.
.
.
.
.
Y.U.M.M.I.E
.
.
.
.
Hej bloggisar!
.
.
.
Nu är säkert upptagna med massa fredagstrevligheter och mys och annat härligt (det är jag iaf) Men jag måste ändå kika in och ge er ett litet recept på en så god kladdkaka jag bakade tidigare idag! En kladdkaka med citron istället för choklad (såå fräscht faktiskt) och ett krispigt vallmofrötäcke på toppen. Kändes på något sätt lite höstig och så blev det ju lite mer augusti med den där gula krassen jag hämtade nere i trädgården som dekoration.
.
.
Here we go!
..
Citronkladdkaka med vallmofrö
.
(Ca 12 bitar)
.
.
1 citron
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
Vallmofrö
.
GÖR SÅ HÄR
.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 1–2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med ströbröd på sidorna och vallmofrön i botten
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Vänd upp den och riv lite citronskal och lägg på toppen. Servera gärna kakan med lite bär och lättvispad grädde.
.
.
Ha nu en trevlig fredagskväll alla!
.
.
KRAM
.
.
.
Hej! Vilken otroligt vacker bild här! Ja, det är alltid fina bilder! 😉
Trevlig kväll!
Karin
Ser super smarrigt ut! Själv så vart det tacos å hederligt fredagsmys här hemma!
En härlig helg önskar jag er!
Hej!
Jag önskar att du gör ett inlägg om mattor. Dina mattor och hur du tänker kring mattor. (Din Nain är jättefin). Hur stor matta man bör välja. Tack på förhand och trevlig helg !
Supergod, provade den igår. Tackar för tipset, hade efterrättskris inför kvällens kräftskiva som löste sig perfekt med din kaka. Mums!
Ser fantastiskt god ut. Får bli helgens gottis 🙂