. Så tack för receptet Petra, trots att det finns rena matbloggar för den här typen av inlägg.

    1. Maja: Jag vet inte varför du tolkade min kommentar så illa. Jag är ny här och har inte sett dagens lunch eller middagstips tidigare. Jag frågade om det var något jag missat helt enkelt. Mat ingår absolut i min livsstil. Du är välkommen till vår restaurang. Hoppas verkligen att det endast är du som tolkar min kommentar så fel.

  4. Men gud så gott…tyvärr gillar inte mina småttingar soppa så värst mycket…fisksoppa/gryta är väl det som går i. TACK för härligt tips – ska provas när småttingarna får nått annat till middag!

  5. Å det ser ut och låter helt ljuvligt! Ska absolut testas! En fråga bara, hur många personer är receptet beräknat för? ♥ Kram Malin

  6. Soppan lät jättegod..:-) undrar bara stämmer det med 3 buljongtärningar till 2,75 dl vätska?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg