FRÄSCHASTE SOMMARMATEN

.

.

.

IMG_9699

.

.

 

IMG_9705.

.

Kvällens middag made by me!

.

.

.

.

.

Todeloooo juni och hej underbara sommar!

.

.

.

.

.

Yes nu är den ju här – låånga sköna sommaren… Inte för att vi har så där extrem sommarfeeling i vår Småstad för tillfället (kallast och regnigaste maj på 50 år eller vad de nu sa på tv:n nyss?:) Men kallt eller inte, nu är det juni och snart är det skolavslutning (tiden rusar!) och imorgon har Bea sommarfest på sitt dagis. Och snaart åker vi till sommarpärlan på öjn och som vi längtar! Har nog aldrig längtat s å mycket efter Gotland någon gång. Kanske är det för att vi har levt i en renovering typ hela våren och att det ska bli såå skönt att åka dit och bara vara och inte tänka på sådant alls utan bara mysa och softa o c h träna (för som jag ska springa på mina kalkvägar igen!)

.

.

Ikväll lagade jag riktigt riktigt fräsch sommarmat till middag (för att fira juni, brrr) och inspo och recept fann jag bla i senaste Elle mat & vin. Det blev en stor härlig sallad med melon och feta och annat gott-gott (just melon och feta ihop är ju bland det godaste) och till det grillade lammracks med örter. Yummie yummie…

.

.

.

.

IMG_9682-2

.

.

Lamm är ju bland det bästa som finns att grilla och jag gör nästan alltid samma marinad till mina lammracks: Blandar olivolja, riven citron och citronsaft med hackad vitlök, salvia, timjan och salt så får det stå och gotta till sig någon timme. Så enkelt och blir så bra. Just grillade lammracks är bland det bästa Lolo vet och ikväll tror jag skruttan mumsade i sig hela fem stycken under oavbrutet ”mmmmande”:)

.

.

.

IMG_9690-2

.

.

Inspon till salladen hittade jag alltså i Elle och min innehöll följande: Rättika och rödebetor som jag hvylade och lät stå i iskallt vatten ett tag. Ärtskott och strimlad rödlök, vattenmelon och feta och så stekt lättsaltade pimientos och lite olivolja ringlad över det hela (+ salt och peppar). Mmm. Mmm. Mmm. (Stort salladsfat från Mateus)

.

.

.

IMG_9709-2

.
.

Ingen sås till detta utan bara saft från grillad citron räcker! (Och underläggen som ni ser är nya och kommer från Morris & Co och finns hos My Habitation om någon undrar:)

.

.

.

.

.

Ha nu en härlig sommarkväll vänner!:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “FRÄSCHASTE SOMMARMATEN

 1. Så härligt när ni får sommarlov allihopa! Jag jobbar i 8 veckor till, sen blir det först semester och sen direkt mammaledighet och baby på det – gissa om jag längtar… 😉 Kram!

 2. Gott det såg ut!
  Tack för tipset ska absolut lagas här framöver.

 3. Ser verkligen gott ut! Tack för tipset, får bli att prova detta till helgen!
  Jag har bloggat om en fräsch sommarrätt jag med, sallad med jordgubbar och en härlig sommardrink!
  Kika gärna in på min nya blogg som är tänkt att vara en matinspirationsblogg!
  Onthetable.devote.se

 4. Vilka fina underlägg! Är det kork undertill? Får man fråga vart du hittat dem? Tack för all inspiration!

  1. Så går det när man inte läser ordentligt! Sorry! Ser att de är från My Habitation!

Comments are closed.