SOCKERPREGGO PÅ ÖUTFLYKT

.

.

.

IMG_4565-2-2
.
.

Igår var vi en sväng till det fina lilla fiskesamhället Herrvik! I Herrvik ligger den kända Hamnkrogen och nu i påskhelgen hade de sprillans nya ägarna smygpremiär (restaurangen öppnar ju inte på riktigt, som de flesta ställen här på ön, förrän till midsommar) Och det var såå gott och trevligt och fräscht så hit kan ni absolut åka om ni ska vara på Gotland i sommar!

.

.

.

IMG_4561-2-3

.
.

Och så här såg jag ut när jag kom ut från krogen igår kväll – ännu lite rundare om magen och myycket mätt och belåten:) Vecka 34 är vi i, Bulan och jag, och nu rullar det ju på riktigt bra och det känns att det inte är så långt kvar (och på mig har jag gammal tröja från Michael Kors, gravidjeans HM, gamla solisar från Victoria Beckham, tokgamla boots från RM Williams, favvocashmerekofta från Soft Goat och kappa från Object)

.

.

.

,

.

Hej Annandag Påsk!

.

.

.

.Har ni överätit er på påskgodis och påskamat nu söta bloggisar?!?:) Det har inte jag haha, godis är nog min stora last i livet och det året om och kommer nog alltid att vara. Tyvärr. Men det är ju så himla gott med ex choklad, mmmm.

.

.

Vi pratade om det idag runt matbordet dvs om det här med godis och socker och hur onyttigt det egentligen är och prat om ev sockerskatt osv. Jag minns att när man var liten så var det ganska mycket mer socker som serverades i ”vardagen”. Det var ex Skogaholms sirapslimpa till frukost (och rejält med hushållost) med en kopp varm O’boy och kanske en skål kalaspuffar eller s ö t fruktyoggi… Alltid socker på gröt och pannkakor och så pasta med sockerketchup och bullar och festis lite när som. Eller Mariekex alt vaniljrån med ett glas Bobsaft som mellis.. Nog var det mindre godis på lördagarna, ni vet några bitar i liten vit påse med pastellcirklar från kiosken, och definitivt mindre läsk men annars hade ju föräldrarna väl ingen direkt koll på sockerinnehållet i de dagliga  matvarorna. Tycker ibland är det är sån extrem hets kring vissa saker och propaganda och läste nyligen någonstans att någon bloggare jämförde att ge godis eller livsmedel med socker till sina barn är ja som att ge dem knark. Herrregud. Tror nog att det viktigaste ”felet” föräldrar gör idag när det gäller våra barn är att de inte rör på sig tillräckligt i vardagen. Att de skjutsas överallt och att de inte springer ut i parken och busar så fort de är lediga. De flesta föräldrar är nog idag ganska noga med att inte sockra vardagsmaten i onödan tror ni inte det ni också? Och en dag i veckan kan väl alla, stor som mindre, iaf få ”synda” lite:)

.

.

.

Nu ska jag äta mammas magiskt goda (och sockerfria) stek och potatisgratäng här!

.

.

.

See U later girls!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

14 kommentarer till “SOCKERPREGGO PÅ ÖUTFLYKT

 1. Vad skönt att höra att du inte är livrädd för socker, känns som debatten har blivit hysterisk. Tro som du att vi fick i oss ganska mycket socker som barn i vardagsmaten, men att vi var ute så mycket mer. Jag tror att stressen att leva rätt gör att vi bl.a. blir tjockare, får hål i tänderna mm. Tror vi alla skulle må bäst av stänga av datorn och tagga ner lite från all information och tips som vi får.
  Tack för bra blogg! Du är så härlig att följa som lever ett lyxigare liv än medelsvensson, men som ändå har bägge fötterna på jorden. 🙂

 2. Enig! Till punkt och pricka. Balans liksom. Gällande allt. Puss och kram! Och du, du är så så fin. Jag längtar liksom tills liten tittar ut haha. Så hur mycket längtar inte du…?

 3. Befriande skön läsning! Sååååå trött på alla som ska vara så enormt präktiga och prata om sockret hit och dit och så vet de knappt hälften av vad de tsoppar i sig ändå. Lagom är bäst. Och att göra av med mer än man stoppar i sig. Borsta tänderna ordentligt och njuta av livet. Innan man vet ordet av kan det vara för sent. Människor som har gått igenom riktiga trauman och stora förluster i sitt liv hetsar knappast upp sig över sockret i livsmedel. Just saying……av egen erfarenhet. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2016/03/28/periodiserat-leverne/

 4. Vad fin du är! Jag undrar om ni steriliserat eran Cooper? Vi ska snart hämta våran doodlevalp, en hane och funderar på om man ska göra det el inte? Med vänlig hälsning, Lovisa

 5. Problemet idag är tyvärr att fetma ökar i Sverige, ganska enormt faktiskt. Så något fel gör vi ju idag. Problemet är ju aTT socker är sjukt beroendeframkallande och man ska nog akta sig för att äta tillsötade produkter och det verkar inte som att ”vi” undviker det. Tror att det ihop med att vi rör oss lite är katastrof

 6. Saken är väl den att vi vet mer idag vad socker gör mot kroppen än förr..och vi rörde oss nog absolut mer förut. Idag sker ju det mesta framför datorn.
  När jag va lite så lekt vi ute, rastade hundar, spelade brännboll och cyklade. Idag sitter ungarna med en padda å fipplar 😉 skickar sms till varandra undsoweiter.

  Jag har inga regler i mitt liv, jag äter det jag blir sugen på och håller varken på med dieter eller annat jox. Njuter helt klart av livet 🙂 det är det bästa tror jag.

  Det handlar nog om att hitta sin balans. Slabbig kost och en massa socker på det är inget bra bränsle för kroppen, det fattar de flesta 🙂
  Vi kan ju inte heller tycka det är så konstigt att vi får cancer idag, med alla gifter i frukt, kött, fisk och grönt, skrämmande med all fakta, men bra att vi får en chans att tänka om. Cancer är ett tecken på att kroppen inte orkar längre och cancer lever tex av socker när det planterat sig.
  Så, lagom av allt, det tror jag på.

  Kram

 7. Hihi, du har nog inga riktiga sockerhatare som läser din blogg. De skulle nämligen märkas, de är fullkomligt rabiata och måste tala om för ALLA hur livsfarligt socker är. De verkar absolut inte kunna förstå att alla är olika utan de propagerar stenhårt för sin ”religion”. Jag tror att det bottnar i att de är så jädrans sugna på socker så de står inte ut med att se andra äta det, de vill utrota sockret från planetens yta så de slipper se det helt enkelt😉

 8. Hej. Åhh så fina bilder! En fråga..lampan med vita segel var är den köpt? så fin:)
  Kram.

 9. Visst åt vi mycket skit på 80 och 90-talet, det är ju resultaten av det som vi får sona för nu. Socker är väldigt farligt i större mängder liksom gluten. Här får man tro vad man vill, men efter att ha läst väldigt mycket kan i alla fall jag se tydliga samband mellan vad vi äter och många folksjukdomar idag. Det säger sig självt tycker jag.

  Motion har minimal inverkan på vikten, däremot är det givet att vår nya livsstil vad avser att röra på oss också påverkar våra liv negativt. Våra kroppar är inte gjorda för att sitta still och definitivt inte gjorda för att knarka socker heller. Vi blir ilurade socker genom många produkter idag och även jag som har läst mycket om det hittar fortfarande dolt, tillsatt socker som jag inte hade någon aning om. Sedan är detta en klassfråga också, det ska vi inte glömma.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg