TILLBAKA TILL SÖDRA DELEN AV ÖN

.

.

.

IMG_1455
.
.

Igår var vi tillbaka, jag och mitt crew, till mina gamla hoods!

.

.

.

IMG_1467-2


.
.

Till Sudret och Burgsvik och Krogen Guldkaggen. Här har jag varit många sommarlov kan ni tro:) Cyklat på små stigar med mina röda Monark ner till hamnen och badet och handlat Igloos här för hela veckopengen (om man inte hittade några tappade kronor under trätrallen i telefonkiosken strax utanför:)

.

.

.IMG_1472-7

.

.

IMG_1461
.
.

Krogen Guldkaggen har varit stängt i några år men är nu tillbaka (med supertrevlig personal) och levererar jäättegoda guldhamburgare (och skatterna fick göra egna pannkakstårtor efter instruktion. Mycket uppskattat:)

.

.

.

IMG_1464-2


.
.

Och skatterna visade sina finaste sida i den karibiska baren en trappa upp! De ska nog vara zombies och det är troligtvis för att H och jag pratade zombies i bilen på vägen ner. Vi har nämligen fastnat i Walking Deadserien på Netflix som jag egentligen inte alls gillar. Brrr. Men ni vet ”när man ädnå måste hur det går” och pinar sig igenom avsnitt med en kudde framför halva ansiktet  (Walking Dead är alltså inget tips. Man blir fast med de där hemska zombisarna om man man börjar och det är  i n t e trevligt!)

.
.
.IMG_1506

.

.

IMG_1521-2
.
.

Sen tittade vi till mamsen och papsens sommarhus i Burgsvik! Det är alltså i detta jag spenderade mina sommarlov som barn (och just nu är det morbror med sambo som sommarbor där:) Min fina röda kimono är från Arnhem Kyss Johanna om någon undrar

.

.

.

IMG_1529-3


.

.

Sen åkte vi den magiska vackra vägen ner till Hoburgen längst ner på Gotland (från Fårö i norr till Hoburgen i söder är det typ 20 mil så ön  är ju ganska stor) Vi fick riktig Afrikakänsla och skatterna skrålade Disneys Lejonkungen där på ”savannen”

.

.

.

IMG_1566-3.

.

Sen fikade vi på Hoburgen och det har jag också gjort såå många gånger:) Hoburgsrestaurangen Majstregården ser förresten e x a k t likadan ut som på 70-talet. Med samma meny; köttbullar och potatis och lamm och saffranpannkaka med salmbärssylt typ.

.

.

.
IMG_1554.

.

Ser ni den??? Gubben??? Sveriges kanske märkligaste ”must see”. Men det är verkligen fint på Hoburgen med alla klippor:)
.

.

.

IMG_1572

.

.

Sedan spanade vi in ett suuuperfint hus som är till salu i Burgsvik på vägen hem (kolla här!) och efter det blev det Fide Fajans (det är vekligen ett must do!)
.
.

.

.IMG_1578

.
.

Yes det en påse med finfin keramik (som jag ska visa i ett annat inlägg jag lovar) Det finns mycket keramiktillberkning på öjn, i varenda krök ligger det nästan ett krukmakeri, men inte mycket slår Ingela Karlsoons Fides. Det är bara såå läckert. Och om någon undrar över armbandet så är det mitt sommarfavvis från Dogeared (ett Karma från Kyss Johanna)

.

.

.

.

Nu ska jag ut och springa min lilla löprunda här och sen blir det minigolfturnering!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

16 kommentarer till “TILLBAKA TILL SÖDRA DELEN AV ÖN

  1. Tack för fina bilder!! Keep em comming!/ Från en som sitter instängd på kontoret 🙂

  2. Jättenyfiken på vad du har i din påse (keramiken)! Kan man få ett smakprov. Ska till Gotland på söndag , behöver lite tips.

  3. Har aldrig varit på Gotland, men vill verkligen dit så det är superkul att få se bilder därifrån. Å du är supersnygg som vanligt. Gillar verkligen kimonon från kyss johanna

  4. Tusen tack för alla tips! Om en vecka åker vi till Gotland för första gången, hyrt hus i Fårösund. Längtar!

  5. Härliga bilder! Jag är djupt imponerad av att ni får plats i en så pass liten bil som en XC60 när ni är fem personer och har en jättehund! Fantastiskt.

  6. Dina bilder o Gotlandstips är ju bättre än resguider 🙂 Sök jobb som Gotlandsambassadör vetja! 🙂 Och Sanne, tack för smyckestipset – superfina!!

  7. Mysiga sommarfoton! Jag undrar hur du får till den härliga volymen i håret!? Tar tacksamt emot tips.

  8. Oh så roligt att få se bilder från Guldbaggen , där jobbade jag som kock en sommar för snart 20 år sedan.

  9. Å vad det ser härligt ut!
    Är på jakt efter den perfekta sandaletten med kilklack och dina bruna såg så fina ut. ( och sköna:)) Var kommer de ifrån? Kram Från Bromma

  10. Haha, vilken underbar bild på zombiebarnen!!! De andra bilderna var också härliga!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg