GETTING B I G

.

.

.

IMG_2659-2
.
.

Jag idag – go, rund och glad! (I gammal tröja från Second Female och kjol från G.A.P:s mammalinje)

.

.

.

.

.

Todeloooo nya vecka!

.

.

.

.

.

Hoppas ni mår fint!

.

.

Idag har jag varit på besök hos barnmorskan som har mätt och lyssnat på magen och stuckit mig! Mindre än 90 dagar kvar nu, woop woop, och vi är i vecka 28 bulan och jag. Allt såg bara bra ut vilket var jätteskönt och magen börjar nu bli s t o r (ligger dock på normalkurvan) och jag börjar känna av magen ordentligt också. Pjuh. Stånkar och stönar som jag vet inte vad när jag ska resa mig upp (la familia här hemma har börjat härma mig tom:) och jag känner mig grandios och väldigt osmidig. Allt vardagsfix känns ju lite så där småjobbigt numera, som att sätta på sig stövletterna, ladda tvättmaskinen eller ex ta ett varv med dammsugaren… Skulle ge nästan vad som helst för att ha haft ett litet rart hembiträde här hemma som kunde fixa allt såna vardagliga måsten (+ göra middag varje dag och kanske en kopp thé när jag önskade  – dream on på det:) Och det är inte bara magen som börjar bli stor, hela jag känns ganska stor och tung. Jag v e t ju att det ska vara så, och att det är helt normalt men trots att jag varit gravid tre gånger tidigare så vänjer jag mig aldrig vid det och inte den där sengravida spegelbilden av mig själv – det där kan väl inte vara jag?! Vi var en sväng på badhuset igår (ja jag var faktiskt på badhus trots min “badhusfobi” ni vet) och nä, det var inte den “festligaste” omklädningsrumsupplevelsen direkt.. Som sagt – alla andra gravida är ju såå fina och jag blir som sagt ett päron. (Eller den där flodhästen i filmen Madagaskar:)

.

.

..

.

IMG_2661-2

.

.

Men annars mår jag bara bra! Är känslig (åååh vad jag grät till en romantisk film igår) väldigt kärlekskrank och overkligt komatrött men har jag inga gravidkrämpor, foglossning eller sånt jobbigt och förra veckans magonda har försvunnit (Barnnmorskan trodde det kunde vara nerver i kläm) Har inte heller några supercravings just nu men Havrefras med banan och iskall mjölk är plötsligt gottgott och det äter jag så fort jag blir sugen på något. Egentligen vill jag fortfarande helst av allt ha rostat bröd med marmelad, mmm, men magen tycker visst inte om bröd längre s det hoppar jag nu (får jätteont i magen av det)

.

.

.

Så det var veckans graviduppdatering! Nu ska jag åka med liten ballerina till dansskolan här

.

.

.

.

Ha en fin kväll nu bloggisar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

44 thoughts on “GETTING B I G

 1. Så himla coolt foto på Steve McQueen du skaffat! Var har du hittat den? Så supervackert hem du har och lika vacker du och din familj! Lycka till med babyn 🙂

  1. Fotot är från Kyss Johanna men jag tror tyvärr inte det finns kvar!

   Och T A C K söta du<3

 2. Men, inte kan du vara så omedveten om hur vacker du är? Gravid som icke-gravid. Du kan på allvar inte mena att du inte inser att du tillhör en minoritet av kvinnor som är oerhört klassiskt, slående vackra. Jag blir liiiite provocerad av att du inte förstår att de flesta kvinnor inte ser ut som du gör även när de inte är gravida. Du verkar ju bara en väldigt smart kvinna med koll på saker och ting, jag blir faktiskt förvånad över att du inte ser detta. Jag förstår absolut att man kan känna sig på ett sätt Ibland, alla har ju dåliga dagar, gravida som icke-gravida, men att när man tänker på det en sväng till och kanske lite mer utifrån, så inser man att man kanske kan skatta sig rätt lycklig ändå. Jag menar, flodhäst? Verkligen? 🙂 Du kanske kan KÄNNA dig som en, men att gå från det till att hävda att du ser ut som en, det är ju uppenbart ett rätt stort hopp. Du har såklart rätt att säga precis vad du vill och få ut dig dina känslor och du har ingen skyldighet mot oss läsare att vara och uttrycka dig på ett visst sätt. Men ändå, jag reagerar och tycker det är ledsamt. Jag hoppas inte det här ses som ett påhopp. Kram på dig ❤️️

  1. Nej jag tar det inte alls som ett påhopp! Och tack för snälla ord. Min blogg är ju även mina tankar och känslor. Ibland kanske det blir fel det man skriver, eller det blir missförstånd, men jag ville bara dela med mig av hur jag upplever mig själv just nu. Tror att kanske andra gravida kvinnor kan känna igen sig i sådana tankar också och ville visa att jag tänker lite likadant. Att jag tycker det är lite jobbigt att vara gravid. KRAM

 3. Håller med Anneli ! Jag ser då ingen flodhäst eller ens i närheten:)) blir också lite brydd över att utseendet alltid får fokus flodhäst eller ej . Det är inte många som får höra så ofta hur vackra dom är som du Petra . <3

 4. Wow! Så fin du är! Jag brukar inte sällan reagera så mkt på utseende, men du ser verkligen harmonisk o nöjd o fin ut! Skulle tom vilja säga att du ser mogen ut, dock endast på ett positivt sätt! Verkligen fin. Kramar Lisa S

 5. Jag undrar vem det är som har planterat de där knäppa tankarna i ditt huvud. Men man känner ju som man känner. Du har rätt till dina egna känslor. Akta så du inte för över den kroppsfixeringen till barnen bara. Precis som du känner avund till de du tycker är vackert gravida så är vi såå många som känner samma sak till dig. Att du är så där fin som både gravid och ickegravid som många skulle vilja vara. Men innerst inne tror jag att du vet att du duger helt perfekt precis som du är. Tacksamhet.

  1. Ja det är så viktigt at få barnen att känna en bra självkänsla och inte tro att den sitter i ett par kilon. Nu ville jag bara vara ärlig för er mina läsare om hur jag känner mig just nu när jag är gravid och att jag inte riktigt trivs i en gravidkropp. Det var inte meningen som ett påhopp på gravida eller fixering vid viktuppgång utan mina egna tankar om min kropp och jag tror att en del gravida kanske känner igen sig i det jag skrev. Hoppas du förstår och tack för snälla ord.

  1. Tack snälla du – ja det är ju så himla olika hur mycket eller lite man går upp!

 6. Brukar scanna din blogg för inspiration om inredning.
  Ska sluta från och med NU.
  Så tröttsamt att höra om graviditet, flodhäst, och barn ” hela tiden”.
  Trodde detta var en inspirations blogg.
  Brukar aldrig klaga och kommentera men känner att jag blivit irriterad de sista gångerna jag kickat in och det står oftast samma saker.
  Så nu slutar jag kolla in, som sagt det är ju frivilligt;)
  Förstår Verkligen att folk blir provocerade av innehållet.
  Lycka till!
  Maria

  1. House of Philia är en blogg som handlar om allt möjligt i livet och som alltid har gjort det. En blandning av lite ditt och datt (Inredning, mat, familjeliv, barn, mode, resor,träning osv osv) och sött och salt och som pendlar lite efter vad som intresserar m i g mest just för tillfället och hur jag mår. På det sättet hoppas jag att den känns personlig och intressant och eftersom den är en av Sveriges mest besökta så uppskattas detta tydligen av ganska många iaf:/

 7. Håller med Annelie här ovan. Blir lite ledsen över din kroppsbild, förhoppningsvis vet du hur otroligt vacker du är. På dessa bilder ser du knappt gravid ut? Flodhäst? Jag är själv i vecka 36 och har lagt på mig 20 kg och nej det är ju sådär kul, och det både syns och känns, men som en flodhäst hoppas jag då inte att jag ser ut…

  1. Tack vad du är snäll. Jag menar inte att gravida är flodhästar eller att andra tycker att jag eller du är en flodhäst utan det är liksom, med lite glimten i ögat, hur jag ser på mig själv när jag är gravid. Jag känner inte igen mig alls och tycker inte jag är så där strålande och gravidfin som jag upplever andra är. Tror att det är många som kanske känner likadant och det handlar inte om kilon hit och dit utan mer en känsla av den där otympligheten, svullnaden och tröööttheten…

  1. Eh, no botox at all. Botox and fillers are completely forbidden during pregnancy you know. Only some extra fat and too little sleep at night have created this face:/

  2. A very inappropriate komment due to the image Petra has of herself! She looks like she always has, not botoxed! Shame on you!

 8. Vacker tjej! Som FÅR känna sig precis hur hon vill! TACK för det Petra. Du är människa som alla andra. Även smala/vackra KAN känna sig som flodhästar. Dela med dig av ditt hjärta. Du äger (som kidsen hade sagt)

 9. Typiskt svenskt att vackra och smala människor inte får känns sig eländiga. Känn precis som du vill och gör, tar andra illa upp är det endast deras problem och något de bör göra något åt i dådana fall. Men du är fantastiskt vacker, Petra, jag vet att det kvittar vad jag och andra skriver för det botar ju inte vad du känner. Såg dig förresten på NK i december när ni var här i Gbg och vackrare havande kvinna har jag aldrig sett, det strålade riktigt om dig och din H. 🙂

 10. Bara för att man har Sveriges mest lästa blogg ….. Är det enligt bloggare tillåtet att skriva vad som helst ? Inte särskilt ödmjukt det heller , inte särskilt smart utryckt . Du får dessutom bara ja-sägare och fjäsk är det så du vill det ska vara? gudbevare , sen går det tydligen bra att ursäkta sig själv över dumma utryck …. Men det gäller inte dina läsare ! Dom ska passa sin vassa tunga . Gud så lågt och barnsligt !

  1. Ja jag driver en populär blogg (dock inte Sveriges mest lästa!) och jag vet och förstår att jag bloggar på ett sätt som intresserar väldigt många. Varför får jag inte skriva det och tycka att jag vill välja mina ämnen själv och hur är det korkat? (så länge jag inte kränker någon annan givetvis) Jag varken kan eller vill anpassa min blogg efter en läsares (o)intresse. Tycker det är tråkigt att det bland vissa uppfattas som så att man som läsare får kritisera i ett kommentarsfält men bloggaren får inte förklara sig eller bemöta detta för då vill man bara ha fjäsk. Eller att man därmed uttrycker sig lågt och är barnslig.

 11. Är själv gravid i v.16 och känner inte heller igen min kropp. Mest för att kulan inte riktigt infunnit sig ännu mer än en pågenlimpa runt magen. Längtar så tills man faktiskt ser gravid ut… och inte som man bara gått och lagt på sig några kilon. Tycker du är fantastiskt fin med din bula. Även om jag har full förståelse för att man känner sig otymplig oavsett storlek. Det är ju ändå massa kg som man vanligtivis inte går och bär på. Hoppas du får en fin kväll! <3

 12. Skönt o höra någon som har det likadant, jag är oxå i v.28 försöker o inte klaga men ibland känner man sig bara för eländig… Men inte så långt kvar nu iaf:)

 13. Vilken fin flodhäst på bilderna! 😉 🙂 Du ser strålande ut, men jag undrar hur man kan tycka att du har för mycket botox???? Du ser ju frisk och fräsch ut. Btw gillar jag svaret om lite extra fett… 😉 Härligt och ärligt. Alla har vi väl rätt att få känna oss som flodhästar, elefanter, valar, sälar eller vad det nu kan vara som vi liknar oss vid när vi inte riktigt känner igen vår kropp från det vanliga. Dessutom har vi rätt att säga det med. Men det är väl som ofta, någon är lite avis och reagerar…
  Vad skönt att allt är bra annars! (Strax får jag besök av mitt lilla barnbarn som blir två månader idag, så härligt!)
  Kram/maria

 14. Maria Wiker 🙂 det borde i ärlighetens namn vara ömsesidigt att få uttrycka sin åsikt :)) avundsjuk det ordet dyker upp som en bomb pronto så fort inte alla stryker medhårs ! Sen skulle jag själv aldrig skicka in nervgift i ansiktet Nope inte i mitt Face.

  1. Absolut är det ömsesidigt att uttrycka sin åsikt Karin! 🙂 Men jag tror att det liksom retar vissa när i övrigt smala och snygga tjejer påstår att de ser ut som flodhästar 😉 Och nervgift skulle jag heller aldrig skicka in i min kropp!!! Men jag tycker ändå inte för den skull att Petra ser ut att ha för mycket botox i ansiktet.
   Kram/Maria

Comments are closed.