THANKS TO VÄRMLAND & CO

.

.

.

.z (1 av 1)-8

.

.

Välkommen hem till oss! Här ser ni passagen mellan ytterdörren och köket och detta är alltså det första man ser när man kommer hem till oss (om man tittar åt vänster) Det som är nytt är att alla ytskikt är målade och att vi fått tidsenliga foder och lister som matchar originalet från 1930. Sen har Värmland gjort vackra speglar med brsötlist och inte minst elementskydd och vilken skillnad de gjorde. Även kaklet på väggen rakt fram är nytt.

.

.

.

.

Bonsoir!

.

.

.

.

Oj vilken dag, den har gått i raketfart och jag har försökt hinna med allt jag hade must do-listan. Missade dock min bokade franstid (s u c k) eftersom mitt huvud var fullt av renovering och div packlistor istället… För idag var det sista dagen med ”gänget” som jobbat och gjort så fint här hemma i veckor (eller månader) och imorgon lämnar vi ju Småstaden och åker till öjn. Känns lite konstigt att lämna vårat precis renoverade hus precis nu och åka iväg när man kan njuta av allt det fräscha och fixade. Får ta det när vi kommer hem sen (och även det där piffandet:)

.

.

Är så himla glad att vi haft ett så bra jobbteam som varit så duktiga. Som snickarna Värmland & Labero, vilka killar. Många har undrat om de kan få låna hem Värmland för att fixa det ena och det andra men Värmland jobbar åt företaget HMB i Småstaden och de har mest uppdrag åt företag och mer sällan åt privatpersoner och är vääldigt busy tror jag tyvärr:)

.

.

.

.

 

z (1 av 1)-6
.

.

Så har vi ju lagt in marmorskivor i köket och det var det också ett par riktigt gulliga killar som kom hit och gjorde. Jag älskar marmor, det känns bara så fräscht (och jag är s å glad att den där rosa-gråvarta graniten äntligen försvann) Alla skivor kommer från samma block (det är viktigt så att de matchar) och jag köpte dem av Stenskivor.se till mycket bra pris (tips)

.

.

.
.z (1 av 1)-9
.
.

Så blev det ju runda mässingsknoppar (minns tyvärr ej var de kom ifrån – de beställdes genom snickarna) och ljusgrå luckor på vårt Kvänumkök. En modern kombo jag veeet och jag valde medvetet en lite försiktigare grå färg (kulören är Kvänums Dimgrå) som jag hoppas håller i längden. (Hade jag valt en mörk tuffare färg så är jag rädd att jag kanske hade tröttnat och man målar inte om köket så ofta;) Sen så klickade jag hem en Mauvierredskapsstång i mässing från Artilleriet häromdagen och nu saknas ju bara de där läckra Mauvierkastrullerna på rad över spisen:)

.

.


z (1 av 1)-7
.

.

Köskgolvet är som ni vet nytt och kommer från Tarkett (eller var det Forbo? Något av dessa var det iaf:) Det är hur som helst i Vinyl. Suuperpraktiskt. Väggarna blev vita (Nordsjös X-tramatt) och alla snickerier är kritvita (Nordsjös 40 glans. Nordsjös är liite vitare än ex konkurrenternas vita. Ett tips om man är ute efter just det) Och ser ni att Värmland gjort en så fin lite högre snickrad sockel/vägglist i trä på väggarna? Det är för att våran lilla doggie inte ska smutsa ner den riktiga väggen (den är också i 40 glansig snickerifärg och avtorkningsbar:) Värmland är bäst.

.

.

.
.z (1 av 1)-10

.

.

.

Bordet är vårt gamla bord som jag målat och som fått marmorskiva. Känns nu som en del av köket och fungerar även som köksbänk Har alltid gillat vårat köksbord så det var synd att byta ut det och bättre (och billigare) att fixa till det tänkte jag! Det är också ett tips, har ni ett fint och stabilt bordsunderrede så kan man ju bara lite köpa färg och en ny skiva så får man simsalabim ett helt nytt bord:)

.

.

.

.

Nu ska jag kila ner i tvättstugan för femtielfte gången idag och fixa med tvätten här men vi ses imorgon igen!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.Tack bästa HMB-killar och Målerispektrummålare och röris och Elcenter-elis och mattläggare och alla andra för att ni varit så duktiga och gjort så fint och för att ni stått ut med mig och Cooper och barn och tjo och tjim den här våren och bara varit så artiga och trevliga och tillmötesgående. Inte alla hantverkare är som ni! Tack också till tjejerna på Nordsjö på Erikslund för att ni hjälpt mig med ex antal grå kulörer och Runepersonalen för ert vänliga bemötande och hjälp med tapeter. Vet att ni är ett gäng som kikar in på Hofp så jag hoppas ni ser detta:)

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

22 kommentarer till “THANKS TO VÄRMLAND & CO

 1. Åh så snyggt det blev!!!! Men så lustigt… Läste att era snickare jobbar för HMB i Småstaden. Min man är regionschef för just samma HMB i Uppsala/Norra Sthlm 😉 Världen är liten, han instämmer här att han har hört talas om att HMB i er stad har en snickare som kallas just Värmland 😉 Här i Uppsala gör HMB inga jobb alls åt privatpersoner, det är fullt upp med att bygga bostäder, skolor, äldreboenden och annat 😉 Den firman kommer ursprungligen från Dalarna (har sitt HK där) och det är därför jag som Dalkulla hamnat här i Uppland 😉 Helt ointressant egentligen, men det var så lustigt när jag läste det 😉
  Kram/Maria

 2. Ja Petra där har du lyckats! Så fantastiskt fint det har blivit! Blir så sugen på att måla vårt kök ljust ljust grått. Vi har mörkgrå granit, men den får jag nog nöja mig med många år framöver. Men såklart marmor är ju vackert. Får nöja mig med mitt marmorsoffbord!

  Ha en skön kväll!

 3. Tjuuusigt! Och den där stången från Mauviel har jag varit sugen på många gånger, inte minst för att min vän Sophia (som jobbar på Artilleriet) har den i sitt fina hem (kan du tänka dig så mycket fint hon har hemma..), men så blev det en budgetvariant från IKEA istället 😉

  Ser fram emot att få se resten av huset nu i sin nya skrud, även om det kommer dröja några veckor nu när ni ska ha det härligt på ön.

  Fortsatt fin kväll dig dig, hoppas du kan stressa ner lite inför resan.
  Kram Catta

 4. Grattis till en lyckad renovering! Supersnyggt verkligen, så roligt att se bilderna 🙂

 5. Så otroligt fint och fräscht!! Och vad roligt att få se hur rummen hänger ihop! Ni har verkligen lyckats, du och hantverkarna. Ha det nu så härligt på Gotland!

 6. Men, jag dör snyggdöden! Så himlans fint! Kul med en bra representant för oss värmlänningar också, ett riktigt bra jobb:) Ha det nu så tiptop på ön!! kram/tanja

 7. Åh wow så snyggt det blev, helt fantastiskt. Ha det så härligt på Gotland.

 8. Helt underbart fint!!! Ert hem är helt lovely nu! Vad är det för färg i lilla hallen över speglarna, är det samma grå som i hallen vid trappen? Trevlig resa till öjn! 🙂 Kram Sofie

 9. Underbart fint!!! Och de där vackra Mauviel- kopparkastrullerna kommer säkert att bli pricken över í:et, men ett tips är faktiskt att handla hem koppar- och gjutjärnspannor mm på loppisar. Där är de superbilliga och precis lika fina! Det enda som är jobbigt är putsandet 😀

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam och ha en supermysig start på onsdagen, sötaste du!

  Angelica E

 10. Sååå fint alltsammans! Den där Värmland skulle gärna få komma hem till mig också 🙂 Han verkar ha både rätta känslan för detaljer och skickligheten. Men varför den där spretiga oharmoniska lampan?

 11. Oh så otroligt vackert allt blir! Det ser så harmoniskt ut med tonerna som går in i varandra och de olika materialvalen. Undrar över färgkoden på den grå färgen i matsal/vardagsrum?

 12. Blev jättejättefint!! Och så fint med det omfixade matbordet också! 🙂

 13. Ditt kök (och hela hem) är ju helt ljuvligt!! Gud vad du är duktigt på att hitta de ”perfekta” färgerna. Älskar! Måste bara tipsa om ett print jag köpte från wargstedt härom dagen. Deras Celine Grey (http://wargstedt.tictail.com/product/celine-grey) eller Shapes Grey skulle passa perfekt på väggen över hundmatskålarna i en stor tavelram med passepartout. Ha en fin sommar!

 14. Superfint verkligen!! Jag beställde ett likadant golv som du men blev paff när jag fick hem det. Har du också en plastmatta och vet du isf hur ni gick tillväga när ni la det? Kram

Comments are closed.